Wka

Hur man blir rektor pojke eller huvud flicka

Beslutar att bli en chef Pojke eller Head Girl på din skola är ett stort steg i ditt liv under skolan. Om det är i ditt sista år (vilket det oftast är), måste du också vara noga med att inte ha det i konflikt med din studieplan. Olika skolor har olika metoder för att välja en Head Boy och Head Girl, så se till att kolla med förre chefen pojkar och flickor, äldre elever och skolpersonal för att ta reda på vad som krävs.

Steg

Hur man blir rektor pojke eller huvud flicka. Begära information från ditt år samordnare, eller någon annan person som är ansvarig på skolan för mer information.
Hur man blir rektor pojke eller huvud flicka. Begära information från ditt år samordnare, eller någon annan person som är ansvarig på skolan för mer information.
 1. 1
  Begära information från ditt år samordnare, eller någon annan person som är ansvarig på skolan för mer information.
 2. 2
  Fråga dem om du behöver för att förbereda en ansökan. De kommer att berätta för dig om du behöver skriva en, hur man ska gå till väga, om du måste också förbereda ett tal, etc.
 3. 3
  Om du behöver skriva ett brev, skriva det i en formell stil. Försök att hålla sig till tre stycken. I punkt ett, förklara hur du hörde talas om tjänsten, samt vad brevet handlar om. I punkt två, lista dina prestationer i skolan, i frivilliga aktiviteter, på jobbet (om någon erfarenhet), etc. I det tredje stycket, förklara varför du vill komma i fråga för tjänsten, och som anges i tydlig, kortfattad detalj kvaliteter att du innehar som passar jobbet.
 4. 4
  Om du behöver bli vald till posten sedan få väl kända med dina kamrater. Var snäll och stödjande och de kommer förmodligen tillbaka dig.
 5. 5
  Få lärare, föräldrar eller andra mentorer vuxna att läsa dina brev, och omarbeta det vid behov. Detta gäller även tal och alla andra skriftliga eller performance som du behöver göra.
 6. 6
  Skicka den till din rektor eller annan lämplig person.
 7. 7
  Du kan också le åt andra att visa förtroende och vara mer alert av andra runt omkring dig eftersom du kan se hur andra behandlar dig.

Tips

 • Berätta för din lärare om hur du känner och vad du ska göra när du får denna position.
 • Håll dig till saken! Inte ströva inte på!
 • Var mycket formell-det är mest troligt att du inte vet din Headteacher som bra och du bör börja på rätt fot.
 • Du måste sälja dig själv, och marknadsföra dig själv till rektor. Det kan låta arrogant, men du måste göra detta för att visa dem hur bra du är!
 • Försök att inte överdriva vad du måste göra, och alltid påminna dig själv att du kommer att bli en framgång och alltid vara till hjälp för alla.
 • Be chefen Pojke eller Head Girl från föregående år om råd!
 • Var dig själv! Om du låtsas, kommer de ser rakt igenom dig!

Varningar

 • Var ärlig, du vet aldrig när de kan be dig att bevisa ett påstående som du har gjort i ditt brev och om det visar sig falskt, har du inga fler chanser att gå vidare.
 • Kom också ihåg att om du kommer att skriva ett brev inte går svamla på, vara normal, och skriva en sida, men skriv inte för lite eller addresser kanske undrar om det var bara en anteckning och inte en bokstav!