Wka

Hur kan man förhindra rynkor

När vi åldras förlorar vår hud fukt och elasticitet, vilket gör det benägna att rynkor. Dermatologer har många verktyg för att hantera dessa små linjer som markerar tidens gång. De inkluderar receptbelagda krämer, kemisk peeling och Botox. Men kanske det bästa alternativet är att skydda din hud precis som det är. Denna artikel kommer att beskriva flera sätt du kan förhindra rynkor från att bildas i första hand.

Steg

Hur kan man förhindra rynkor. Skyll inte det på dina gener.
Hur kan man förhindra rynkor. Skyll inte det på dina gener.
 1. 1
  Skyll inte det på dina gener. Det är sant att vissa människor åldras mer graciöst än andra. Och medan forskarna börjar att få en djupare förståelse för hur genetiken påverkar åldrandet, de upptäcker också hur mycket dina livsstilsval kan påverka dina gener. Dina gener styr endast 30% av hur du ålder, den andra 70% är upp till dig.
 2. 2
  Skydda din hud från solen. När man blir äldre, de gener som kontrollerar inflammation, produktion och styrkan av kollagen och hudens förmåga att behålla vatten börja bete sig på ett sätt som uppmuntrar bildandet av rynkor. Dessa förändringar orsakas av mutationer. En studie fann att åldrad hud som inte hade exponerats för solen hade omkring 3.800 genetiska mutationer, medan hud som utsatts för solen hade omkring 10.000 mutationer i samma gener! Så om risken för hudcancer är inte tillräckligt för att få dig att bära solkräm och bredbrättad hattar, låt fåfänga övertala dig. Kvinnor måste vara försiktig och blockerar solstrålarna. Vitamin D kommer från solen och absorberas genom huden. Slå upp D-vitaminbrist.
 3. 3
  Ät, drick och slather på antioxidanter. När UV-strålningen absorberas av huden, de skapar fria radikaler, som är flyktiga molekyler. Dessa fria radikaler kan haka på ditt DNA och orsaka mutationer som orsakar rynkor. Antioxidanter hjälper kroppen att försvara sig mot fria radikaler. Combat rynkor genom att äta mat och dricka drycker som innehåller antioxidanter (granatäpplen, acai, blåbär, grönt te ) och använder krämer eller hudkräm som innehåller dem.
 4. 4
  Bär solglasögon regelbundet. Inte bara kommer solglasögon skyddar den känsliga huden runt ögonen från solen, men det kommer också bidra till att förhindra vindögd, vilket direkt bidrar till rynkor.
 5. 5
  Sov på rygg för att förhindra sömn linjer, som så småningom kan förvandlas till rynkor.
 6. 6
  Sluta röka. Skurkrollrökare är nästan fem gånger mer benägna att visa överdriven rynkor än icke-rökare. Rökning kan skada kollagen, och kisande och läpp pursing som kommer med rökning direkt skapa rynkor över tiden.
 7. 7
  Styr dina ansiktsuttryck. Mer animerade uttryck betyda fler veck och veck småningom blir rynkor. Det kan vara svårt, men försök att göra sig av med rynkad panna, ögonbryn höjning, och skelning. Sluta inte le eller skratta, dock. Ett äkta leende orsakar kråksparkar runt ögonen, men kraften i uppriktig glädje mot rynkor kan vara starkare än effekterna av att inte le...
 8. 8
  Var glad. I en studie av kvinnliga enäggstvillingar (dvs människor med samma gener), fann forskarna att frånskilda kvinnor såg äldre ut än sina gifta eller änkor tvillingar, och kvinnor på antidepressiva såg äldre ut än sina tvillingar som inte var. Det är oklart om de antidepressiva eller depression i sig orsakar ökad åldrande, men dessa rön antyder att vara i ett lyckligt förhållande och att ha en, avslappnad inställning till livet kan förebygga rynkor. Åtminstone, kommer att vara glada att hjälpa dig att inte bry sig så mycket om rynkor!
 9. 9
  Se en läkare när over-the-counter produkter inte fungerar och du besväras av dina okuvliga rynkor. Receptbelagda retinsyra kan minimera uppkomsten av rynkor. Rynkor uteslutande på grund av överdrivna muskelsammandragningar, såsom pannan horisontella linjer eller kråkor fötter, bör injiceras med botulinumtoxin. Djupa rynkor kan behöva filler injektioner.

Tips

 • Om du har sömnapné eller på annat sätt kan inte sova på rygg, prova silke eller satin örngott, de tenderar att vara mjukare på huden i ansiktet än bomull.