Wka

Hur kan man undvika en attack om du tror att du är bevakad

En av de creepiest och läskigaste upplevelser är alltid den meningen att någon är efter dig. Ett sjätte sinne kan göra att du blir uppmärksam på foten hösten, knäppa kvistar eller andra ljud som tycks hålla inträffar bakom dig, speciellt när det verkar som ingen annan handlar om. För att undvika angrepp, använd ditt sunda förnuft, snabba förnuftet och några goda beprövade metoder som beskrivs här. Ju tidigare du reagerar i en själv-skyddande sätt, desto bättre.

OBS: Detta är inte en ersättning för ett självförsvar klass - det är en guide för att avböja någon efter dig med så lite interaktion som möjligt.

Steg

Hur kan man undvika en attack om du tror att du är bevakad. Var uppmärksam på alla gånger.
Hur kan man undvika en attack om du tror att du är bevakad. Var uppmärksam på alla gånger.
 1. 1
  Var uppmärksam på alla gånger. När du är ute och går, joggar, tar hunden på en promenad, etc. och du är själv, hålla huvudet kallt om dig hela tiden och stanna observant. Ditt första försvar mot någon som kan försöka attackera dig är att vara medveten om deras närvaro.
  • Ta dig tid att titta runt dig och bakom dig nu och då. Är något malplacerad eller är det något av eventuell oro? På ungefär samma sätt som du intuitivt att någon "checkar du ut", det är också mycket vanligt att kunna plocka upp på något som inte är rätt, inklusive att "checkat ut" för helt felaktiga grunder.
 2. 2
  Ta reda på om du verkligen följs. Om din intuition / instinkt / orsak informerar dig om att du sannolikt följs, då är det logiskt att testa din gissning. Några sätt att göra detta är:
  • Korsa gatan och se om den personen gör likadant.
  • Snabba upp och se om personen gör likadant.
  • Förutsätt inte att bara för att den personen inte har snabbt kopierat er att de inte är snabbare att hänga - ta med din instinkt spelar in också. Om du anser att denna person har följt dig ett tag eller du känner dig väldigt osäker, då är det dags att agera. Ignorera inte dina känslor.
 3. 3
  Använd positiv själv prata. Detta är inte tiden till panik - du behöver för att tänka klart så att du kan sätta dig ur farans väg. Säg till dig själv: "Okej, lugna ner och inte panik jag kan ta itu med det här just nu.". Om någon fortsätter att följa dig, inte panik. Om du panik, kunde du missa detaljer som kan rädda dig. Scanna din omgivning och hålla ser vart du ska.
 4. 4
  Snabbt bedöma situationen för att se om det är möjligt att få dig ur farans väg. Om det finns en grupp människor som du kan slinka in och stanna mycket offentligt observeras, är detta ett bra första alternativ. Leta efter människor på ett café, i ett galleri, väntar i en kö, shoppare i en butik, etc. - överallt där en grupp människor ligger och där en potentiell angripare inte skulle kunna göra ett drag utan att bli sedd. Om det finns en polis eller brandstation, ambulans byggnad eller liknande plats med auktoriteter på jobbet, kör in där för säkerheten.
  • Om det är nattetid, och du verkligen känner dig rädd, stanna vid en väl upplyst offentlig plats, till exempel en restaurang eller hotell. Ring polisen eller familj och vänner och be dem att eskortera dig till ditt hem eller stanna med dem (antingen polis eller familj och vänner) för en stund.
  • Aldrig bege sig till en mörk gränd, genom åkrar och skogar, eller var som helst som skulle kunna vara en återvändsgränd. Alltid chef för öppna offentliga utrymmen, väl upplysta om natten, och överallt där det finns flest människor runt.
 5. 5
  Om föregående steg inte kommer att vara möjligt, måste du hitta andra snabba lösningar. Aldrig bli generad om att vända runt och titta för att se om personen närmar sig. Genom att konfrontera situationen huvudet på, du omedelbart varna potentiella angripare att du är fullt medveten om att han eller hon är på din svans - för många en efterföljare, kan detta vara tillräckligt för att orsaka en person att sluta. Men inte hänga runt alltför länge att göra detta - du kan inte stirra ner en angripare i de flesta fall.
 6. 6
  Vidta åtgärder. Överväga att avbryta döda i dina spår och kasta händerna i luften. Undvik att tappa några ägodelar som du kan frestas att hämta, eftersom detta kan placera dig i en utsatt position. Det kan också förlora dig potentiellt goda defensiva vapen, t.ex. dina nycklar. Sedan, skrika högt! Till exempel, skrika något i stil med: "Sluta följa efter mig att jag inte vill ha något att göra med dig Go away!" Om du inte kan tänka på något annat, skrika "Det brinner!" verkligen högt. Oddsen är att den person som följer dig, oavsett om de betyder att göra skada, kommer att lämna dig ensam, även om du skrika "eld!" verkligen högt någon kunde tro att det finns en verklig brand och gå och se vad som händer, så skriker brand är ett bra val.
  • Om du har en personlig larm eller en visselpipa, använda den för att göra så mycket buller som möjligt.
 7. 7
  Fortsätt yelling. Dra upp lika mycket uppmärksamhet till dig som möjligt när runt någon annan person än efterföljare. Gör människor ser på dig att se vad som händer. Din angripare inte vill ses, än mindre fastna.
 8. 8
  Springa eller komma undan. Om du passar, börja springa. Att sätta avståndet mellan dig själv och den potentiella angripare är det bästa du kan göra. Som nämnts ovan, köra till där du vet att det kommer att finnas människor.
 9. 9
  Om du har en mobiltelefon, ringa polisen samtidigt som fortsätter att gå till någonstans säker. Meddela att du ringer polisen. Medan du ringer, kom ihåg att titta på vart du ska och fortsätter att dra uppmärksamhet till dig själv. Följ anvisningarna för verksamhetsutövaren.
 10. 10
  Ta dina nycklar ur väskan eller fickan. Håll i dem hårt om du inte har en mobiltelefon, och den personen fortfarande efter dig. Nycklar kan göra ett utmärkt vapen om du tvingas till att behöva försvara dig själv. Dessutom bör alla registrerade vapen tas ut om du har dem. Sedan släppa din plånbok och hålla promenader - det kan vara allt personen följer efter, lite pengar och värdesaker. Om detta känns som en fruktansvärd sak att göra, överväga huruvida hänga på det är värt ditt liv?
 11. 11
  Om du har gjort allt och personen fortfarande efter dig, betyder det förmodligen att personen planer på att skada dig. Men risken är om du gör allt detta, kommer en person som inte fortfarande efter dig. De flesta anhängare springa iväg efter att någon skriker och drar uppmärksamheten till sig, rädd för att åka fast och erkänd. Om du faktiskt attackeras, använd dina nycklar, knytnävarna, fingrar, eller något annat du har som ett vapen och skrika högt så mycket du kan. Peta angriparens ögon, sparka deras genitala regionen, skrapa och bita. Göra något för att komma bort från deras grepp, samtidigt skriker om du kan.
  • Om du vet självförsvar, använd den. Men försök inte att göra kampsporter poser när du inte har en aning om dem. Du är mycket bättre att attackera med din intelligens och kör för att överleva än din fantasi.
 12. 12
  Gå inte direkt hem. Detta kommer att visa den person där du bor och är särskilt farligt om du bor ensam. Försök att gå till en grannes hus, en väns hus eller en annan familjemedlem hus, där du vet att det kommer att finnas andra människor att svara på dörren och ta hand om dig.

Tips

 • Få inte panik. Det kommer inte vara någon hjälp. Var uppmärksam och medveten.
 • Gör saker för att dra uppmärksamhet till sig själv: Skrika rekommenderas om andra människor kan vara runt, skrika om inget annat fungerar.
 • Om du är ute själv en hel del, det är en bra idé att bära ett personligt larm, speciellt om du är en kvinna, du är äldre, du är svaga eller är du lätt rädda. Det kan även vara en bra idé att lära sig självförsvar.
 • Om du har följt tidigare, i händelse av en rekursion, berätta för någon om det efteråt och hitta sätt att förhindra att det händer igen.
 • Springa / jogga mot där det skulle kunna hjälpa till om det är möjligt (inte i ett mörkt område, ensam om du inte vet terrängen perfekt), högljutt ropa varningar tydligt ("Fire!" Till exempel) för att göra folk nyfikna på att komma ut för att se, omedelbart rapportera till myndigheterna om: vem, var, när, vad, hur,...

Varningar

 • Se till att du får långt ifrån den person du tror försöker skada dig. Ibland hjälper får inte till dig så fort som det ska, även om du har ringt polisen, hålla skrika.
 • Var mycket försiktig om någonsin låta en främling att använda telefonen när du är ute ensam, särskilt på natten. Det kan vara ett knep för att få dig att komma närmare och sedan hänga runt för att få din "värdefulla" tillbaka till dig. Detta kan placera dig i en utsatt position för attack. Det är en sak att hjälpa någon att ringa ett samtal när andra är runt, en helt annan sak ner en övergiven bakgata - använd ditt sunda förnuft och lita på din instinkt.
 • Se polisen och förklara vad som hände. Även om detta kan ha varit en engångsföreteelse, kanske du upptäcker att det finns en angripare på jakt att polisen är medveten om, eller du kanske vill be om hjälp i samband med eventuella framtida följa försök om det är någon som kanske vara förföljer dig.
 • Låt inte tvivel hindra din instinktiva rädsla, om du inte känner dig rätt i en viss situation, få ut din magkänsla är oftast rätt när det gäller personlig säkerhet!.

Saker du behöver

 • Visselpipa eller personliga larm - vem som helst ut ensam - promenader, gå ut med hunden, jogging, etc.