Wka

Hur får man över en bruten förlovning

Komma över en bruten förlovning är aldrig lätt - dina drömmar, förhoppningar och framtida önskemål är alla helt streckad i ett ögonblick. De brud tidningar sitta, kanske kostym eller klänning ens hänga i garderoben, och inbjudningar förblir osänt... Den här artikeln tyder sätt på vilka du kan börja ta sig ur chocken och börja skapa en ny och annorlunda framtid för dig själv efter en bruten förlovning. Istället för att säga "jag gör" till äktenskap, kan du välja att säga "jag gör" för att anta utmaningen att gå vidare och hitta dina fötter i världen igen.

Steg

Hur får man över en bruten förlovning. Inse att oavsett vad som ledde till denna händelse, du är en god och värdig människa.
Hur får man över en bruten förlovning. Inse att oavsett vad som ledde till denna händelse, du är en god och värdig människa.
 1. 1
  Inse att oavsett vad som ledde till denna händelse, du är en god och värdig människa. Av någon anledning är det ett resultat som har tvingat dig att se en annan framtid. Och samtidigt just nu är det svårt att se en väg framåt, det finns en, och sannolikt är det en som innehåller rätt person kommer tillsammans när tiden är rätt. Börja inte tro att du aldrig kommer att hitta någon "lika bra som honom / henne" igen. Du kommer, det känns inte som det just nu. Och motstå frestelsen att hitta dig själv ovärdig i något avseende. Det är en situation av två personer inte arbetar ut snarare än du som individ inte tränar.
 2. 2
  Ta bort påminnelser. Något som påminner dig om din ex-fästman behöver lämna din omgivning. Detta är viktigt så att du kan gå vidare och släppa taget. Det innebär antingen kasta bort det (om du inte kan få dig att lämna tillbaka den) eller sätta den i en låda ur vägen. Få någon annan att returnera poster av värde och sentimental intresse för din ex-fästman om du inte kan möta se honom eller henne just nu, det är snällare än förkasta det. Bli den starke.
 3. 3
  Låt ut dina känslor. Cry om du tycker passar och kanske vältra sig i dina sorger för ett par dagar. Det är OK att känna ruttna, det är liv-käck grejer du upplever. Men sätt dig själv en tidsfrist för att dra dig upp och gör dig redo att göra ett nytt liv för dig själv. Varje slut har en ny början, det är det sätt att leva, världen och universum.
 4. 4
  Låt andra veta. När du har ett bra grepp om dig själv, meddela någon som kände till bröllopet (om ett datum hade satts) att man inte längre kommer att hållas. Ju förr detta sker, desto bättre, så att biljettpriserna kan lösas, boende annulleras och gåvor tillbaka. Om du redan har gåvor, se till att skicka dem tillbaka omgående med ett slags "tack"-meddelande.
 5. 5
  Umgås med människor som bryr sig om dig. Gå och umgås med familj och vänner för att få dig att tänka på din trasiga engagemang. Du måste vara runt människor som stödjer, kärlek och vårda dig just nu. Och man vet aldrig, under tider som dessa, hittar du ofta en person som har gått igenom precis vad du går igenom just nu. Låt dem nå ut till dig, de kommer att ha goda råd att dela, samt vara ett levande bevis får du genom fina.
 6. 6
  Ta det. Även om du ännu inte hade bokat en, är det en riktigt super idé att ta en vän eller ens göra det ensam och ta en paus någonstans ifrån din hemstad. Gå och göra något annorlunda, något vilt, något unikt. Skillnaden kommer att göra dig mycket bra. Och medan du är borta, kom ihåg att slappna av och helt skämma bort dig själv. Om du vill att guldarmband och tredubbla decker chokladglass, nu är inte en tid för att hålla tillbaka.
 7. 7
  Lär och växa. Ett engagemang är gjord av två personer. Försöker att se fel på endera sidan är en situation som kommer att mata förbittring och hålla dig tillbaka. Du kanske vill se honom eller henne som fel, men det är mer troligt att ni båda såg tecken på vägen, men valde att plöja på oberoende. Analysera lite men inte över-analysera. Acceptera att ni båda kan ha gjort saker annorlunda, men att detta kanske är ett tecken på att det inte skulle vara en match made ​​in heaven, och det är bättre att veta nu än senare. Var tacksam att du har haft erfarenhet, önskar den andra sidan bra, och arbetet med att låta din förlåtelse åsidosätta skylla antingen själv eller den andra parten.
 8. 8
  Ge honom (eller henne) förlovningsring tillbaka. Om du har en, är det inte bara rättvist utan klok. Du vill inte hålla fast vid det, och om du säljer den, kan du känna ruttna.

Tips

 • Se upp för rebound. Om du är verkligen känslomässigt sköra, undvika intima relationer på ett tag tills du är starkare och din dom är inte längre dystra.
 • Var inte generad att ditt engagemang har upphört. Det är en tid för firande. Tänk på resultatet om du hade gift här personen och senare de oförenligheter orsakade skilsmässa-värdiga klyftor?
 • Ta hand om dig själv men också överväga andra. För att stoppa dig själv vältrar sig alltför mycket, engagera sig i volontärarbete - du ser finns det många människor med svårigheter och din är men en. Trots ett betydande bakslag, är en bruten förlovning inte en anledning att ge upp på att leva livet till din bästa förmåga.
 • Inte helt utesluta bli tillsammans. I vissa fall kan en trasig koppling kan låta ett par att reflektera över sina egna blinda fläckar och ändra sig till det bättre. Sen om tillfälle uppstår, bara kanske det skulle fungera för dem att börja saker och ting med en ren skiffer. Om ingen av parterna är villiga att ändra, hålla sig borta från varandra! Men om dina frågor har lösts, ge det en chans... försiktigt förstås. En bruten förlovning kan få ett lyckligt slut.

Varningar

 • Om du känner en brist på intresse för vänner och familj, gråta hela tiden, och har svårt att motivera dig själv, kanske du lider av mild depression och bör rådfråga en terapeut.