Wka

Hur undvika att bli skjuten av en polis

Oavsett om du har gjort något fel, det finns ingen anledning att bli skjuten av polisen - det är, om du inte ger dem en anledning eller de bestämmer att de inte behöver någon. Här är några sätt att undvika personlig skada i situationer med en polis som har en pistol dragen. En hel del av dessa råd gäller sunt förnuft, men när det finns en pistol pekar på dig, är det lätt att gripas av panik och misstag göra något som skulle kunna misstolkas som hotande.

Steg

Hur undvika att bli skjuten av en polis. Aldrig fly från polisen.
Hur undvika att bli skjuten av en polis. Aldrig fly från polisen.
 1. 1
  Aldrig fly från polisen. Om polisen närmar dig och prata med dig, ska du inte köra eller ens promenad bort. Oavsett dina rättigheter, gör detta väcker misstänksamhet och kraftigt ökar risken för en dödlig missförstånd. Om du är oskyldig, har du inget att vinna genom att fly. Lagen kräver inte att du ska information frivilligt till polisen. Om du gör det utan en advokat närvarande kan tänkas orsaka problem. Tanken är att vara samarbetsvillig nog att du inte väcker omotiverade misstankar. Kom dock ihåg, att även om du är skyldig till ett brott, kommer flyr bara göra saken värre.
 2. 2
  Undvik plötsliga rörelser. Oavsett vad du gör när du kontaktad av polisen, stanna och förbli stilla. Vid denna punkt, är varje rörelse du gör det är oväntat ett steg närmare att bli skjuten, speciellt de rörelser du gör med dina händer.
 3. 3
  Gör som du blir tillsagd, och gör det långsamt. Handläggaren kommer att berätta exakt vad han eller hon vill att du ska göra. Det inkluderar typisk sätta händerna på baksidan av huvudet, baklängesgång mot ljudet av sin röst, eller liggande på marken. Lyda deras order, men gör det på ett tillräckligt långsam takt att man inte skrämma dem.
 4. 4
  Prata inte. Vid denna punkt, har du antingen redan har brutit mot lagen och behöver inte göra det värre för dig själv, eller du är offer för ett missförstånd och måste samarbeta för att förhindra en olycklig olycka. Chanserna är goda att om tjänstemannen har dragit sitt vapen, kommer du nästan säkert bli arresterad, och det finns inte mycket du kan säga för att stoppa det från att hända. Det kommer att finnas gott om tid att prata när du är i bojor och inte längre betraktas som ett hot.
  • Ett undantag till detta kan vara om tjänstemannen säger åt dig att göra något som innebär att man går. Det är bra att tala om för honom vad du gör, även om det verkar uppenbart. Det kommer att hålla dem känner sig säkra och mindre benägna att använda ett vapen. Till exempel:
   • Officer: "Låt mig se ditt ID" Du: ".? Det är i mitt handskfack / baksäte / lagring / etc jag ska nå ner / över och få det för dig, OK" Flytta sedan långsamt.
   • Officer: "Lägg dig ner på marken!" Du: "Jag kommer att ligga ner på marken, men jag har en dålig höft / rygg / knä, så jag måste hålla fast vid denna stolpe / staket / vägg för att komma på marken."
  • Det är nästan alltid i ditt bästa intresse att tiga. I de flesta länder, behöver du inte svara på några frågor om du inte har en advokat närvarande. Om du är i en och är osäker på dina rättigheter, är det bäst att svara på frågor artigt och ge endast de mest oisolerade detaljer. Om du inte talar det lokala språket flytande, men försök inte att försvara dig verbalt, du kanske råkar säga något som, när de översätts, nackdel för dig på något sätt.
 5. 5
  Låt dig handfängsel. Även om det kan vara obekvämt, kämpar mot manschetterna eller försöker motstå på något sätt kommer bara att leda till ytterligare problem. På många ställen är det polisens protokoll att placera handbojor på även de mest kooperativ av misstänkta.

Tips

 • Om du är inblandad i ett bråk när polisen anländer, försök att koppla från den andra parten omedelbart. Om det alls är möjligt, försök inte att ge första hjälpen tills polisen tillåter det. Också, inte röra eller ta bort något som kan anses vara bevis.
 • Visa officeren dina öppna händer. Detta kommer att minska hans / hennes rädsla för att du har ett dolt vapen, eventuellt i linningen (som är där du vill nå för att få ditt ID, alltför).
 • Inte svinga inte ett vapen. Om du har en pistol eller kniv i fickan eller bälte, lämna den där och berättar officeren om det. Dra inte det, även att avsäga sig det, tills officeren råder dig att göra det. S / han skulle mycket hellre hitta den på sin egen än har du piska ut och vifta runt. Om du vill ta initiativ överlämna ditt vapen, tydligt tala ord med innebörden av "Jag skulle vilja vända på mitt vapen," och officeren kommer att berätta vad du ska göra härnäst. Till exempel, om du är juridiskt beväpnad med ett dolt vapen och stoppad av polisen, handen officeren din vapentillstånd tillsammans med de övriga erforderliga handlingar, men gör inga plötsliga gå mot det. Istället, förklara var det ligger. Handläggaren kommer antingen säga åt dig att sakta placera den på biltaket så han / hon kan kontrollera serienumret eller berätta att lämna den där den är och att hålla händerna där de är.
 • Säg ingenting som du inte behöver. Känn dina rättigheter också. Drar inte uppmärksamheten med hög musik heller.

Varningar

 • Försök inte att kämpa mot en polis. Misshandlat honom / eller henne kommer med största sannolikhet få dig placerades i fängelse.
 • Falska vapen eller luft-vapen kan misstas för den äkta varan. Om kontaktad av polisen när du har ett sådant föremål, följ råden ovan som om det vore ett riktigt vapen, en polis kommer säkert att överväga att det är verkligt förrän motsatsen bevisas.
 • Försök inte att ta officerens pistol eller badge bort. Detta anses vara stöld av polisens utrustning och kan få dig arresterad eller dödas.
 • Om du bär ett skjutvapen med dig, se till att inte rikta den mot en polis. Det kan göra officer skjuter dig.
 • Aldrig lysa en laserpekare mot officerare. Detta skulle lätt kunna misstas för ett lasersikte, en modifikation vanligen fäst skjutvapen för att öka deras noggrannhet.
 • Undvik frestelsen att skämta eller använda sarkasm, även om det är avsett att vara godmodig. Tänk på att officeren är där för att undersöka en allvarlig situation.
 • Aldrig svinga ett vapen (pistol, kniv, trubbigt föremål) framför en polis, i synnerhet i en provocerande eller hotfullt.
 • Undvik att hota tjänstemän eller beskriva vad dina vänner eller familj kan göra som hämnd för sina handlingar. Detta kommer bara att göra saker värre för dig.
 • Kör inte från en polis, detta anses resisting häktning och kan orsaka officeren att skjuta på dig. (Det är olagligt i Europa för en polisman att använda dödligt våld mot en flyende misstänkt såvida officeren tror den misstänkte är beväpnad och utgör ett omedelbart hot mot tjänsteman eller samhället.)
 • Om en polis försöker prata med dig, använd inte svordomar, eftersom detta kan göra honom arg och ge honom anledning att placera dig under arrest.