Wka

Hur klara efter förlusten av en kär

Kanske det har gått ett år och du är fortfarande inte över den där killen som lämnade dig för en annan tjej? Eller du längtar efter den där tjejen som lämnade dig utan en anteckning på Alla hjärtans dag? Lär dig att handskas med dessa känslor och hur man tar en högre väg. Du är en fantastisk person, behöver du bara komma ihåg det.

Steg

Hur klara efter förlusten av en kär. Tillåt dig själv en personlig tid att reflektera.
Hur klara efter förlusten av en kär. Tillåt dig själv en personlig tid att reflektera.
 1. 1
  Tillåt dig själv en personlig tid att reflektera. Tänk om de saker som hände mellan dig och fritt. Titta på både de goda sidorna och de dåliga sidorna av relationen. Det är nästan alltid lättare att minnas de goda tiderna, det är ett löfte att smärtan kommer att passera.
 2. 2
  Cry om du behöver. Det är okej att känna smärta.
 3. 3
  Tillåt dig själv att känna ilska. Arg? Det är bra. Ilska kan få fram dessa dåliga minnen och om de är det. Varför slösa dem? Och kolla in varningen om hämnd.
 4. 4
  Få självförtroende. Om denna person har någonsin påverkat dig negativt, titta på varför den här personen var motiverade att göra detta. Är det möjligt att de är eller hade problem med sig själva, såsom omognad, oförmåga att begå eller arbeta stress? Överväg möjligheten att denna person är "skadat gods."
 5. 5
  Vet att du inte kan ändra en person. Och lika, vet att du inte kan ändra en person som inte vill ändra. Även om det är möjligt att hjälpa människor som vill förändra, behöver motivation att existera från fall till fall och det är inte din uppgift att rädda någon eller göra dem "se ljuset".
 6. 6
  Inse att du inte kan vända tillbaka händerna på tiden. Det förflutna är i själva verket det förflutna och hur illa du önskar att du kunde gå tillbaka och göra saker annorlunda, det bara inte kommer att hända. Slösa inte din framtida tänkande om vad som kunde ha varit. Tänk på vad som kan och kommer att bli.
 7. 7
  Förstå att förändringar tar tid och hårt arbete. De är en utmaning. En vana tar 11 dagar att formen. Hur lång tid tar det att bryta?
 8. 8
  Titta på dina vänner för stöd. Om de är sanna vänner, kommer de att förstå och låter dig gråta på sina axlar och klaga i deras öron.
 9. 9
  Försök att gå ut och ha kul med dessa vänner. Sitter hemma nedstämd själv ömkligt är bra i början av brott utan bara på regniga dagar! Kom ihåg att dra nytta av de gånger du har just nu - att vara närvarande i nuet och njuta av solskenet. Gå klättra några stenar, sjunga karaoke eller roller blad. Arbeta ut är cool också. Motion blues bort.
 10. 10
  Gör ditt bästa för att inte bara "hoppa" in i en annan relation. Ge dig själv tid att veta att du är redo att ge det ett försök igen. Om du hoppar för snabbt, kommer din emotionella bagage hoppa med dig, olöst och lastad med skadade känslor.
 11. 11
  Kontrollera att du har lärt dig en läxa från tidigare relation. Men, förlåta och gå vidare - inte hålla den mot en ny person. Var noga med att kontrollera att du inte dejta samma "typ" av person. Detta kan hända om du inte tar tillräckligt med tid för att komma över den gamla relationen och hitta din egen spåret igen.

Tips

 • Låt någon vet om du är i smärta.
 • Om du råkar se denna person runt staden och inte tror att du kan stå upp till dem, gå bort är helt bra och förmodligen mer effektivt än att tala med dem.
 • Du kommer snabbt upptäcka vilka dina riktiga vänner är. Någon som inte kan vänta med att berätta om att se ditt ex med en ny flickvän / pojkvän är inte en vän.
 • Inse att du inte kan vända kärleken på och av som en kran. Om denna person inte längre älskar dig, det är över, oavsett om dina egna känslor.
 • Håll din självrespekt. Kontakta inte ditt ex på en bräcklig förevändning, hoppas han / hon kommer att vilja komma tillbaka tillsammans. Inte skicka henne ett julkort, inte maila honom frågar om du lämnade din tröja i hans bil, inte skicka henne ett textmeddelande ber om råd om något som hon är kunnig om. Kontakta inte hans / hennes familjemedlemmar, heller.
 • Försök inte att få ännu. Eventuella försök till revansch kommer sannolikt att slå tillbaka och kan landa dig i allvarliga problem. Körning med ditt ex hus upprepade gånger stalking. Ringa ditt ex och hänga upp är telefonen trakasserier. Båda dessa är förseelser bestraffas med höga böter och eventuellt fängelsevistelser.
 • Om det har gått mer än en dag, och du fortfarande gråter non-stop, göra en lista över saker som gör dig glad (inte ditt ex!). Och om du kan, göra en del av dessa saker då och då.
 • Google "kris" för nödsituationer.

Saker du behöver

 • Journal för att hålla dina tankar på en jämn väg
 • En penna för tidskriften