Wka

Hur komma över dina föräldrar slåss

Det spelar ingen roll om du av misstag har snubblat på en sällsynt oenighet mellan dina föräldrar eller om de slåss framför dig hela tiden, bevittnar en sådan händelse kan vara skrämmande. Håll det från att göra allvarlig skada både din självkänsla och din relation med dina föräldrar genom att följa dessa steg.

Steg

Hur komma över dina föräldrar slåss. Tala med en eller båda av dina föräldrar om hur deras bråk påverkar dig.
Hur komma över dina föräldrar slåss. Tala med en eller båda av dina föräldrar om hur deras bråk påverkar dig.

När de inte kämpar

 1. 1
  Tala med en eller båda av dina föräldrar om hur deras bråk påverkar dig. Det är bäst du kan göra detta med två av dem presentera. Det är bättre så att de kan både vet hur du känner!

Under ett slagsmål

 1. 1
  Lämna rummet om det alls är möjligt. Gå in i ditt rum, sätt på dig hörlurarna och skruva upp stereon om du måste. Ju längre bort du är från "skottlinjen" (verbalt sett) det mindre troligt att du kommer att bli känslomässigt dränerad av erfarenheten. Ett annat ord, när de kämpar lämna rummet. Du behöver inte höra det här.
 2. 2
  Inse att de inte slåss på grund av dig. Detta gäller även om ditt namn kommer in i konversationen. I detta fall har det mer att göra med en oenighet mellan föräldraskap stilar och lite att göra med något olämpligt uppträdande från din sida. Kom ihåg att det var aldrig heller nu ditt fel.
 3. 3
  Håll dig säker. Låt inte denna fråga komma i vägen för hur du känner dig själv. Försök att säga ett par bra saker om dig själv innan du går till skolan, eller ens någonstans.
 4. 4
  Kontakta myndigheterna om du känner att det finns en överhängande risk för fara för alla i huset. Det är svårt för ett barn att ringa polisen men om våld bryter ut, det är det bästa alternativet. Myndigheterna kan ta dig och dina syskon från hemmet tills alla har lugnat ner sig.
 5. 5
  Påminn dig själv om att denna fråga kommer att sluta. Sakta men säkert kommer det att sluta.

Efter kampen

 1. 1
  Gör en känslomässig check-up. Det är helt normalt för dina känslor att köra allt från ilska till sorg och tillbaka igen efter en stressig situation. Tillåt dig själv att känna dessa känslor på ett lämpligt sätt, såsom gråta eller skrika i en kudde eller ens något kreativt som att skriva en dikt eller måla en bild kan hjälpa.
 2. 2
  Närma dina föräldrar när du och de är redo. Om någon av er behöver en längre nedkylningspaus sedan låta tiden passera innan du försöker prata med dem.
 3. 3
  Påminn dem om hur mycket det stör dig när de slåss. Det är inte tid för en långdragen diskussion en enkel fras som "Snälla inte slåss om mig" kommer att räcka.
 4. 4
  Förlåta och gå vidare.

Tips

 • Om du inte har vänner som hjälper till att bygga upp dig, du är bättre utan dem. De kanske inte förstår djupet av vad du går igenom och vad det kommer att ta för att höja sig över det, eller inte vet hur, om de går igenom samma själva. Du kommer att finna att goda vänner kommer till dig om du håller upp de stora saker du gör.
 • Håll dig sysselsatt. Respektera dig själv, inifrån och ut. Omfamna din ungdom, tycker om att se och bli som ett barn (eller tonåring), även om du kanske inte känner sig som en följd av denna situation.
 • Håll dig säker. Kom ihåg, varje match ett slut och inget av det är ditt fel.
 • Om du har syskon du oroa lämnar hemmet med striderna pågår, överväga att ta dem med dig när du väljer att göra dina läxor / hobbies. Eller ta dem någonstans du vet att de är säkra och nöjda.
 • Om du behöver hjälp att hantera dina känslor på grund av dina föräldrar slåss, prata med en skolkurator eller någon annan vuxen du litar på. Se till att en vuxen man väljer att prata med kan vara objektiv i denna fråga. Till exempel, om farmor ofta uttrycker sitt ogillande mot pappa (eller mamma) hon kanske inte är det bästa valet att prata med om detta.
 • Bli riktigt engagerad i ditt skolarbete, om den har lidit, oroa dig inte, det är aldrig för sent. Prata med en skolkurator, berätta för dem att du har blivit distraherad på grund av hem situationer. De kommer sannolikt att verkligen vilja hjälpa dig, bara för att du tog initiativet till att tala om för dem vad som har hänt. Få de kvaliteter upp! Låt inte dramat hemma distrahera dig. Studera och göra läxor någonstans tyst, liksom biblioteket eller på en bra, positiv väns hus. Om detta inte är möjligt, gå ut ifrån dina föräldrar, eller gå till en park.
 • Om du vet att dina föräldrar kan få isär då ihåg hur det påverkar dig. Kanske du vill att de ska lämna, men alltid stå upp för dig själv. Om en förälder är alltid offret, sedan försöka försvara dem och föreslå idéer. De kan behöva att vara isär.
 • Om du är orolig för en förälder att få skadas av den andra, ring 911. Om detta är något du oroa i allmänhet, även innan de argument värma upp, vet att du inte är deras barnvakt. Prata med din förälder om att avsluta denna situation. Berätta för dem att du inte kan hantera den oroande, och att du inte kan bära bördan av att övervaka sina argument för deras säkerhet. Det är upp till din förälder på denna punkt. Känn dig inte skyldig, eftersom våld i hemmet är aldrig ditt fel. Du kan inte ändra dina föräldrars agerande, så låt inte ditt eget liv blir eftersatt till förmån för något som du inte kan förhindra, inte i specifika fall, eftersom det är farligt, och absolut inte i längden. Låt inte din förälder använda dig som ett sätt att göra det möjligt att hålla fast vid ett missbruk relation genom att engagera dig i slagsmål.
 • Det bästa du kan göra är att arbeta med sig själv, hitta vem du är, vara en individ, och fördjupa dig i dina intressen. Den bästa gåvan du kan ge till dina föräldrar gör ditt bästa och försöker din svåraste att vara lycklig och fatta bra beslut för dig själv.
 • Förstå att det inte är i dina händer för att lösa dina föräldrars äktenskap. Vissa frågor är dock hända om dina föräldrar är skilda. Om detta är fallet, kan det handla om vem håller dig och när. Försök inte att ta det ansvaret, även om det är en riktigt dålig situation, är det för tungt på dina axlar och ju mer du försöker och ser inga resultat, desto mer kommer du att riva ner din självkänsla. De är de enda som kan fixa deras problem.

Varningar

 • Prata inte med dina föräldrar när de slåss. Arga människor lyssnar sällan att resonera och får surra ut på alla som kommer i deras väg.
 • Var inte rädd för att ringa 911 om det är nödvändigt. Vissa föräldrar kan arbeta sig in i en okontrollerbar ilska som behöver polisens ingripande. Ja, det är läskigt när det blir så här långt, men om du påminna dig själv om att du gör det rätta genom att ringa 911 kommer det att bidra till att stärka ditt självförtroende vid denna kritiska tidpunkt.