Wka

Hur ansöker själv Tanner

Det säkraste sättet att sola är att lämna UV-strålar ur ekvationen och använder en egen sol (även känd som Brun utan sol). De två vanligaste kemikalier i själv garvare är dihydroxiaceton (DHA) och Erythrulose, vilka båda fungerar genom att reagera med aminosyrorna på hudytan. Du har säkert hört (eller sett) skräckhistorier om dåliga själv garvning jobb - ränder, orange händer, mörka veck - men dessa steg kommer att hjälpa dig att kringgå sådana katastrofer.

Steg

Hur ansöker själv Tanner. Avsätt tillräckligt med tid för att tillämpa själv Tanner.
Hur ansöker själv Tanner. Avsätt tillräckligt med tid för att tillämpa själv Tanner.
 1. 1
  Avsätt tillräckligt med tid för att tillämpa själv Tanner. Helst bör du ha två eller tre timmar för att dansa runt naken (eller nästan naken). Det är möjligt att få allt gjort i en halv timme, men det är inte en bra idé om det är första gången. Försök att se till att du har minst en fast timme att följa dessa steg.
 2. 2
  Ta en dusch eller bad. Medan du är där, du vill göra följande:
  • Skrubba. De kemikalier i själv Tanner reagerar med aminosyror i de övre skikten av huden. Genom att ta bort det översta lagret (som skulle har sloughed av på egen hand snart ändå) du säkerställa att solbrännan utvecklas i ett nytt lager som kommer att vara runt längre. Dessutom tenderar torr huden att absorbera mer färg, ökar sannolikheten för en ojämn solbränna. Exfoliating kommer skrubba bort den torra huden. Tänk bara på att exfoliera noggrant, eftersom de platser du missar kommer tan annorlunda än de platser du får.
  • Shave. Detta kommer att leda till en jämnare solbränna, och det är bättre att göra innan du ansöker själv Tanner snarare än efter. Om du rakar efter ansökan, riskerar du att skapa fläckar. Om du däremot har känslig hud, kanske du vill undvika rakning innan du installerar själv Tanner, annars din hud kommer att bli irriterad.
 3. 3
  Torka bort. Det är viktigt att när du söker på egen sol, är din hud helt torr. Om du ska vara i badrummet, vänta någon fukt från badet eller duschen avta. Kontrollera att det är tillräckligt kallt var du är så att du inte svettas under de närmaste timmarna.
 4. 4
  Gör några prep arbete. Massera lotion i oroshärdar (knän, armbågar, fötter, händer) innan garvare kan hjälpa till att hålla dessa fläckar från att bli för mörk. Dessutom, kan tillämpa successiv tan fuktkräm innan Tanner att göra streck och goofs mindre märkbar senare. Allt detta är emellertid helt frivilligt.
 5. 5
  Klara, färdiga, ansöka! Om du inte vill riskera att få apelsin händer, satte på sig ett par latexhandskar. Sprid garvare över huden i cirkulära rörelser, se till att inte missa några fläckar. Om du inte använder handskar, inte spendera alltför mycket tid gnugga i Tanner (som instruktionerna ofta rekommenderar) eftersom dina händer kommer att få för mycket av det. Använd en timer och se till att du tvätta händerna var femte minut, skura under och runt naglarna.
  • Runt fötterna, sprida garvare från benen till anklarna och översidan av fötterna, och använda så lite som möjligt i detta område. Sätt inte något på tårna, klackar, eller sidorna av fötterna.
  • Applicera Tanner sparsamt på ansiktet och halsen därför att huden mörknar lätt. Glöm inte bakom öronen och nacken, särskilt om du har kort hår.
  • Medan de flesta människor inte har garvat underarmar, kan undvika det området vara svårt, så det är bättre att tillämpa själv Tanner där och torka försiktigt med en fuktig disktrasa ungefär fem minuter senare.
 6. 6
  Ljusare oroshärdar. När du är klar med garvare, tillämpa regelbundet lotion för toppar i fötterna och smälter in i din fotled, sidorna av fötterna, och tårna. Applicera en liten mängd till knäna, speciellt strax under knäet. Gör samma sak på armbågarna, särskilt den del som puckers när armen är rak. Använd en massa lotion på händerna, och smälter in i handlederna. Gnid naveln med en bomullstuss doppad i lotion. Detta kommer att bidra till att förhindra dessa fläckar från att bli för mörk.
 7. 7
  Vänta. Undvik kontakt med något eller någon för de första 15 minuterna. Bli inte klädd för en timme. Om det inte är bekvämt, sätta på en lös klädesplagg. Undvik kontakt med vatten eller göra något som kommer att få dig att svettas för de första tre timmarna. Försök att vänta 8 timmar innan du duschar eller badar igen. Om du känner klibbig, tillämpa babypuder med en stor puder puff 30-60 minuter efter applicering av lotion. Gnugga inte den i.

Tips

 • Oroa dig inte om gränser, huden på dina läppar och bröstvårtor blir inte mycket påverkas av själv Tanner, så du behöver inte gå ut ur ditt sätt att undvika dem.
 • Fräknar och födelsemärken är sannolikt att mörkna tillsammans med din hud.
 • Om du inte har någon att hjälpa tillämpa Tanner på ryggen, använd en spray eller en svamp pensel eller roller.
 • Bristningar som är mindre än ett par år kommer sannolikt att mörkna.
 • Gör din egen garvare hemma
 • Alltid tillämpas i cirkulära rörelser för att jämna solbränna.

Varningar

 • Även om lotion innehåller solskydd, inte förvänta sig att skydda dig från solen. Solskyddsmedel är tänkt att tillämpas generöst, så tunt lager du lägger på med själv Tanner inte kommer att göra mycket.
 • Reaktionen mellan huden och kemikalier i garvare kan orsaka en obehaglig lukt. Det ska försvinna efter några timmar.