Wka

Hur blir snabbtänkt

Alltid ute efter att göra det kvick comeback som lämnar dina vänner skrattar och din motståndare rykande? Det är svårare än det verkar att ha svidande humor hänger i kulisserna än du tror - det tar faktiskt en hel del kunskap, kreativitet, och en felfri tunga att dra bort framgångsrikt. Här är några tips som hjälper dig att vässa din tråkig wit (skulle du vara läser det här annars?).

Steg

Hur blir snabbtänkt. Följ de bästa metoderna för kvicka aktörer på TV och filmer.
Hur blir snabbtänkt. Följ de bästa metoderna för kvicka aktörer på TV och filmer.
 1. 1
  Läs mer. Allmän kunskap, skämt, kluriga meningar eller ord är nyckeln till att hjälpa dig. Läs många böcker! Klassikerna kommer särskilt utöka din kunskapsbas så att du kan anspela på välkända karaktärer och författare som Sherlock Holmes (en mycket snabbtänkt karaktär till att börja med), Tom Sawyer, kapten Ahab, Dickens, Shakespeare, Bronte, och listan går vidare..
 2. 2
  Var observant. Försök att anteckna roliga fraser, skämt, tricks eller lustiga åtgärder dina vänner gjorde. När dina vänner gör narr eller utmana dig, dessa kommer att hjälpa genom att inte skämma ut dig eller din vän.
 3. 3
  Följ de bästa metoderna för kvicka aktörer på TV och filmer. Stå upp komiker är också kvick och mycket underhållande.
 4. 4
  Gör mentala övningar. De kommer att hålla din hjärna skarp och snabb.
 5. 5
  Arbeta på din kreativitet och fantasi. Skapa berättelser från ett enda objekt är ett bra sätt att börja. Till exempel, du ser på en persons skor och föreställa där denna person har varit eller ens vad han / hon har gått igenom.
 6. 6
  Var medveten om din omgivning. Använd situationer till din fördel när man tänker på något att säga.
 7. 7
  Kom inte ut som en vet allt. Folk brukar inte gilla att vara runt andra som verkar tro att han / hon är den smartaste personen i rummet. Faktum är att de mest intelligenta människor är oftast sist att tala. I denna mening, är snabbtänkt har ingenting att göra med övergripande intelligens. Det har allt att göra med en god känsla för timing och humor.
 8. 8
  Det bästa är att luta sig mot att vara humoristisk snarare än ond. För att vara snabbtänkt är inte att vara en översittare, men för att vara en opportunistisk komiker. Om de flesta människor skulle ta illa till "skämt" då det inte var ett skämt, var det?

Tips

 • Du kan alltid ta en dramatisk paus.
 • Prata med ett leende på läpparna och var alltid lugn. Du kan klappa vänner axeln eller något för att se till att han / hon inte ta saken på allvar.
 • Titta på en show som Gilmore Girls - det är en förkämpe för snabbtänkt tecken.

Varningar

 • Var inte stolt efter överlista någon. Detta leder ner andra och gör att du ser dåligt på samma gång.
 • Men framför allt var försiktig. Inte alla kan ta ett skämt. Om det finns någon som du känner som är särskilt instabil eller någon som inte har bra självkänsla, inte använda din intelligens om dem. Du vill inte få dina tänder utslagna.
 • Använd inte samma trick om och om igen. Det blir gamla.
 • Var ödmjuk.