Wka

Hur kan man vara en nörd

Bill Gates har några kända råd: ".. Var trevlig till nerds Chansen finns att du kommer att sluta arbeta för en" På många sätt är han rätt: nerds gör världen springa, om inte exakt styr världen. En nörd är någon som kan vara så fascinerad av kvantmekanik eller avbrutna jämvikt att man glömmer allt som händer i nuet. En nörd kan vara någon som bryr sig djupt om interpunktion, eftersom den har en definierbar uppsättning regler, och det hjälper människor kommunicerar. En nörd kan vara någon som inte vet det första om att fråga en tjej ut eftersom han tror att teknik är sexig. Och ändå, alla nerds är olika. Oavsett din definition av en nörd, läs vidare för tips om hur man tänka som en nörd, agera som en nörd, och kanske till och med klä sig som en nörd.

Steg

Hur kan man vara en nörd. Vet skillnaden mellan en nörd, en nörd och en tönt.
Hur kan man vara en nörd. Vet skillnaden mellan en nörd, en nörd och en tönt.

Del ett: tänka som en nörd

 1. 1
  Vet skillnaden mellan en nörd, en nörd och en tönt. Om någon skulle bry sig om de subtila distinktioner mellan de tre, skulle det vara en nörd. Skaffa skillnaden ner är viktigt, men inte nödvändigt, eftersom det kan finnas betydande överlappning mellan de tre.
  • En nörd är tänkt att vara en mycket intelligent person som har en säregen passion om en akademisk strävan. S / han är, snarare nonsocial eller socialt tafatt, som helt absorberas av en sällsam passion för intellektet.
  • En nörd är tänkt att vara en person som alltid är intresserade av en nisch aktivitet eller ämne, men som inte nödvändigtvis är akademiskt benägen heller som socialt oduglig som nörd.
  • En tönt är tänkt att vara något dummare och även socialt oduglig, men kanske inte intresserade av en nisch eller akademisk jakt.
 2. 2
  Var singular. Med andra ord, verkar det enda sättet du vet hur, på ett sätt alla dina egna. Nerds är kända för egenheter, eftersom de är, var, helt unik. Lev ditt liv, varje dag, som att det är helt och hållet ditt eget, som du är befälhavare för ditt eget skepp. Om du behöver inspiration, läsa om några kända nördar i historien. Här är två korta vinjetter av människor, som anses "nördar", som gjorde helt vad de ville ha:
  • Thomas Edison, till exempel, spenderade 18 timmar varje dag mixtrande med rudimentära elektronik vid en tidpunkt då det fortfarande var en relativt obskyr strävan. Edison arbetat för att uppfinna glödlampan, fonografen, den alkaliskt batteri, och ett elektriskt tåg, tillsammans med tusen andra patent, vid en tidpunkt då en sådan uppfinning ansågs mystiska och fantastiska. Edison var en kvintessensen nörd.
  • Alan Turing är en annan berömd nörd. Half-hjälte, halv-syndabock, Alan Turing är krediteras med att hjälpa till att knäcka nazisternas Enigma-koder i slutet av andra världskriget, samt att spela en avgörande roll i utvecklingen av de första datorerna av 20-talet. Trots sina framgångar, blev han senare åtalades av den brittiska regeringen för en homosexuell möte (Turing var homosexuell) och var tvungen att ta östrogen injektioner till "neutralisera hans libido." Turing dödade sig själv inte långt efter rättegången.
 3. 3
  Hitta ett ämne eller ämnen som du kan fördjupa dig i. Det behöver inte vara vetenskap-relaterade, även om forskarna finner att alltmer antal känslolös, autistiska individer (som ofta betecknas som nördig) dras till vetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik (STEM majors). Lär dig så mycket du kan om de ämnen du är intresserad av, och säkerställa att kunskapen så att du kan använda den effektivt senare.
 4. 4
  Fråga, ständigt. Många nördar definieras av sin förmåga - vissa säger vana - att ifrågasätta den information de får tills de är nöjda om dess äkthet eller förstå logiken bakom det. För att vara en nörd, måste du vara på en omättliga strävan efter kunskap. Att vara på en omättliga strävan efter kunskap, måste du fråga ständigt kvaliteten, källan, och nyttan av information du får.
  • Lita inte på uppgifter bara för att det kommer från en auktoritet. Nerds förstår att siffrorna i myndighetens ibland kan komma undan med vilseledande eller förfalskade uppgifter på grund av sin makt. Skillnaden mellan en nörd och en Plebe (handelsman / vanlig arbetare) är att den nörd vilja fördjupa sig i Bureau of Labor Statistics siffrorna för att se om de håller upp, medan Plebe (enkel) tar information / propaganda för givet.
  • Gå till botten med saker. En nörd kommer att förstå en fråga inifrån och ut. En nörd kommer inte lita på lagrad information, utan snarare på att förstå ett begrepp. Om en nörd ställer frågan "Varför är himlen blå?" Och ges svaret: "Eftersom molekyler i luften sprider blått ljus från solen mer än de sprider rött ljus," hennes nästa fråga kommer oundvikligen att vara: "Varför molekyler i luften sprider blått ljus från solen mer än de sprider rött ljus? "Hon kommer att fortsätta raden av förhör tills svaret avser något hon redan förstår helt.
 5. 5
  Smeka detaljerna. Djävulen kan vara i detaljerna, men det betyder inte att du inte kan smeka dem. (Det var Vladimir Nabokov råd till sina elever.) Den nörd kanske föredrar konkreta detaljer över generaliserande uttalanden eftersom detaljer kan stäms av verkligheten lättare än generaliseringar kan. Den nörd bryr sig mer om att ha rätt än förekommer smart, så han tar tag på information som ett sätt att undersöka verkligheten.
  • Inte konstigt då, att nördar tenderar att dras mot sci, tech, eng, matte, dvs: majors STEM: stjälkar handlar tydligt i fakta och system som kan observeras i naturen, medan många andra mer subjektiva discipliner saknar mål, faktum-kontroll komponent.
 6. 6
  Gå mot gråzoner. Nej, detta är inte en obskyr mode direktivet, det är ett sätt att tänka. Nerds tenderar att se gråzoner där andra ser svart och vitt. Detta beror på att nördar är bra på att undersöka för-och nackdelar, jämförelse och kontraster, avhandlingar och genmälen. De devalvera sin egen uppfattning och fokusera på de "mätbara" fakta. Ibland ger detta dem ser ut som arbetsterapeuter vacklande, ständigt seesawing fram och tillbaka mellan "sidor" av ett argument (argumentera med sig själv, kan det tyckas). I själva verket är de samla information och väntar på pre-inriktad, inställd "yttrande" (slutsats) att träffa dem med kraften av fakta, i stället för att bilda sig en uppfattning (hypotes) att man börjar rättfärdiga genom att stödja fakta.
  • Det finns flera vetenskapliga / filosofiska teorier som nördar som älskar det grå området referens. Det kan vara bra att bekanta sig med några av dem:
   • Thomas Kuhns paradigmskiften: Perioder av "normal vetenskap" avbryts av perioder av "revolutionär vetenskap" som kallas paradigmskiften som obevekligt diskuteras och förklarade (definierade, schematiskt, flow-kartläggas, kartlagt, extrapoleras, spänner och bilda ett nytt amalgam, en ny verklighet...). För stjälkar anhängare paradigmskiften är helt ny, är inriktat på vetenskapligt tänkande och koncentration.
   • Kurt Gödels ofullständighet: Det är omöjligt att skapa konsekvens och fullständighet i formella logiska system. Med andra ord, alla konsekventa axiomatiska formuleringar av talteori omfattar propositioner / antaganden som är oavgörbara (grundläggande element i matematik är det odefinierade punkt, linje, slätt och utrymme som ändå är baser för att definiera stora områdena matematik).

Del två: agera som en nörd

 1. 1
  Förlora dig själv i din passion. Nerds får rykte om att vara bland molnen halva tiden eftersom deras sinnen är vandrande, sondering avlägsna platser eller komplexa samband och ekvationer. Av denna anledning, var inte rädd för att vara reserverad, om det är vem du är. Förlora dig själv i de intellektuella områden som gör dig glad och hjälper dig att känna dig ansluten till världen, även om det innebär att du verkar frånkopplad från "djup" och "förskjutning" engagerad i ditt internalisera en sällsam passion.
  • Din passion kan vara allt från kryptologi till filosofin till nordisk mytologi till bryggning. Det kan vara allt från morfologi till acridilogy till numismatik eller filateli. Vad det än är, gör det skitkul!
  • Ställ kort-och långsiktiga mål för dig själv. Ju tidigare du ställer dig själv några mål (kanske i en disposition av variabla och konstanta parametrar, en rubrik, eller ett protokoll), desto lättare blir det att uppnå dem. Ställa absorberande mål har fördelen av att vara speciellt nördig!
 2. 2
  Var inte rädd för att gå utöver det vanliga. Tänk annorlunda. Var inte rädd för att ta itu med en idé eller verksamhet som inte är populärt. (Inse att du inte kan ha ett stort grepp om vad som är populärt och vad är inte i första hand. Oavsett!)
  • Om du fann att rada din bilantenn med aluminiumfolie ger dig bättre mottagning på AM-stationer i bilen, då gå för det. En nörd bryr sig inte hur hans bil ser ut om radiostationen spelar ordentligt.
  • Om du bestämmer dig för att koda hela natten och äta grillad jordnötssmör och gelé smörgåsar gör ditt hjärta skrika och magen hum, då gå för det. En nörd bryr sig inte om hans brist på sömn och confounding diet gör honom ett föremål av mystik.
  • Om du avser att testa alla dina vänner för en antikropp som ännu inte kända för vetenskapen, då gå för det. En nörd bryr sig inte om världen tvivlar på hennes metoder och utmanar henne rön.
 3. 3
  Alltid vara lärande. En nörd är en ständig strävan efter kunskap. En nörd inte alltid bryr sig om den information hon får har någon nytta. Enbart det faktum att det är enkelt, djup, eller counter-intuitivt är nog att göra det coolt.
 4. 4
  Använd de rätta orden. Nerds är oftast ganska bra med ord eftersom de bryr sig om att göra rätt. Det gör inte ont att de kan läsa mer i en månad än den genomsnittliga europeiska lyder under ett år. Oavsett, är missuppfattningen ute som nördar använder stora ord. Fel. Nerds använder rätt ord med tanke på sammanhanget. Ibland händer det rätta ordet för att vara en stor en. Extremt smarta nördar har förmågan att använda oerhört grundläggande ord för att förklara oerhört komplexa ämne.
  • Gör ordbok och synonymordbok din vän. När du stöter på ett ord som du inte känner, konsultera ordlistan. När du tror att du kan använda ett bättre ord med tanke på omständigheterna, konsultera en synonymordbok.
 5. 5
  Läs glupskt. Läs allt i ditt område (s) intressen som du kan få tag på, inklusive referensböcker och uppslagsverk. Läs och titta på nyheterna tillräckligt varje dag för att bli informerad om vad som händer utanför din hemort.
  • Studera flera relaterade språk. Försök att plocka upp ett språk bara för sparkar, eller kanske eftersom ett ämne din inlärning om har ursprungliga källor i modersmål. Experimentera med webbaserade översättningstjänster maskiner.
   • Extra cred går till nerds som studerar en "död" eller fiktiv språk, till exempel Cuman, Eyak, och Karankawa eller Elvish, Dothraki eller Klingon. Döda eller påhittade språk är utsökt nördig.
  • Håll din bokhylla / lagerförda e-böcker. Prioritera facklitteratur över fiktion, även om användning och missbruk fiction allt du vill om det är det enda du tänker på att läsa.
  • Observera att informativ läsning inte behöver betyda slogging genom ett torrt, outhärdlig lärobok. För en underhållande och informativ läsa, prova roliga fysik klassiska Visst Du skämtar, Mr Feynman, någon av Brian Greene: s mycket populära och tillgängliga vetenskapliga bästsäljare, eller väl underbyggda historiska romaner som jag, Claudius (vars osannolik hjälte överlever ett särskilt brutal period i romarriket) eller de lustiga Flashman romaner (vars anti-hjälte är en pedofil skurk i den koloniala brittiska imperiet).
 6. 6
  Var uppmärksam i skolan. Försök att få en plats där du tydligt kan höra, se läraren och tavlan, och uppmärksamma. Ett bra mål att sätta för dig själv är att försöka få mestadels Som i allt du gör i skolan, inklusive läxor. Ta anteckningar, studera för att testa, och fokusera. Mest av allt, kom till skolan redo att lära sig och försöka att inte oroa sig för den sociala scenen för mycket om det är ointressant eller obekväm. Observera dock att bara för att du är en nörd betyder inte att du behöver bry sig om skolan. Många nördar (Bill Gates ingår) flunked antingen ut eller var nära att flunking ur skolan.
  • Prova några fritidsaktiviteter såsom robotteknik eller mathklubb, schack, eller drama. Försök att balansera din extra-curriculars så att de inte sätta dina betyg ner.
  • Fråga en massa frågor i klassen. Det finns inget sådant som en dum fråga, kom ihåg? Den enda dumma frågan är den frågan du inte frågar.
  • Gör forskning utöver vad som lärs ut i klassen. Få en handledare eller mentor som hjälper dig i ditt oberoende undersökning. Om möjligt, få extra hemuppgifter eller särskilda problem teaser från din lärare för din egen uppbyggelse.
 7. 7
  Kanal någon ilska eller besvikelse du kan ha i dina passioner. Nerds hantera sin ilska och sorg på ett produktivt sätt: de övar musik, göra konst, eller ändra ändringar i deras debatt presentation innan de surra ut på andra människor. Skär inte ner dig själv. Vad andra människor säger om dig är inte nödvändigtvis vem du är.
 8. 8
  Seek god, hälsosam roligt. Nerds behöver inte de två kryckor av spänning och fara för att ha kul. De njuter mer hälsosamma roligt, t.ex. LAN-partyn, titta på Star Wars, eller bygga och lansera en. Dessa aktiviteter kan avnjutas ensam (oberoende är en fin sak) eller med vänner (ju mer desto bättre!).
  • Obs: spela spel som Magic the Gathering eller D & D, klä upp som din favorit tecken för filmpremiärer, och LARPing är mer nördigt än nördig.
 9. 9
  Hitta vänner med liknande intressen. De kan vara andra nerds, men de behöver inte vara. Även nördar ofta navigerar mellan sociala grupper, nerds är mer benägna att umgås med andra nördar, på grund av gemensamma intressen. Kanske om du är en abstrakt tänkare, försöka hitta en nörd som är mer praktiskt eller tekniskt, och vice versa. Att ha en vän, eller en uppsättning av vänner, som kompletterar du är lika mycket som vem som helst kan begära.
  • Om du inte vet några nördar som är intresserade av vad du gör, hitta en gemenskap på nätet eller försöka få dina egna vänner intresserade av delar av nerdiness. Webben blir alltmer en viktig social gemenskap för nördar, främst på grund av dess fokus på yttrandefrihet och dess användbarhet som plattform för tekniken.
  • Om du är benägna att bli mobbade eller misshandlade, tycker om att göra en strategisk vänskap med någon (helst inte en nörd) som kan sticka upp för dig i en knipa. Kanske han får hjälp på sina läxor, och du får muskler när du behöver det. Att vara nörd betyder inte att du inte kan också vara diplomatisk.
 10. 10
  Var fokuserad på det positiva. Du är en nörd och du vet det. Du är också glad och optimistisk. Det beror på att ditt liv är ganska bra. Du gillar vem du är, även om det inte verkar som om väldigt många andra människor gör. (Det är okej, de helt enkelt inte förstår dig.) De vänner som du har är goda människor som gör du känner för att vara vid liv. Livet är ganska bra.

Del tre: klä sig som en nörd

 1. 1
  Oroa dig inte för mycket om din garderob. Den viktigaste delen av att se ut som en nörd inte bry sig om vad du ser ut. Nerds tenderar att gilla kläder som är effektiv och bekväm. Så om det råkar vara så att den mest slitna objekt i din garderob är ett par träningsbyxor med 17 fickor, så var det. Omfamna det!
 2. 2
  Använd dina skjortor för att göra nerd referenser eller skämt. Videospel karaktärer och superhjältar, som Megaman, Mario, Superman eller Sonic, är de rigueur. Math skämt, eller obskyra ämnen (binär kod, latin, etc) fungerar bra också, som gör filmen referenser.
 3. 3
  Rock glasen om du inte kan se. Hipsters har tagit linserna från dalar av 90-talet till de rika, riklig, och plötsligt svalt platåer av de tjugo-teens. Oavsett. Om du är en nörd och du kan inte se en baseball från en lada på två fötter, bära dina glasögon. Din nerd kvoten kommer att öka drastiskt.
  • Ganska mycket, om du försöker göra en "fashion statement" med dina kläder, men du förmodligen inte kommer att dra bort de nerd chic. Nästan per definition, inte nördar inte riktigt bry sig om vad de har på sig. Därför nördar som bryr sig vad de har på sig är inte nördar.
 4. 4
  Idrotten några illasittande kläder. Nerds är kända i modevärlden för att bära kläder som inte smickra deras kroppstyp och är fruktansvärt otidsenlig, förmodligen eftersom deras kläder är hand-me-downs. Så om du tänker för nörd look, välj din garderob genom lotteri istället noggrant montera outfit tillsammans.
 5. 5
  Klä preppy. Vissa nördar, men inte alla, har den preppy look på låsning. Chinos, en button-down (invikta, förstås), en väst, och loafers, med en antydan till oreda för att knyta ihop allt. Speciellt när man bär under informella tillfällen, kommer denna stil får du knuten till en nörd på nolltid.

Tips

 • Om du gör misstag i examen, kolla med din lärare genast veta vad de är, så att du kan rätta till dem i framtiden. Fynd för märken om du måste, det är inget fel i att om du menar allvar med utbildning.
 • Bra science fiction och fantasy är nerdy, men du bör notera att nördar är kräsna läsare och, till skillnad från vissa nördar, kommer ofta väljer kvalitet framför enjoyability eller verklighetsflykt. Nerdy sci-fi klassiker inkluderar stiftelsen serien, Dune, Neuromancer, Liftarens guide till galaxen, och Mars trilogin.
 • Lär dig några bra datorspråk. BASIC kanske fungerar.
 • Alltid vara uppmärksamma i klassen eller på arbetsplatsen för att assimilera begrepp, eftersom du aldrig vet om någon kommer att be om hjälp. Delta i diskussionerna och hjälpa din instruktör eller övervakning / förvaltning att klargöra något ämne som du kan känna behov sammanfattar eller förenkla, om att stödet verkar vara något uppskattat.
 • Odla goda seder. Börja träna hålla dörren, inte sätta armbågarna på bordet, säger "please" och "thank you", etc.
 • Facklitteratur, särskilt på vetenskapliga / matematiska ämnen, är också nördig. Läs i din specialitet - t.ex. synthesizer musik, programmering - eller andra bruksanvisningar dator (ja, handböcker i allmänhet), läroböcker matematik och tidskrifter specialitet eller tidskrifter, som nötter och volt eller Cinefex.
 • Nerds bär alltid en näsduk. De är bara smart sådär.
 • Få in klassiska nerd filmer som The Princess Bride, Firefly och Serenity, Doctor Who, Star Wars, Battlestar Galactica, den ursprungliga Tron, Twilight Zone, The Outer Limits, och Star Trek. (Du kan även prova Red Dwarf, Robotech, Space 1999, Fantastic Voyage, Blakes Seven och andra mindre kända sci-fi klassiker som är för bra för stor budget Hollywood slakten.)
 • Kom i spel om du vill döda tid: Portal, DragonFable, Counter Strike, World of Warcraft, Joint Operations: Typhoon Rising, Dungeons & Dragons Online och Ragnarök Online.
 • Här är en lista med förslag på olika typer av nördar, inte stereotyper, dessa är skisser, inte "regler":
  • Anime / Manga nerd: en nörd som är besatt av anime eller manga, och i princip allt japanska i allmänhet. Även kallad "Wapanese". Nerds av dessa typer också kalla sig "Otaku", som är en japansk förolämpning mening "fanatiker." (Termen är inte allmänt erkänd utanför Japan, och används främst av europeiska anime och manga fans.) Den Otaku samfundet är inte bara en grupp rabiata fans, de är ofta produktiv och kreativ fläkt fictionförfattares. Otaku ofta närvara anime och manga konventioner, och ibland delta i cosplay. Otaku är generellt vanligt, och lätt att hitta i en grupp nördar.
  • Musik nerd: även kallad "musikbandgeeks". Dessa nördar fick spår. De är oftast ses med deras instrument val eller tyst knacka ut komplicerade trumrytmer.
  • DJ nerd - alla sorters idioter som påstår sig vara "DJs" nuförtiden - men en sann nörd kommer att träna hela tiden, hord vinyl i stora mängder, och kunna minnas artist, låtnamn, skivbolag, utgivningsår, och en miljon andra obskyra detaljer om varje post släppt någonsin i sin valda favorit genre.
  • Dator nerd: dessa nördar är i stort anses vara den mest användbara, och kan bygga en kärna i ett pulsslag. Vanligtvis sett lägger sista handen på en webbplats eller hjälpa datorn-tech lärare.
  • Videospel nerd: dessa nördar blir allt vanligare dagligen. Alltid sett leka och tävla i de senaste spelen, är de stamfäder för '1337 'språk, och oftast identifiera varandra genom att konversera på det. En undergrupp av datanörd.
  • Factoid nerd: irriterande ibland, men metallbit endearing. Kan recitera dussintals saker som ingen behövde veta - från hela "Hamlet Monolog" till näringsvärdet av getmjölk (inte bara trivia, men saker kan någon roll i din kunskapsbas).
  • Historia nerd: vet allt om renässansen, eller den koloniala perioden i norra Europa. Jämför vardagen till historiska händelser. Är historiker vid en ung ålder och kunde slå ut högskolestudenter i europeisk regering klassen.
  • Konkurrenskraftig nerd: jämför resultat, för mycket, kan andas högt, och dessutom blick runt för att se vem som inte är klar, i deras marginella tid - måste vara det första som görs - eller annat, vara den sista nöjd, om det krävs djup och grundlighet.
  • Dorky nerd: de är begåvad med en naturlig brist på stil och elegans. De har svårt att föra en konversation om ämnen som inte är deras besatthet.
  • Drama nerd: besatt med en attityd, vilket är ovanligt i andra typer av nördar. De känner till alla detaljer i många teaterkonst, inklusive dans, mim, chorus, et cetera.
  • Mathnerd: vet oftast tandsten vid ung ålder eller annan form av avancerad matematik. De kan koppla av under matte föreläsning och ändå få en s. Du kan få mathnerd grejer såsom handledningar på Internet.
  • Science nerd: initialt en generalist, han / hon nästan alltid specialiserat sig på en form av vetenskap (biologi, fysik, astronomi, kemi, geologi) på en mycket ung ålder och fortsätter att bli en super-specialist.
  • "Sci-Fi" nerd: en nörd som älskar Star Wars, Arkiv X, komiker, Buffy the Vampire Slayer, Stargate SG-1 eller Stargate Atlantis, Lexx, Farsape, Andromeda, Doctor Who, Torchwood, Zombies och / eller Star Trek.
  • Litteratur nerd: specialiserad på fiktion, nästan alltid ses för att läsa eller skriva postmoderna uppsatser. Inte att förväxla med poesi författare, så ofta de faller under rubriken emo snarare än nörd. Kända för att kunna producera en anteckningsbok från ingenstans.
  • Tal nerd: empathize alla andra ord. Starta slumpmässigt in i vänliga föreläsningar. Aldrig stängs upp. Talar för passionerat för detta ämne, jämfört med den genomsnittliga personens ointresse.
  • Debatt nerd: alltid fast i sin tro. De gör sina läxor i kontroversiella frågor, så inte bråka med dem! De kan hittas i debatten klubbar (uppenbarligen) och brukar hålla någon form av argument, även om de bara spelar Devils Advocate.
  • No-crap nerd: dessa nördar kommer inte behandla andras dumhet och kommer att stå starka med vad de vet och tror. Dessa nördar kan också ta kampsport, styrketräning klasser, boxning, etc. för att kunna stå upp och kämpa, en sällsynthet bland nördar.
  • Fabricator nerd - kan designa och bygga teknik och projekt fysik, och använda elverktyg som ingen verksamhet. De vet hur man arbetar allt från en lödkolv för att en motorsåg... ibland utan att ens kontrollera en handbok. Många byggnadsarbetare nerds är robotiserade nördar.
  • Robotics nerd - ansluter program gillar bäst, först, eller annat efter skolan robotteknik klubbar. De kan oftast arbeta någon form av fjärrkontroll (och med blixtsnabbt) och är oftast bra med elektronik / datorer.
  • Rail nerd - en nörd som har en besatthet av järnvägar, vanligen känd som en trainspotter. Ofta ses på en station med en bärbar dator, kamera eller kikare.
  • Väg nerd - Även kallad en väg nörd, dessa nördar specialiserade på vägarna. De går till "road möter", och köra runt en hel del.
  • Hot nerd - Den mest svårfångade av alla manliga nördar, på grund utmaningarna i att identifiera de arter med synen ensam. Kräver förhållandet 1:1:1 av söta, roliga och intelligenta. Gemensamma drag är: enskilda aktiviteter (villig att separera från förpackningen), förmåga och vilja att läsa en bok utanför Stephen King, Michael Crichton eller John Grisham, tenderar att vara tyst ännu artikulerad, en subtil humor och snabb kvickhet... och, naturligtvis, cuteness.
  • Hippie nerd - mycket ute med extremt konstiga sätt att tänka, dessa tenderar att ifrågasätta traditionen och alltid sticker ut.
  • Cool nerd - detta är en social klassningen av en nörd, även kallad populära nördar. " Men låt dig inte luras av ordet "cool" eller "populär". Dessa nördar fortfarande har sina egenheter, det betyder bara att de är mer sällskaplig än andra nördar. Mest coola nördar har ett bra sinne för humor och klänning i en edgy, men fashionabla sätt.
  • Awkward nerd - detta är den andra typen av social klassningen för nerds. Dessa nerds kan variera från socialt oduglig att bara irriterande, men i grunden koka ner till obekväma (därav namnet). Att vara obekväm är inte en helt dålig sak. De har vänner och uppfyller alla krav för att vara en nörd, men de normalt har mindre av ett socialt liv.
  • RPG Nerd - en nörd vars enda sport är rollspel-spel online (t.ex. World of Warcraft, Runescape, Civilization, Chessmaster, DragonFable, etc.) RPG nördar är som A-Rod av RPGs.

Varningar

 • Inte alla i ditt liv kommer att njuta din nerdiness. Vissa kan till och med hån, bu, eller försöka övertyga dig om att: "Nej, du har fel..." - Nördar är faktiskt inte coolt. Vad du än gör, vara trogen sanningen, noggrannhet, men lyssnar inte täppt ideologer (inte vara bunden till sin "rutin", vardagliga teorier).
 • Bli inte så konsumeras med din besatthet att du glömmer bort verkligheten. Det är då du blir en förlorare / socialt utstött och om du har blivit att halta så har du glömt din sanna nerddom.
 • Var inte en know-it-all hela tiden! Om du måste påpeka ett misstag eller en felaktig logik, gör det artigt och diskret.
 • Om du ständigt mobba eller håna någon som är mindre smart än dig, kan de få sina vänner att trakassera dig eller mobbar tillbaka.
 • Om du vill bli en datanörd, inte använda Internet Explorer. Det är alltför vanliga, riktiga nerds ogillar det. Goda webbläsare är Firefox och Google Chrome. Aldrig hänvisa till antingen webbläsare genom deras fullständiga namn, IE FF är populära akronymer för de två första. GC till att representera Google Chrome är föråldrad - använd "chrome" i stället