Wka

Hur kan man vara och klä sig som en nörd när du är en tjej

Är du en nördig tjej som hoppas kunna ta din nörd-dom till nästa nivå, eller är du bara på humör för en kvinnlig nörd makeover? Oavsett dina mål är, för att vara en sann kvinnlig nörd, måste du veta hur man ska se ut och agera delen. Om du vill lära dig att vara och klä sig som en nörd, följ dessa enkla tips.

Steg

Hur kan man vara och klä sig som en nörd när du är en tjej. Ha ansiktet av en nörd.
Hur kan man vara och klä sig som en nörd när du är en tjej. Ha ansiktet av en nörd.

Vara en nörd

 1. 1
  Tänk som en nörd. Att vara en riktig nörd, måste du veta hur man ska tänka som en. Först måste du förstå den positiva definitionen av en nörd. En nörd är inte nödvändigtvis någon som bär tjocka glasögon, gröna hängslen, dorky och inkompatibla kläder, och älskar lärare och läxor. En nörd är någon som är utomordentligt intelligent eller kunskap om ett visst ämne eller en gren av lärande, och som är bekväm att uttrycka denna kunskap till andra människor. Här är hur man tänka som en nörd:
  • Lär dig så mycket som möjligt. Även nördar tenderar att vara ovanligt smart i ett område, de är knowledgable och beläst i allmänhet också. Börja med att titta på nyheterna och läsa tidningar om vetenskap, utforskning, eller aktuella händelser. Försök att avsluta en bok varje vecka, och ibland lära sig om ett ämne du inte vet något om genom att surfa på Internet eller checkar ut en slumpmässig bok på ditt lokala bibliotek. När du arbetar på att absorbera mer information hittar du processen gradvis blir lättare.
  • Bli expert på vad du älskar. Är du brinner för datorer eller litteratur? Oavsett vad det är du gillar att lära om, utöka dina kunskaper så mycket som möjligt. Till exempel, om du vill bli en litteratur nerd, försök att läsa Shakespeare och andra berömda författare, studera deras stilar. Datanörd? Läs upp på den senaste programvaran.
  • Vara en skarp elev. Betala 100% uppmärksamhet i skolan, oavsett vad ämnet är. Gör alla dina läxor och ställa frågor om du är nyfiken eller inte förstår klassen diskussionen. När du läser, markera ord du inte känner och leta upp dem i ordboken senare. Du kommer att upptäcka att omfamna en nördig livsstil kommer att ha en positiv effekt på dina betyg.
  • Försök alltid att förbättra ditt sinne. Oavsett vad du gör, bör din strävan vara att få kunskap. Om du tittar på tv, kolla på Discovery eller History Channel att lära sig mer om naturen eller tidigare världsledare.
  • Håll reda på de saker du lär dig. Skriv ner alla de saker du lärt dig i en journal. Du behöver inte vara sentimental att hålla en dagbok - du ska bara skriva ner de saker du lärt när du lär dem, och sedan se över din journal minst en gång i veckan för att se till att du lär sig nya saker i snabb takt.
 2. 2
  Agera som en nörd. Det är viktigt att tänka som en nörd, men du måste också visa världen hur nördig du egentligen är genom att agera nördig. En sann nörd är inte generad av sin kunskap och är glada att dela med ny information när som helst. En nörd är för upptagen lära sig att vara självmedveten om vad hon gör eller säger. Här är några sätt att agera som en nörd:
  • Gå med så många klubbar som möjligt. Gå med i debatten laget, fransk klubb, International Club, och skoltidningen. Ju mer du gör, desto mer lär du dig. Bara se till att du lämnar tillräckligt med tid för dina studier.
  • Vara en aktiv deltagare i klassen. Fråga och svara på massor av frågor i klassrummet. Var inte rädd att dela din kunskap. Bara se till att ge andra studenter en chans så att du inte ser ut som en know-it-all och hamna irriterande din lärare.
  • Få insikt från dina lärare, föräldrar och kamrater. Om du har fler frågor till någon som är expert på ett område, inte någonsin vara rädd för att fråga. Folk kommer att vara glada att dela sin kunskap om du frågar vid rätt tidpunkt. Till exempel kan du be dina föräldrar om de uppgifter om sina jobb.
  • Umgås med nerdy människor. Att agera som en nörd, ska du umgås med så många nördar som möjligt. Nerdy flickor inte spendera alltför mycket tid att umgås med nördar av det motsatta könet, men om det finns en nördig kille du verkligen gillar, se till att dina samtal är centrerade på nerdy ämnen, såsom datorer eller insekter.
  • Inte överensstämmer. Att vara en riktig nörd, du måste marschera i takt till din egen trummis. Om du vill sitta ensam vid lunch för att avsluta en god bok istället för att chatta tanklöst som alla andra, gå för det. Om alla bär en sundress eftersom det är varmt, men du hellre bära byxor, ska du inte låta andra diktera hur du klär dig.
  • Ring inte för mycket uppmärksamhet till dig själv. En nerdy tjej bör ha förtroende, men är inte desperat att vara i centrum för uppmärksamheten. Promenera med förtroende med dina händer håller dina böcker och huvudet högt, men försök inte att få alla att titta på dig. En nörd är trygg med vem hon är och inte behöver godkännas av alla hennes kamrater.
 3. 3
  Prata som en nörd. Prata som en nörd är lika viktigt som agerar och tänker som en nörd. För att övertyga andra om att du är en nörd, måste du vara uppmärksam på de saker du säger. Du bör låta vältalig och intelligent när du talar. Såhär:
  • Kom alltid ihåg att tala med korrekt grammatik och en förhöjd ordförråd. En riktig nörd alltid läser och ska visa upp sin oklanderlig grammatik och ändlösa ordförråd.
  • Även en nörd ska inte ägna för mycket tid textning, om hon behöver för att skicka ett mail eller kommunicera på annat sätt genom teknik, så hon bör ändå använda formell grammatik och interpunktion.
  • Undvik slang, sammandragningar, eller för mycket avslappnad frasering. En sann nörd låter inte som alla andra, även om det är trendigt att använda vissa ord.
  • Vara artikulera. Även en nörd har mycket sofistikerade tankar, bör hon uttrycka dem tydligt, så att människorna runt omkring henne inte förvirrad.

Klä dig som en nörd

 1. 1
  Ha ansiktet av en nörd. Ditt ansikte kommer att vara det första folk ser, och det borde låta folk veta att du är en seriös tänkare och en riktig nörd. Du bör brudgummen själv utan också visa att du inte bekymrar dig över ditt utseende. Här är hur man gör det:
  • Gå lätt på smink. Håll dig till en naturlig look för ditt ansikte. Applicera ett tunt lager foundation med läppglans och kanske lite mascara. Spara kommer alla ut för speciella tillfällen.
  • Kom ihåg att vara nördig betyder inte att vara ohygieniskt. Du bör ändå tvätta ansiktet varje dag, och tvätta håret minst varannan dag.
  • Hitta en nördig frisyr. Nerdy hår ska vara enkelt. Du kan dra ditt hår tillbaka i en stram hästsvans, eller låt den hänga runt ansiktet. Du kan också bära flätor eller en sida hästsvans. Bara se till att titta välvårdade utan att spendera alltför mycket tid på ditt hår och makeup.
   • För att maximera din nerdy frisyr, bära en tjock hår scrunchy.
  • Använd rätt glasögon. Oavsett om du behöver dem eller inte, kan hornbågade eller mörk-glasögon lägga till en extra nördig stil till din look. Hitta ett par som fungerar med din ansiktsform.
 2. 2
  Bär rätt kläder. Att klä sig som en nörd, du måste ha kläder som är snyggt, rent och inte alltför prålig. En nerdy tjej bör alltid se presentabel, men inte spännande. Här är hur man hittar rätt nördig look:
  • Bär förlorar toppar. Prova en baggy tröja eller en lös, button down skjorta. Om du bär en stramare topp, plocka en stickad väst att gå över den.
  • Bär enkla mönster. En nerdy tjej spenderar inte alltför mycket tid att plocka ut en utsmyckad skjorta. Välj fasta, icke-flashiga färger som brunt, blått, eller svart, eller bära en rutigt mönster. Undvik flashiga färger som neon eller ljust rosa.
  • Bär enkla byxor. Byxorna bör inte vara så hårt att de är sexiga, eller så löst att de är hänger ner. Bara plocka fina byxor som passar bra som manchestrar eller svarta jeans.
  • Bär funktionella skor. Du brukar inte se nördar bär stilettos eller dyra, trendiga stövlar. Bär vad som är enklast och mest funktionella för dig, oavsett om det är gymnastikskor, stövlar moon, sandaler, träskor, eller flip-flops.
  • Bär inte något som är självklart dyrt, eller så samordnade att du måste ha spenderat timmar att sätta ihop.
  • Raid din mammas garderob för en retro nerdy utseende.
 3. 3
  Har rätt nerd tillbehören. Även en sann kvinnlig nörd inte har en massa trendiga accessoarer, finns det några saker som hon kan bära och ta med henne för att betona hur allvarligt hon är. Här är vad du bör lägga till din look:
  • En ryggsäck. En nerdy tjej har alltid ett par böcker med henne, även om hon går till stranden.
  • Bär minimal smycken. En nerdy tjej slösar inte tid att sätta på massor av smycken. Om du har en tjock ring som tillhörde din mormor, så du kan prova det.
  • En penna och ett anteckningsblock. En nerdy tjej bör vara redo att skriva ner sina tankar som helst.
  • En bandspelare. Om du gör bättre med att tänka högt, bär en bandspelare så att du kan alltid tejpa dina nya idéer.
  • En klocka. En nördig tjej är snabb och noggrann, och alltid vet vilken tid det är så att hon kan visa upp överallt lite tidigt.

Tips

 • Om du vill överraska dina vänner med din nörd makeover, gör det under en period då du inte kommer att se dem på ett tag, såsom sommar eller vinter semester.
 • För en over-the-top nerdy utseende, anser bär hängslen eller ens lägga en ficka beskyddare till din outfit.