Wka

Hur man kan stoppa sprickbildning knogarna

Även knäcka knogarna förmodligen inte orsakar artrit, beroende på svårighetsgrad och längd vana, kan det leda till andra mindre effekter, och även vara ett tecken på mer allvarliga nervösa besvär.

Men det finns fortfarande en chans att knäcka dina knogar kan orsaka artrit om du fortsätter att göra det, eftersom det inte är hälsosamt för lederna i dina händer / fingrar. Mindre effekter omfattar svullna fingrar, förlust av styrka i greppet, smärta i fingrar och skakar.

Steg

Hur man kan stoppa sprickbildning knogarna. Upptäck källan till oro.
Hur man kan stoppa sprickbildning knogarna. Upptäck källan till oro.

Grunderna för behandling av nervösa vanor

 1. 1
  Upptäck källan till oro. Eftersom en nervös vana är som svar på stress, identifiera källan till stress är det första steget i hanteringen av vana. Stress kan vara specifika, som att oroa ett kommande prov, eller det kan vara allmän, liksom relationer med föräldrar och kamrater, social acceptans, eller något av många andra faktorer.
 2. 2
  Var medveten om att du gör det. Eftersom knoge sprickbildning är en nervös symptom är, per definition, undermedvetna. Merparten av tiden människor är inte ens medvetna om att de är sprickbildning knogarna tills någon säger åt dem. Naturligtvis är dessa sista två steg relaterade. Om du märker att du går sprickbildning, försök att tänka på vad du skulle oroa medan sprickbildning.
 3. 3
  Undvik tjat. Om du är en knoge popper eller vård för en knoge popper vara medveten om att tjata eller klaga på vanan är mer benägna att göra det värre än få det att försvinna. Tjat leder bara till mer stress, vilket ökar nervös reaktion på att stress.
 4. 4
  Upprätthålla ett stödsystem. Även tjata eller ökad stress är osannolikt att hjälpa, det finns många sätt att vänner och familj kan hjälpa knoge popper. En enkel beröring på armen när någon märker omedvetna vanor kan gå en lång väg för att förstå och hantera problemet.
 5. 5
  Förstå att de flesta knoge sprickbildning är harmlösa och kommer förmodligen att försvinna med tiden. Om sprickbildning inte sammanfaller med andra förändringar i beteende så tålamod är förmodligen det bästa motgiftet.
 6. 6
  Förstå att långvarig överdriven eller någon form av vana som har en negativ effekt på den normala livet är alltid ett problem, eller "frågan", och borde ställas inför. Verkligen alltför knoge popping, speciellt tillsammans med poppande av andra leder i kroppen, kan vara ett tidigt tecken på mer allvarliga ångestsyndrom. Tänk på att hur bra du unna dig är oftast resultatet av hur bra du känner dig själv.

Beteendeterapi

 1. 1
  Förstå att oavsett hur mycket du knäcka, om du vill sluta, beteendeterapeutiska tekniker är vägen att gå. Med andra ord, knäcka knogarna är ett beteende, så att du använder beteendemässiga tekniker för att förändra ditt beteende. Förenkling lite det finns två grundläggande former av beteende-terapi (!): Positiva och negativa.
 2. 2
  Positiv beteendeterapi omfattar tekniker som belöningssystem: Sätt upp mål och ge dig själv (eller din älskade) en belöning för att uppnå dessa mål.
 3. 3
  Ge dina händer någonting annat att göra annat än knoge sprickbildning. Lär dig att snurra en penna eller ett mynt, till exempel. Aspiring magiker praktiken flyttar ett mynt genom, över och runt ena handens fingrar utan att vidröra något annat. En penna fungerar också. Denna övning är verkligen bra för alla oavsett ålder. Utveckla finger styrka, koordination och fingerfärdighet kan vara roligt också som du behärskar en ny färdighet snarare än skada dig själv.
 4. 4
  Lär dig en ny hobby eller annan distraktion. Något slags hobby som håller dina händer (och själ) upptagen är förmodligen en utmärkt idé som ritning, skrift eller konst och hantverk.
 5. 5
  Negativa tekniker inkluderar mindre straff eller andra påminnelser för att göra personen medveten om sin vana, så att de kan sluta. Det finns lika många typer av dessa tekniker som det finns människor som skulle ge råd.
 6. 6
  Den enskilt mest klassiska beteendevetenskaplig metod är att linda ett gummiband runt handleden. När du märker att du är på väg att knäcka knogarna drar tillbaka på gummiband och släpp. Den lilla bit av smärta kommer att påminna dig att inte knäcka. Andra tekniker är:
 7. Sätt tejp runt din knytnäve knogarna (de största). Om tre lager kommer att göra.
Ta en liten lotion runt med dig i fickan eller handväskan. När du känner behov av att pop dina knogar, få ut lotion och gnugga den på händerna. Det kommer att återfukta dem mycket väl och kan eventuellt stoppa din knoge poppar vana. har en vän sätta tejp runt "knackar knogarna." tejpa fingertopparna till din handflata för att göra en knytnäve. sätta strumpor på händerna. Upprepa detta för ungefär en timme om dagen i en månad. under den tid som du inte gör den här processen, hålla en penna / penna i handen för att förhindra sprickbildning eller "knäppa" fingrarna.

Var medveten om Biverkningar

1
Utbilda dig på de eventuella farorna med knoge sprickbildning. Trots att flera studier har visat att knoge sprickbildning inte leder till artrit, vad du gör när du knäcka knogarna är i princip samma sak som dislocating din axel, dra ben och brosk isär för att frigöra en gas (kallas ledvätska, som främst består av koldioxid och en del kväve) som gör det smällande ljud. Människor som har fortsatt att knäcka knogarna under mycket långa tidsperioder har utvecklat symtom som inkluderar: Lätt nedsatt handstyrka. svullna eller smärtsamma händer. mjuk vävnadsskada på ledkapseln (s). skada på handens ledband, mjukdelar som ansluter våra ben.

Tips

Förvänta dig inte omedelbara resultat. Det kan ta lång tid att ändra beteende. Se till att du bara avvänja dig bort successivt. Det finns stora skillnader mellan människor när det gäller att kunna knäcka eller pop ben leder. Vissa människor kan inte göra det alls, medan andra ökat utrymme mellan lederna gör det lättare. Vissa individer kan "knäcka" många av lederna i kroppen. Detta kan leda till mycket obehagliga rörelser. Vrider på huvudet, tillbakadragning du fingrar, etc. Se till att följa dessa steg för att avsluta denna dåliga vana..

Att prata med en kiropraktor skulle också hjälpa.

Knäcka fingrarna kan göra dina händer känns lösare.