Wka

Hur komma över ett ex du är kär i

Komma över någon man är kär i, som brukade vara kär i dig, är förmodligen en av de svåraste saker du någonsin kommer att få gå igenom i ditt liv. Det finns många tips om hur man får över ditt ex, men ofta är det svårt att veta var man ska börja. Läs vidare för en steg för steg, vecka-för-vecka plan som hjälper dig att komma över ditt ex och gå vidare med ditt liv.

Steg

Hur komma över ett ex du är kär i. Göm undan saker som påminner dig om dem, till exempel brev, kort, gåvor osv. Du kan ha bilder på dig, ditt ex och ömsesidiga vänner i ditt rum, men inte sätta upp dem på just dig och ditt ex.
Hur komma över ett ex du är kär i. Göm undan saker som påminner dig om dem, till exempel brev, kort, gåvor osv. Du kan ha bilder på dig, ditt ex och ömsesidiga vänner i ditt rum, men inte sätta upp dem på just dig och ditt ex.

Vecka 1

 1. 1
  Tid isär. Först måste du gå igenom en tid när du klipper av så mycket kommunikation med ditt ex som möjligt. Det kommer att vara det sista du vill göra, men att vara med dem kommer att göra ont, och kommer inte att hjälpa dig komma över dem. Om du inte har gemensamma vänner, inte uppfyller upp med dem. Om du delar en grupp av ömsesidiga vänner, kan detta vara mycket svårt, eftersom du kommer att höra information från dem och måste se ditt ex medan din med dessa vänner. Hursomhelst, kan du fortfarande göra dessa saker för att begränsa kommunikationen delas med ditt ex: inte kommentera, meddelande eller maila dem. Initiera inte konversation på MSN / AOL Instant Messenger. Ta bort dem från dina bästa vänner på MySpace / Bebo / Facebook, så att du inte får ständiga uppdateringar. Om du är, sluta vara ömsesidiga vänner på LiveJournal, så du behöver inte läsa sina dagboksanteckningar. Inte plocka upp deras samtal, och bara svara för sina texter om de är viktiga. Om de synpunkter / Message dig eller tala till dig på MSN / AOL Instant Messenger, kan du svara utan hålla det lätt och inte vara över vänliga. Fråga inte några gemensamma vänner frågor om ditt ex.
 2. 2
  Ingen spåra dem. ALDRIG börja läsa ditt ex kommentarer eller textmeddelanden. Försök att inte läsa deras profil eller kolla att se hur högt du är på deras lista över vänner. Du kommer att vara nyfikna, men du vill inte veta, kommer det att göra bara du mår sämre.
 3. 3
  Göm undan saker som påminner dig om dem, till exempel brev, kort, gåvor osv. Du kan ha bilder på dig, ditt ex och ömsesidiga vänner i ditt rum, men inte sätta upp dem på just dig och ditt ex.
 4. 4
  Inte anser att haka upp med dem om du vet att du både kommer inte att vara nykter / på en fest osv. Bara inte åka dit, inte försöka chatta upp dem under dessa tider eller något, även om detta kan vara mycket frestande - särskilt under den första etappen att komma över bryta upp.
 5. 5
  Välj några nära vänner som du kan prata med om dina känslor om ditt ex och uppbrottet. Se till att du inte pratar om det ömsesidiga vänner som ligger närmare ditt ex än de är för dig.
 6. 6
  Under hela denna hela process, gråta, när du vill. Gråter inte vara svag, det låter bara ut dina känslor, och ibland kommer du att behöva göra detta.

Vecka 2

 1. 1
  Alltid erkänna för dig själv hur du mår. Från och med nu, fråga dig själv hur du mår varje dag, och alltid vara ärlig. Se också till att du är ärlig om dina känslor med nära vänner du har valt i vecka 1. Det är ingen idé att förneka dina känslor, eftersom du kommer att börja tro att du är över ditt ex, när det verkligen är du inte, och det kan föra tillbaka den smärta du kände när du först bröt upp, och du måste börja här processen om igen.
 2. 2
  Människor vård. Från och med nu, varje dag berätta för dig att det finns andra människor som bryr sig om dig, eftersom det finns.
 3. 3
  Inte bedöva dig inte med droger eller alkohol. Det är bra om du vill använda dessa saker med vänner och att ha kul. Men aldrig börja använda dem på egen hand, och att fly från dina problem. Detta är mycket, mycket frestande att göra, men du kommer inte hjälpa dig alls.
 4. 4
  Starta inte hetsätning eller svälta sig själv som ett sätt att hantera. Det kommer så småningom att göra det mycket värre och kan leda till andra problem.
 5. 5
  Lyssna på sorglig musik. Ja, det kommer att göra ont och det kommer att påminna dig om ditt ex, men det kommer också att påminna om att det finns andra människor som förstår hur du känner.

Vecka 3

 1. 1
  Alla lider heartbreak. Kom ihåg att det är oundvikligt att alla kommer att få sitt hjärta krossat för första gången. Alla måste gå igenom detta någon gång eller annan. Säg till dig själv detta varje dag.
 2. 2
  Respektera deras val att inte vara med dig längre. Förstå att de kan ha sina åsikter, och de kan göra vad de vill, i slutändan är det deras liv.
 3. 3
  Skriv 4 listor, en av saker du hatade om dem, en av saker som du aldrig skulle kunna enas om, en av anledningarna till varför det inte funkade mellan er två / varför det inte var tänkt att vara, en av saker som du vill ha från en partner som du inte får från ditt ex. Du tenderar att komma ihåg bara bra saker om dem och relationen, och kanske vill komma ihåg dem som någon perfekt, särskilt om de betyder mycket för dig, vilket de förmodligen gör. Behåll denna lista någonstans du kan läsa den när du börjar undra vad du kunde ha gjort för att förändra saker / där allt gick fel.
 4. 4
  Gör dig själv må bra. Ändra ditt hår, köpa nya kläder, motionera, äta sunt etc. Minns alla komplimanger man har sagt (ja, inklusive ditt ex). Vet att någon annan kommer snart att uppskatta dessa egenskaper i dig, som din ex en gång gjorde.
 5. 5
  Börja läsa böcker och / eller titta på en tv-drama. Dessa saker hjälpa till att ta dig till en annan värld.

Vecka 4

 1. 1
  Låt inte känslan av sårad över bryta upp styra ditt liv. Om du gör detta, kommer det att bli mycket svårt att gå vidare. Det är okej att göra det under de första veckorna. Men efter det, plocka upp dig och inse att det finns mer i livet än denna relation du hade.
 2. 2
  Få igenom smärtan. Lättare sagt än gjort, men inte tycka synd om dig själv. Inte vältra inte i ditt elände. Gå vidare med det.
 3. 3
  Inte illa-mouth ditt ex eller några nya pojkvänner / flickvänner som de har. Du kanske känner dig arg på denna punkt, men ge inte in i den.
 4. 4
  Om ditt ex har en ny pojkvän / flickvän, acceptera det. Var glad för dem, låt den nya killen / tjejen har en chans, försök inte att förstöra relationen till dem. Vet att, ja, kommer ditt ex agerar antagligen med dem hur de brukade handla med dig. Detta kommer att göra ont, men acceptera det.
 5. 5
  Försök inte att göra dem svartsjuka. Får inte ut med någon precis framför ditt ex, enbart i syfte att göra dem svartsjuka. Det kommer att vara uppenbart.
 6. 6
  Sluta med sorgliga sånger. De hjälpte ett tag, men börja lyssna på gladare musik just nu.

Vecka 5

 1. 1
  Sluta inte att göra saker bara för att de påminner dig om ditt ex. Om du har dessa gränser i ditt liv, kommer du inte komma över ditt ex.
 2. 2
  Säg till dig själv att du är glad för dem, om och om igen.
 3. 3
  Prata med vänner och folk på internet om hur de kom över deras och hittat nya kärlekar. Säg till dig själv att du kommer att bli kär igen.
 4. 4
  Börja se dina nära vänner och familj mer. Umgås med dem en hel del, gå ut till nya platser och försöka träffa nya vänner. Detta kommer att hjälpa till att ta dig från ditt ex.
 5. 5
  Skriv en lista med mål och saker du vill göra, och börja arbeta med dem. Förbättra dig själv, bli den person du har alltid velat vara!

Vecka 6

 1. 1
  Sluta jämföra alla möjliga kärlek intresse för ditt ex.
 2. 2
  Vet att du är bättre utan dem. Någon som lämnar dig är inte värt tårarna och ont.

Vecka 7

 1. 1
  Försök att träffa massor av nya människor, både vänner och intressen kärlek. Flört med nya människor, men tror inte på någonting som allvarligt ännu. Dejtar inte folk om du inte verkligen vill ha dem, vilket är något som människor ofta gör när på rebound. Prata, flirta, och umgås med olika möjliga kärlek intressen innan de fick in en riktig relation. Flings och sällskap är allt du behöver för tillfället. Också, få nya vänner, som ni ser precis som det, vänner.

Vecka 8

 1. 1
  Ångrar inte någonsin ha relationen. Var tacksam för den erfarenhet och allt som du har lärt det.
 2. 2
  Gör en lista över misstag du vet att göra i din nästa relation, saker du har lärt dig som hjälper dig med din nästa relation osv.
 3. 3
  Förstå att dina känslor för denna person aldrig kan blekna helt. Du var en gång mycket nära till den här personen, du var kär i dem. Om du brukade vara kär i någon, är det osannolikt att du någonsin kommer att se dem enbart som bara en vän, eller någon som inte betyder någonting för dig. Det är mycket troligt (och nästan säkert om de var din första kärlek) som du alltid kommer att ha en soft spot för dem. Vet att detta är okej, men acceptera att en soft spot är allt det kan vara. Piska inte upp dig om det.
 4. 4
  Om vid denna punkt, har du ingen lust att vara vän med ditt ex, behöver du inte fortsätta med planen. Spendera din tid att ha kul, träffa folk, fylla i mål och bara allmänt gå vidare med ditt liv. Du kanske inte vara över dem ännu, men att ha den färdiga planen ovan, ge det tid och du kommer förmodligen att komma över dem.
 5. 5
  Men om man med denna punkt, vill du vara vän med ditt ex, läs vidare...

Veckans 9 & 10

 1. 1
  Under dessa veckor, bara allmänt fortsätta ha kul, hålla upptagen och träffa folk.
 2. 2
  Kommentera ditt ex att säga hej, du behöver för att underlätta i detta.

Vecka 11

 1. 1
  Meddelande Ditt ex, nonchalant säger att du vet att du inte har talat mycket för ett tag, men du skulle vilja det om du kunde vara vänner, och vad tycker de?
 2. 2
  Börja prata med dem på msn / AOL Instant Messenger. Inte hoppa rakt in i att vara vänner med dem.

Vecka 12

 1. 1
  Prata med och umgås med dem mer om du ut med gemensamma vänner.
 2. 2
  Text, kommentar, msn / AOL Instant Messenger dem mer. Prata med dem som om de är lite närmare dig nu än de var.

Vecka 13

 1. 1
  Föreslå umgås, bara ni två, som vänner. Om de går med på det, se till att det finns inget datum-y, som att gå ut på bio, gå för en måltid, titta på filmer i ditt hus eller gå till en strand. Istället kan du umgås på er, men att spela Xbox-spel eller något, gå till en arkad, shoppa i din närmaste stad etc.

Vecka 14

 1. 1
  Om, vid det här laget, ni är vänner, acceptera att denna vänskap kommer att vara väldigt annorlunda från när du var mer än vänner. Förvänta dig inte ditt ex att resa ställen med dig, prata med dig varje natt eller spendera alla helger med dig.
 2. 2
  Om ditt ex har en ny kärlek intresse, försöka tala med honom / henne. Om du och ditt ex är nu vänner, kan du lika gärna göra för att lära känna någon som är viktigt för dem. Om du inte får med honom / henne alls, försök då inte det igen, men ändå vara artiga mot dem. Man vet aldrig, kan du få en ny vän.
 3. 3
  Var inte klängig. Även om du börjar att ha den typ av vänskap där du alltid finns där för varandra, inte bara förlita sig på dem, visa att du har ett liv på egen hand och kan klara sig utan dem.

Tips

 • Vet att du bröt upp av en anledning. Vet att resonera och älta det.
 • Aldrig glömma helheten.
 • Följ varje steg i taget.
 • Aldrig ser tillbaka, bara gå vidare!

Varningar

 • Var försiktig om du försöker vara vän med ditt ex, eftersom känslor för dem kunde komma översvämningar tillbaka.
 • Om du känner dig självmordsbenägen när som helst, eller inte känner någon bättre alls efter tre månader, få hjälp, eller hjälplinjer ring.