Wka

Hur kan man hantera rökare när du är en icke rökare


De av oss från i stort sett rökfria stater som Kalifornien kan ha en svår tid när du besöker andra stater eller andra länder där är mer utbrett. Ska du hacka tills de lägger ut eller grin och bära den? Några tips...

Steg

Hur kan man hantera rökare när du är en icke rökare. Låt folk vet hur du känner.
Hur kan man hantera rökare när du är en icke rökare. Låt folk vet hur du känner.
 1. 1
  Låt folk vet hur du känner. Tro det eller ej, har dina vänner och bekanta ingen lust att göra dig olycklig. De flesta människor är mycket villiga att lämna rummet eller gnugga ut sin cigarett om det verkligen gör dig obekväm.
 2. 2
  Sitt vindsidan. Om du inte känner dig bekväm att be folk att inte röka, åtminstone be dem att hålla röken från fläktade din riktning. Var artig eller om detta, särskilt om du inte känner dem så bra.
 3. 3
  Kompromiss. Lova att du inte kommer att klaga på röken på barer, bara så länge ingen röker under måltiderna.
 4. 4
  Få massor av C-vitamin och stanna väl hydrerad. Second hand rök kan sänka ditt immunförsvar. C-vitamin kan bidra till att motverka dess effekter, och vatten kan lugna din torra strupe.
 5. 5
  Håll myntverk till hands hela tiden. Det enda som är värre än rök är rökares andedräkt. Många rökare är mycket medvetna om detta och är fyllda upp med Eclipse myntverk, men inte alla är självmedveten. Köp den lilla, potent, sockerfri sort och låta dessa valpar runt.
 6. 6
  Vissa cigariller har ganska trevliga dofter som vanilj eller kanel och kan köpas på bekvämt butiker. Om du desperat behöver en ledig kväll från stanken, köpa ett par av dessa för dina vänner och skuld dem till att använda dem. De kan även se detta som en behandling.
 7. 7
  Var tydlig med din filosofi. Om du ska be dem omkring dig att gå ut ur sin väg för din komfort, vara mycket tydlig om skälen deras röka buggar dig och inte gör något oförenligt med den logiken. Det ska bara ge dem fler ursäkter att röka. (Om detta är fallet för dig, inte köpa dem cigariller eller någon annan tobaksprodukt!)

Tips

 • Förvänta dig inte en rökare att sluta helt på plats. Det kommer inte att hända.
 • Kom ihåg att rökning är ett beroende, och många rökare är inte helt stolta och glada att de är fastkedjad vid de små pinnar. Var lyhörd, och kom ihåg att du förmodligen har gjort saker som du inte var stolt över i det förflutna.
 • Om du planerar på att hjälpa dem sluta, kom ihåg att du kämpar med sitt missbruk, inte dem.

Varningar

 • Begränsa "dessa saker kan döda dig" hullingar som människor tenderar att ställa ut föreläsningar. Om du är genuint oroliga för sin hälsa, inte din komfort, välja rätt tidpunkt, och låt dem veta att du på allvar är orolig hur mycket de röker. Försök att förstå deras point-of-view och missbruk, försök att plocka upp ett exemplar av en Allen Carr bok att bättre förstå psykologin bakom missbruk för att hjälpa dem bättre och ge dem din kopia så du kan både arbeta på sitt missbruk.
 • Inte plocka på osäkerhet eller använd skrämseltaktik eftersom de inte fungerar - minns rökare är missbrukare inte idioter, de vet bra bra det kan döda dem, skadar andra, gör dem luktar illa och slösar sina pengar - om du respekterar dem sedan respektera det de är logiskt nog att inse detta, men tyvärr fångade i ett beroende som åsidosätter denna logik.
 • Experter uppger att det inte finns någon säker nivå för exponering för passiv rökning. Detta är det 21: a århundradet, och cigarettrök är inte den enda typen av föroreningar i luften vi andas, men så lite som 20 minuter av passiv rökning kan göra allvarliga kärlskador.
 • Om du klagar alltför ofta rökare, kan de be dig att göra ett val mellan sin önskan eller behov av att röka och värdet av din vänskap och du tjata på dem att sluta. Ingen gillar en konstant complainer, som det visar respektlöst efter ett tag. Detta gäller särskilt om rökaren har lämnat byggnaden och är i ett rökområde och du väljer att följa dem till Särskilt rökområde.
 • Smaksatta cigariller innehåller fortfarande alla skadliga saker, men de stoppa dig från att bli irriterad på kort sikt.
 • Innebär inte dina vänner eller andra människor är idioter för rökning. De var okunniga att bli hooked, men om vill sluta de är verkligen inte idioter för att bli instängd i missbruk, de är offer.