Wka

Hur komma över ditt ex

Slutet på en relation är alltid något smärtsamt och kommer med några negativitet eller konfrontation. Även om du tappat intresset för din partner och inte känna kärlek längre, kan det fortfarande vara svårt att gå vidare eftersom de var en integrerad del av ditt liv. Lägg komplikationerna av att behöva titta på ditt ex gå vidare nya romantiska upplevelser och den efterföljande nedfallet med några gemensamma vänner, och det är en inte konstigt att breakups är ängsligt undviks. Här är några steg för att hantera detta känslomässigt påfrestande tid.

Steg

Hur komma över ditt ex. Känn dig inte synd om dig själv!
Hur komma över ditt ex. Känn dig inte synd om dig själv!
 1. 1
  Känn dig inte synd om dig själv! Varje sk steg är tillbaka en möjlighet att hoppa framåt. Tror att du kan komma över den här personen, eftersom du kommer.
  • Gör en lista över alla skäl till varför du förtjänar att vara lycklig. Detta kommer att hålla dig från att tycka synd om dig själv. Lista vänner, familj, möjligheter, allmänna hälsa. När du tar slut på hur mycket du har, kommer du att må bättre direkt.
 2. 2
  Bli av med allt som påminner dig om den här personen föreställer, gåvor, telefonnummer osv.
  • Du behöver inte förstöra saker om inte personen i fråga var en negativ kraft i ditt liv. Stoppa dessa saker på ett säkert ställe. Sanningen är att senare, kommer du vara glad att du sparade minnen, även om personen inte var den största.
 3. 3
  Tänk på dig själv. Var denna person behandlar även mig rätt? Har han / hon får mig att gråta eller skratta mer? Ta lite tid och tänka över saker.
  • Gör en lista över alla de saker som ditt ex gjorde som kan ha brytt dig. Skriv ner dessa delvis för stängning, och delvis som en lista över de saker som du inte kommer att titta efter i din nya partner. Även om det är svårt att hitta perfektion, är det bra att inte göra samma misstag två gånger.
 4. 4
  Ha kul! Gå ut med vänner, bowla, till en film, skridskoåkning, eller ens gå på en date. Något att ta dig bort av ditt ex.
  • Några exempel på saker för kul du kan prova att göra:
   • Tillbringa helgen med en 80 film maraton. Hyr eller ladda ner så många filmer från 80-talet (eller något annat årtionde) och pop dem på med några vänner. Det blir inte bättre än John Cusak och Jamie Lee Curtis.
   • Bygg din egen vattenrutschbana (eller gå till ett äventyrsbad). Sätt en hal presenning i din bakgård och hålla slangen igång. Slip och glida ner tarp som en kula.
   • Designa och göra några original t-tröjor. Skicka vissa konstruktioner av till en t-shirt försäljare, eller köpa en silk screen och göra t-tröjor själv. Ge din grupp av vänner ett namn låta dem bidra till designen.
 5. 5
  Gå på en semester. Det behöver inte vara långt borta, det kan vara så nära som nästa stad bort. Men lite tid för dig själv (eller med vänner) kommer verkligen ge dig ett nytt perspektiv. Ta in den naturliga skönheten av platsen du ska till. Finna lycka i denna skönhet.
 6. 6
  Om du inte vill spendera pengar på en semester, försök att laga mat. Matlagning kan vara mycket lugnande och avslappnande. Få ett recept på en maträtt som du vill lära dig att göra och laga det för vänner eller familj: du behöver inte äta ensam.
 7. 7
  Prata inte med samma vänner som känner honom / henne. Det är bäst att hålla avstånd från ditt ex vänner, även om de är goda människor. Anledningen är att man vill försöka bygga upp ditt liv från grunden, och du vill inte att dras tillbaka in i virveln av ditt tidigare liv.
  • Om du ser dina vänner, inte undvika dem. Men gå inte ut ur ditt sätt att göra planer med dem. Du vill vara civila och respektfull, men det är svårt att komma över ditt ex när hans eller hennes vänner ständigt påminna dig om dem.
  • Om ditt ex vänner frågar dig varför du är "undvika" dem, bara säga något i stil med: ". Jag verkligen försöker att göra lite tid för mig själv medan jag var med [ditt ex], det gjorde jag inte alltid får till. Nu när vi inte längre tillsammans, jag gör det en prioritet. "
 8. 8
  Även om de inte alltid hjälper, tala med din familj. De är alltid där för dig och de kan definitivt hålla dig bort saker! Vet att din familj älskar dig villkorslöst, och att du kan prata med dem om mer än du tror.
  • Om du är generad, tänka på när dina föräldrar var yngre. De upplevde samma saker - sorg, krossar, obeslutsamhet, alla av det - vilket innebär att de har varit med om samma saker innan. Du kanske kan få lite visdom från att prata med dem.
 9. 9
  Gör något du har tänkt att göra ett tag. När du är i en relation, gör du tid för en annan person. Ibland innebär det att offra saker du vill göra eller har planerat. Nu när du inte längre är i en relation, kan du göra de saker du menande att göra.
  • Kanske du skulle säga att gå volontär på din lokala blodbank, kanske du vill besöka dina morföräldrar, kanske du ville att äntligen få det "A" på matteprovet, vad det nu är, lägg hela din varelse till att uppnå detta.
 10. 10
  Även om du och ditt ex kommit överens om att vara vänner, skära av kontakten med denna person för en stund. Se till att när du pratar med honom / henne igen att du inte har några överblivna känslor. Hitta stängning. Du behöver inte nödvändigtvis en ny partner, men se till att du är 100% över ditt ex innan de söker vänskap.
 11. 11
  Inte ens titta på honom / henne när han / hon försöker få kontakt med dig. Det kommer att visa honom / henne att du är fast beslutna att glömma honom / henne.
 12. 12
  Hitta ett enkelt sätt att belöna dig själv. Skäm bort dig själv för lite. Det borde inte vara stor för att det är tanken som räknas. Kanske ge dig själv en spa-dag, eller baka något som tillfredsställer din söta tand. Gör något som kvantifierar din kärlek för dig själv.
 13. 13
  Håll dig borta från alkohol och andra stimulantia. I filmerna, är en upplösning brukar följas av filmstjärnan nå för en klunk whisky. Alkohol och andra stimulantia kommer inte att göra din hävda något lättare - inte lita på dem för att komma över ditt ex!
 14. 14
  Se till att du är upptagen. Överlåter dig till jobbet eller till skolan. Du vet vad de säger om tomgång händer. Om du förlorar dig själv i en strävan att du hittar meningsfulla, att komma över ditt ex kommer inte verkar hälften så illa.
 15. 15
  Vet att du inte är ensam på den här resan. Du tror att du är den enda som någonsin har känt ont sådär? Det är inte sant. Du kommer att få över honom / henne. Tid är en stor helare. Inte komma tillbaka med den här personen, hålla tänker om varför du dela upp. Du vill inte gå den vägen igen, tror du?

Tips

 • Lyssna på några riktigt bra musik.
 • Var inte rädd för att se andra människor, men inte försöka få en ny pojkvän / flickvän för tidigt. Tillåt dig själv tid att läka och tid att ha kul med vänner och vara singel.
 • Försök att få nya minnen med människor som inte är ditt ex. Till exempel, om den senaste gången du gick till din favorit restaurang var med ditt ex, bjuda in en vän att gå med dig. Detta gör att du inte kommer att tänka på honom / henne varje gång du tänker på nämnda restaurang. Försök att skapa dessa nya minnen i så många områden som möjligt så att påminnelser om ditt ex kommer att minimeras.
 • Visa inte honom att du bryr dig! Även om du gör, agera som om du inte gör det. Senare kommer du att inse att du inte bryr dig längre.
 • Du kommer inte att stanna olycklig för evigt. Du kan lika gärna börja få lycklig nu!
 • Kom bara ihåg att om du tror att "om jag ändrar mig själv än vad jag kan locka honom," du är den du inte ändrar för en kille han skulle bara älska dig för hur du är!
 • Stäng av telefonen när du har kul med vänner eller familj. Det kan distrahera dig.
 • Försök att ignorera honom för att visa honom att du inte tycker illa om uppbrottet. Försök inte att ta kontakt med honom och umgås med vänner för att slippa se honom.
 • Försök att tänka positivt. Saker händer av en anledning.

Varningar

 • Se till att du inte bara agera som om du gillar en annan person att göra ditt ex svartsjuk. Det fungerar aldrig och du bara slösar bort din tid. Det kan också skada den person som du använder.
 • Bara för att du är arg på ditt ex betyder inte att du behöver för att få ännu. Låt det gå. Det är mycket enklare och smartare i det långa loppet.
 • Tigger inte för ditt ex att komma tillbaka. Det gör att du ser patetisk.
 • Det kan hjälpa att skriva en lista över alla de dåliga saker om honom / henne. Men om du väljer att göra detta, håll det för dig själv och inte visar någon. Det kommer bara skada dig i det långa loppet.
 • I fråga om att steg 4: ta inte dina vänner till en plats där du och ditt ex gick ut på en dag. Istället för att ha en rolig utekväll du tillbringar hela tiden ledsen att tänka på när du var där med ditt ex.
 • Ignorera alla rykten och saker som kan gå runt om dig och ditt ex. De är inte värda din tid.

Saker du behöver

 • Stora Vänner
 • Sätt att ockupera tid
 • Positiv attityd och beslutsamhet
 • Vävnader