Wka

Hur vet hudtyper

Att veta vilken hudtyp du har är viktigt. Det kan hjälpa dig att välja produkter såsom krämer, mjukgörande, etc.

Steg

Hur vet hudtyper. Känn din hud, speciellt i ansiktet.
Hur vet hudtyper. Känn din hud, speciellt i ansiktet.
 1. 1
  Känn din hud, speciellt i ansiktet. Notera de egenskaper. Känns det fet, torr ojämn, eller några andra känslor kommer att tänka på?
 2. 2
  Försök att matcha vad du har märkt om din hud till en av de erkända hudtyper:
  • Fet hud-Om ditt ansikte är en oljefläck, du svettas mycket, och ditt ansikte är täckt av finnar, pormaskar och / eller whiteheads, kanske du har fet hud.
  • Torr hud-Om ditt ansikte är torr och fjällig, eller om ditt ansikte blir tight efter rengöring, har du förmodligen har torr hud.
  • Combo hud-En kombination av heller. Vanligtvis din t-zonen (pannan och näsan) är fet och resten är torr eller normal. Vissa människor har känslig fet hud. Om du gör, använd mild acne-busting rengöringsmedel såsom Proactiv. Om du har torr och känslig hud, håll utkik efter "för känslig / torr hud" och läsa ingredienserna. Om det finns parabener på det, inte köpa.
 3. 3
  Använd produkter som är baserade på din hudtyp. De är speciellt gjorda för att hantera din hudens olika karaktär. Använda produkter anpassade för andra hudtyper kan obalans din egen hudtyp, så det är bäst att undvika dem.
 4. 4
  Var medveten om att när du ålder, din hudtyp kommer sannolikt förändringen. I synnerhet, med förlust av elasticitet och tidens tand, kommer huden att bli mer torr och mindre lyhörd. Du behöver speciella produkter för att behandla detta.
 5. 5
  Försök att undvika den senaste flugan att låtsas att du är en mycket yngre än du är när du är över 40. Din hud vet inte detta och behöver ordentlig näring, inte plastikkirurgi. Om du har lust att få den hackade upp, titta på Madonna, Priscilla Presley, och andra, och tänka igen. Du är vacker eftersom du åldras, inte för att du kämpar verkligheten.

Tvätta och vet

 1. 1
  Tvätta ansiktet med varmt vatten. Lägg inte tvål eller rengöringsmedel.
 2. 2
  Klappa ansiktet med en ren handduk. Inte klappa inte den torr.
 3. 3
  Håll ditt ansikte vått eller lufttorka i minst en halvtimme. Rör inte din hud i processen.
 4. 4
  Tryck huden efter halvtimme passerat.
 5. 5
  Om du inte vet ännu, sedan ta ett papper och torka ansiktet på det:
  • Om det är svart eller gul då du har fet hud.
  • Om det är svart med vita flingor det är torr hud.
  • Om det är samma gamla vita papper, har du perfekt eller combo hud.

Tips

 • Om du köper en produkt för fet hud, kan det bidra till att minska de naturliga oljor i ansiktet / kroppen, och minska / rengöra porerna, hjälper till med finnar.
 • Om du köper en produkt för torr hud, kan det hjälpa din hud att bli mer normal och återfuktad.
 • Om du köper en produkt för normal hud, kan det hjälpa till att hålla huden frisk så det är.