Wka

Hur att bryta upp

När en romantisk relation tar slut, det är inte lätt för någon. Och om du är den som initierar bryta upp, kan det vara en av de svåraste saker du någonsin kommer att göra. Men ibland måste göras, annars kommer en ohälsosam, olycklig relation pågå i åratal. Här är hur man ska vara stark och avsluta det nu.

Steg

Hur att bryta upp. Reflektera över varför du funderar på att bryta upp med den här personen.
Hur att bryta upp. Reflektera över varför du funderar på att bryta upp med den här personen.

Utvärdera din relation

 1. 1
  Reflektera över varför du funderar på att bryta upp med den här personen. Om du bara upprörd med din partner, överväga att tala om vad som har upprört dig så mycket först. Det är viktigt att fokusera på att lösa det, snarare än att avsluta relationen som den första lösningen. Men om samma fråga har redan diskuterats, men ingenting förändras och du behåller känslan missnöjd, sårad, eller svikit, sedan bryta upp kan vara det enda sättet att avsluta mönstret.
  • Var säker på vad du gör.
   • Oavsett de frågor är som motiverar dig att bryta upp, har ni diskuterat dem med personen redan ett par gånger?
   • Är du säker på att du inte bryta upp över ett missförstånd, missförstånd, eller något annat som skulle kunna lösas med diskussion? Genom att vara säker, har du inga beklagar.
  • De flesta gånger, vara medveten om att den andra personen kommer att känna någon unsureness. Detta kan göra uppbrottsprocess hårdare, mer drama-fyllda, och långvarig.
 2. 2
  Var beredd att backa upp dina skäl. Din partner kommer att fråga dig varför du vill ha ut. Det lönar sig att vara förberedd:
  • Var beredd med uppriktiga svar. Innan att ha "the talk" som avslutar relationen, gör ditt bästa för att formulera de skäl du bryter upp.
  • Om du har problem att komma ihåg exempel under känslomässiga diskussioner eller argument, skriv dina skäl anges i förväg. Det kan hjälpa att prata igenom det med någon du litar på, eller med en kurator.
 3. 3
  Fokusera på vad som inte fungerar för dig i relationen, snarare än att berätta den andra personen vad som är fel med dem. De kommer att såra och sårbar och du kan göra en hel del skador på dem genom att säga saker som attackerar dem personligen.
  • Till exempel, istället för att säga "Du är klängig och osäker," försök att säga "Jag behöver en hel del självständighet och frihet i mina relationer." Om du försöker att berätta för dem vad de är, kan du vara fel, eftersom du inte är inne i sitt huvud. Och även om du har rätt, kan de inte håller med dig. Men de kan inte hålla med vad du känner för dig själv eller vad du säger dina behov är.
  • Inse att din synvinkel kan vara sned. Kanske de verkar osäkra för dig, men det betyder inte att de är. Eller kanske de var bara med dig. Eller kanske felet är ditt eget. Kanske du är mer avlägsen eller fristående än de flesta människor. Lägg inte skulden på dem medan de gör illa. Antingen ta det på dig, eller bara fokusera på vad som inte matchar upp i relationen.
   • Istället för att säga "Du är osäkra" eller "Jag är fristående," bara fokusera på "Jag behöver mer oberoende än vad jag har haft i vårt förhållande." Vilket är sant oavsett vem som är "fel", eller "skruvas upp", eller ens om det är ingens "fel."

Att sätta gränser för upplösningen prat

 1. 1
  Planera hur länge du är villig att spendera på uppbrottet i sig. Detta kan låta lite känslokallt men det är en realitet att processen kan vara antingen kort och koncist eller utdragen och smärtsam - och vad du gör avgör vilka det visar sig vara. Och en av de saker du kan göra är att bestämma i förväg att du bara kommer att spendera en viss tid åt att diskutera relationen är slutgiltig, innan föra den till en nära. Om du inte redan har fokuserat på denna aspekt, kan den faktiska samtal där du bryter upp med den här personen håller mycket längre än det borde, särskilt om din partner är förkrossad eller helt överraskad av ditt beslut och försöker hålla dig prata, i hopp om att "ändra dig". Det kommer att bli mycket lättare för dig att hålla dig till dina vapen om samtalet inte dra ut, genom att ha förutbestämda tidpunkter för diskussionen, som begränsas av "annat möte" för att komma till.
  • Räkna med att spendera minst en timme att bryta upp, och längre om förhållandet varade ett år eller mer. Du kanske även vill ordna ett möte med en vän i ett neutralt läge så att du kan säga "Jag ska träffa John / Jane / James på restaurang i femton minuter, så jag måste gå nu." Familj skyldigheter är en annan bra ut för dig att använda.

Att bryta upp

 1. 1
  Bryt upp personligen. Det är lättare att bryta upp med någon om du inte behöver se personen i ögonen, men att bryta upp per telefon, sms eller e-post kan också tolkas som grymma och fega. Om du inte är en lång bit bort och väljer att inte vänta tills du ser personen igen, eller om du är rädd för den andra personen, inte bryta upp per telefon, e-post, eller genom en chatt-system. Och inte ens tänka på att bryta upp med någon genom att dra en borttrollningsakt, även om det bara är genom att plötsligt avskaffa kontakt med personen. Den bristande nedläggning kan vara psykiskt skadligt och lämnar osäkerhet om huruvida eller inte du verkligen menar det.
  • Leva separat: Om du inte bor tillsammans, bryta nyheter på hans eller hennes hem och privat. Din soon-to-be-ex kommer att uppskatta att kunna känna sig trygga nog att reagera känslomässigt. Och ingen vill brytas upp med offentligt eller i närheten av familj och vänner, och riskerar brista i gråt, eller tvingas att buteljera upp alla dessa känslor. Även om du kan bryta upp med dem på din plats, gör någon gå hem efter att få nyheter som det kommer att bli svårt, och skulle kunna få dem att känna sig bitter. Om du är på din partners hem, kan du lämna efter att du känner att du har gjort ditt beslut klart.
  • Bor tillsammans: Om du bor tillsammans, kommer att bryta upp vara särskilt problematiskt och stressigt. Se till att ha en plats där du kan stanna till den person du har brutit upp med smälter den stora förändringen. Du kan antingen flytta alla dina saker när de inte är hemma och sedan bryta upp när de kommer hem, eller bryta upp och lämna med några av dina saker, med avsikt att komma tillbaka när saker och ting har lugnat ner sig. Hursomhelst kommer att bli mycket svårt för den andra personen, men bara du vet vad som är bäst för din situation.
 2. 2
  Bryt upp lugnt. Om du säger de fruktade orden "Vi måste prata," din partner kommer omedelbart veta vad som händer, och det är inte en dålig sak. Du vill inte slänga ut "Vi måste bryta upp" ur det blå, eller ännu värre, när du är i ett argument. Närma bryta upp lugnt och fredligt, med en känsla av upplösning. Sitt ner med din partner och låt honom eller henne veta att du har valt att avsluta relationen.
 3. 3
  Lämna inte falska förhoppningar. Planera för att undvika att använda några fraser som lämnar en doft av hopp. Säg inte saker som "kanske vi kan träffas igen nästa år" eller "kanske vi kan försöka igen någon gång när mitt huvud är tillbaka till det normala", etc. Dessa är fega sätt att slingra sig ur något du behöver för att vara mycket enkel om. Antingen du menar det om att bryta upp, eller du inte. Du kan inte lämna dörren öppen.
 4. 4
  Räkna någon eller alla av följande reaktioner:
  • Förhör - Han eller hon kommer att vilja veta varför, och om det fanns något han eller hon skulle ha gjort för att förhindra uppbrottet. Svara på frågorna som möjligt.
  • Crying - Den andra personen kommer troligen bli upprörd, och det kommer att visa. Du kan trösta honom eller henne, men inte tillåter dig själv att bli manipulerade till att ändra ditt beslut.
  • Argumentera - Han eller hon kan bestrida något du har sagt under bryta upp, inklusive dissekera exempel du använt i dina skäl för att bryta upp. Får inte dras in i en kamp, ​​och inte hårklyverier. Låt din partner vet att argumentera inte kommer att ändra ditt beslut.
  • Prutning eller tiggeri - Han eller hon kan erbjuda för att ändra, eller att göra saker annorlunda för att bevara relationen. Om personen inte ändras när du har diskuterat dina problem i det förflutna, är det för sent att förvänta sig att han eller hon verkligen förändras nu.
  • Surra - Oavsett om det är så enkelt som att säga "Du kommer aldrig hitta någon så bra som jag" eller så skrämmande som att säga "Jag ska få dig att ångra detta," han eller hon är oftast bara försöker göra sig själv att må bättre. Hot om fysisk skada, däremot, är allvarliga och bör inte ignoreras. Om du känner att din säkerhet är i fara, håll dig lugn och lämna snabbt.

Efter bryta upp

 1. 1
  Distansera dig. Det kommer att bli svårt, men kalla dem inte och gå inte till platser du vet att de ofta. Mest av allt, göra själv knappa. Ditt ex kan försöka att få kontakt, men vänta ett tag (vanligtvis ett antal månader, t.ex. 6 månader minst) innan du återupptar kontakten, om alls. Du kände sig nära till den här personen på en punkt i ditt liv, och du kommer förmodligen alltid att ha en soft spot för honom eller henne, men det är dags för er båda att gå vidare.
  • Nu är det perfekt tid att fokusera på dessa missade möjligheter. Ta dig tid att reflektera över din situation och lära dig mer om dig själv. Göra alla de saker du alltid velat göra och speciellt de saker som du inte skulle ha gjort om du fortfarande var med denna personen.
 2. 2
  Inse att bryta upp är bara en normal del av livet. Ja, bryta upp är svårt, men gillar det eller inte, är det en normal del av ungdomar och vuxna liv, och så mycket som det är smärtsamt, det är också mycket vanligt. Ibland kommer du att vara den "dumper", ibland kanske vara "dumpad". Vi alla upplever sorg, det gör ont, men vi alla överlever det, och du (och din ex) kommer också.

Break-up hjälp


Tips

 • Om du är säker på att du vill bryta upp med någon, är det bäst gjort förr snarare än senare. Men om din partner har haft en särskilt dålig dag redan, kanske du vill överväga att vänta på ett bättre tillfälle. Att bryta upp med dem när de är redan nere gör uppbrottet mycket svårare för er båda.
 • Medan ärlighet är den bästa politiken, fokusera på de grundläggande frågorna förstör relationen och inte nitpick på de små irritationsmoment som driver dig till vansinne. Dessa irritationsmoment är oftast symptom på underliggande problem - vi är långt mer benägna att bli irriterad, irriterad och frustrerad när vi vet att relationen inte fungerar ute.

Varningar

 • Aldrig bryta upp i stundens hetta. Om förhållandet är redan brutit bortom reparation, kommer att förändra inte när argumentet är över och ilskan har passerat. Bryt upp när du är både lugn och kan prata om det fredligt. Det är då du har störst chans att stängningen.
 • Aldrig hotar att du ska bryta upp med din partner. Om du har problem eller funderingar, arbeta igenom dem eller bryta upp. Hoten kommer bara att göra en relation värre och deras inverkan tenderar att minska med upprepad användning.