Wka

Hur man undviker att svettas för mycket

Undviker du skakar folks händer, eftersom dina egna händer är så svettig? Gör dina fötter svettas så mycket att dina strumpor och skor alltid luktar? Är du generad av dessa alltid expanderande svett fläckar under armarna? Om du har dessa problem, då vet du inte ensam. Du kan ha drabbats av ett medicinskt tillstånd som kallas hyperhidros. Men även om du inte har ett medicinskt tillstånd, och att du bara verkar svettas mycket, kan du vidta åtgärder för att hålla väta och lukt från att störa ditt liv och dunkardags ditt självförtroende.

Steg

Hur man undviker att svettas för mycket. Börja med en mjuk fast formel för armhåla svett.
Hur man undviker att svettas för mycket. Börja med en mjuk fast formel för armhåla svett.

Del ett: använd en antiperspirant

 1. 1
  Börja med en mjuk fast formel för armhåla svett. Kontrollera på etiketten att se till att du använder en antiperspirant och inte bara en deodorant. Deodorant kommer maskera illaluktande armhålor, men det kommer inte att attackera överdriven svettning.
 2. 2
  Leta efter en formel märkt "klinisk styrka." Du måste betala mer för en klinisk styrka antiperspirant, men dessa produkter kommer att bli mer effektiva på att skära ner på svett produktionen.
 3. 3
  Sätt på antiperspirant en gång på morgonen och en gång innan läggdags. Tillämpa antiperspirant två gånger om dagen har kliniskt visat sig vara mycket effektiva för att förhindra överdriven svettning. Om du bara använda den en gång om dagen, applicera den innan läggdags snarare än på morgonen. Försök också massera antiperspirant i huden.
 4. 4
  Ansök antiperspirant till torr hud. Om dina armhålor är svettiga eller om du precis har fått ut ur duschen, torka dina armhålor med en handduk eller föna dem med en hårtork inställd på en sval inställning. Om du använder antiperspirant för våta armhålorna, kan du uppleva hudirritation.
 5. 5
  Använd antiperspiranter på andra delar av kroppen förutom dina armhålor. En aerosol antiperspirant kan vara en bra lösning för svettiga fötter så länge du är säker på att spraya inte bara fotsulorna men även mellan tårna. Om ditt ansikte svettas mycket, försök att tillämpa vissa antiperspirant längs hårfästet. Bara testa det först innan du ut offentligt för att vara säker på att antiperspirant inte irriterar huden i ansiktet.

Del två: bära rätt kläder

 1. 1
  Välj tyger som absorberar svett. Bomull absorberar fukt som viljan tyger hittades i träningskläder som är konstruerade för att transportera bort fukt. Du kan också välja kläder med en lös väv, såsom kläder gjorda av linne.
 2. 2
  Bära lager. Killar bör bära bomull undertröjor att absorbera överflödig svett, medan kvinnor kan bära en absorberande linne eller använd svett absorberande dynor.
 3. 3
  Välj rätt färger. Om du bär vitt, människor kommer att märka att du svettas. Om du väljer mörka färger eller grafik, då din svett inte kommer att visa upp så mycket.
 4. 4
  Köp "andas" skor för svettiga fötter. Märken som Geox har absorberande sulor och även släppa ut fukt genom hål i sulorna på skorna. Du kan också minska fotsvett genom att bära bära skor gjorda av läder och andra naturmaterial. Bära sandaler eller gå barfota när du kan så att fötterna kan andas.
 5. 5
  Undvika att bära hattar. De flesta av värmen i kroppen frigörs genom ditt huvud. Om du bär en hatt, är din kropp inte kommer att kunna frigöra värme, vilket kan leda till att du svettas mer.
 6. 6
  Ta med extra kläder. Ta med en extra tröja eller blus som du kan ändra till middagstid om du har svettiga fläckar på din outfit. Ändra din outfit på en toalett eller i bilen, och använd en trasa eller en näsduk för att torka bort överskottet svett innan du sätter på din nya topp. Dessutom, om dina fötter är svettiga och illaluktande, ta ett extra par strumpor och skor.

Del tre: livsstilsförändringar och overifierade huskurer

 1. 1
  Hoppa kryddstark mat. Livsmedel som varm paprika kan göra du svettas mer, medan lök och vitlök kan göra din svett luktar obehagligt. Ät mer intetsägande mat hela dagen när du är på jobbet eller ute offentligt.
 2. 2
  Gå ner i vikt. Om du är överviktiga eller feta, kommer att förlora vikt att minska mängden svettning som du upplever på grund av tyngre du är, desto mer kommer du svettas eftersom det är svårare är det att svalna effektivt.
 3. 3
  Vara en mutter. Lukten av svett kan minskas avsevärt genom täta hygienrutiner som är mycket enkel.
  • Ha en daglig bada rutin av antingen en dusch eller ett bad och i särskilt svåra fall, överväga att bada två gånger om dagen. Använd en deodorant tvål som kommer att bidra till att utrota de bakterier som orsakar lukt.
  • När du är ute på stan, bära våtservetter eller liknande våtservetter som du kan använda armarna och på kroppen för att torka upp svett snabbt i badrummet och känna sig fräsch igen.
  • Bär en antiperspirant med dig hela tiden för snabba touch-ups, särskilt efter fysisk aktivitet eller en stressande upplevelse som en presentation. Om du har en permanent arbetsplats, hålla en pinne av antiperspirant i din skrivbordslåda. Se bara till att du inte lämnar din antiperspirant i en varm bil där det kan smälta.
 4. 4
  Sluta dricka koffeinhaltiga drycker. Dessa drycker kan leda till att du svettas överdrivet.
 5. 5
  Försök med salvia. Vissa människor tror att salvia kan lugna de nervtrådar som får dig att producera alltför svett. Prova dessa salvia recept för att förebygga svettning alltför mycket:
  • Lägg 4 msk salviablad till 2 koppar (500 ml) kokande vatten. Sjud salvia i 5 minuter, häll vätskan genom en mesh sikt för att stam det och dricka vätskan.
  • Kombinera 5 msk salviablad, 1 msk valerianarot och 1 msk åkerfräken. Häll 1 kopp (250 ml) kokande vatten över örterna och låt vätskan koka upp igen. Filtrera bladen ut och dricka blandningen dagligen.
 6. 6
  Tvätta dina händer och fötter med en kryddblandning. Blanda lika mängder av eukalyptus blad, ek bark, valnöt blad, häxa blad hassel och blodrot rot. Placera 5 matskedar av blandningen i 2 liter (ca 2 liter) vatten. Koka blandningen i 5 minuter och ta bort den från värmen. Tillsätt 1 liter (ca 1 L) av kallt vatten och bada dina händer och fötter med vätskan.
 7. 7
  Använd örter för att bekämpa natten svettning. Blanda 3 delar salvia och valnöt blad med 2 delar brännässla och jordgubbsblad. Lägg en kopp (250 ml) av ångande vatten till blandningen och dricka det före sänggåendet.
 8. 8
  Drick te gjort av citronmeliss, pepparmynta blad eller frön fänkål om du svettas på grund av ångest eller stress. Dricka dessa teer innan sängen kan hjälpa dig att slappna av och få lite vila, vilket kommer att minska din ångest nivåer.
 9. 9
  Lägg eteriska oljor till din dusch eller bad vatten. Prova ros, lavendel eller orange olja för att producera en behaglig lukt och dölja kroppen lukt.
 10. 10
  Applicera ett tunt lager olja på dina händer och fötter. Välj geranium olja, tea tree olja eller cypress olja.

Del fyra: söka medicinsk hjälp

 1. 1
  Prata med din eller hudläkare först. Om du upplever genomdränkta kläder, förlägenhet eller en oförmåga att kontrollera lukt till följd av svettning, då är det dags att tala med din läkare eller hudläkare. Din läkare kan behöva ta blodprov för att kontrollera din sköldkörtel eller att leta efter infektioner eller köra andra tester enligt deras yrkesexamen.
 2. 2
  Försök jontoforesen för överdriven svettning i händer och fötter. Din läkare kan ordinera en at-home elektrisk iontophoresis maskin, som använder en mild elektrisk ström körning genom vatten för att stänga din svettkörtlarna.
 3. 3
  Be för botox injektioner. Botox kan tillfälligt förlama svettkörtlarna i 7 till 19 månader per injektion. Dessa är vanligen ges för svettiga armhålor men kan också injiceras på ansikte, händer eller fötter.
 4. 4
  Använd en miradry maskin. Dessa enheter fungerar på armhålorna eller andra svettiga områden som har ett lager av skyddande fett. Handdatorn levererar kontrollerad elektromagnetisk energi, och värmen orsakar svettkörtlarna att sönderfalla. Läkarna brukar rekommendera 2 behandlingar åtskilda 3 månaders mellanrum.
 5. 5
  Ta anti-kolinerga läkemedel. Dessa läkemedel är inte FDA-godkända, men de har en lång historia av att ordineras för överdriven svettning. Idrottare, bör människor som deltar i idrott och människor som arbetar utomhus undvika dessa läkemedel eftersom de inaktivera kroppens svettning mekanism, vilket skulle orsaka svårigheter med att hålla kroppen sval.
 6. 6
  Söka psykologisk intervention. Om du upplever ångest utlöses svettning, kanske en kurs i kognitiv beteendeterapi eller psykoterapi vara bara biljetten för att lindra sådan svettning.
 7. 7
  Opereras som en sista utväg. Du har ett par alternativ:
  • Lokala underarm kirurgi. Denna procedur utförs under lokalbedövning i en hudläkare kontor. Din läkare kommer att använda fettsugning, skrapning (skrapning) eller laser för att förstöra svettkörtlarna. Återhämtning tar vanligtvis 2 dagar, även om du måste begränsa arm aktivitet för ungefär en vecka. Tyvärr gör sjukförsäkring inte alltid betala för detta förfarande.
  • Endoskopisk Thoracic Sympathectomy. Kirurger sätta patienten under narkos och försök att skära nerver från ryggraden som stimulerar överdriven svettning. Denna operation kan få allvarliga biverkningar, inklusive lågt blodtryck, värme intolerans och hjärtarytmier, så det rekommenderas endast när alla andra behandlingsalternativ har misslyckats.
 8. 8
  Fråga din läkare om experimentella behandlingar. Exempel inkluderar akupunktur, biofeedback, hypnos eller avslappningsteknik.

Tips

 • Svettning är ibland förknippad med en dålig kost. Om du känner dig som om du inte äter hälsosamt eller om det finns för mycket godis i din kost är det möjligt överdriven hyperhidros kan uppstå. Detta kan också vara en viktig förutsättning för en diabetiker. För mer information om överdriven svettning behandling se denna resurs: Sluta svettning
 • Du bör dricka mycket vatten för att spola systemet ut.
 • Hypertyreos kan orsaka för mycket svettningar såsom ett sekundärt resultatutfall. Om du lider av detta tillstånd sedan medicinsk hjälp är ett måste. Det skulle kunna föreslå att du är diabetiker.
 • Ok detta är vad jag kommer att sätta detta få en citron och sedan sätta salt och gnid den under armhålorna.
 • Vissa människor är rädda för att använda antiperspiranter för att de tror att ingredienserna är kopplade till en ökad risk för bröstcancer och Alzheimers sjukdom. Både den europeiska Cancerfonden och Alzheimers Association, respektive, har förklarat att inga bevis finns för att länka antiperspirant antingen cancer eller Alzheimers.
 • Värmeutslag orsakas när svett är fångade i kanalerna på hudens yta och kan inte fly. Detta kan orsaka utslag, klåda eller blåsor. Om du också har det, hålla huden sval och torr och använd antiperspiranter. Försök att stanna kvar i en luftkonditionerad miljö under behandling. Om du har ett utslag, se läkaren för en kortikosteroid kräm eller lotion, om det är relevant.

Varningar

 • Om din överdriven svettning åtföljs av yrsel, bröst eller buksmärtor, eller frossa, då kan du ha drabbats av något allvarligt, till exempel en hjärtinfarkt. Du bör söka omedelbar läkarvård.

Saker du behöver

 • Antiperspirant
 • Kläder som absorberar fukt
 • Bomull undershirt eller linne
 • Svettabsorberande kuddar
 • Andningsbara skor
 • Deodorant tvål
 • Deodarant
 • Våtservetter
 • Salviablad
 • Valerianarot
 • Åkerfräken
 • Eucalyptus lämnar
 • Ek bark
 • Walnut lämnar
 • Trollhassel blad
 • Blodrot rot
 • Brännässla
 • Strawberry lämnar
 • Te gjort av fänkålsfrön, citronmeliss eller pepparmynta blad
 • Rose, lavendel eller apelsinolja
 • Cypress, tea tree eller geraniumolja