Wka

Hur intensifiera fördelarna med bastu

Efter att ha sitt ursprung från traditionell finsk bad, är den moderna bastun nu ett uppvärmt rum som framkallar svett. Det finns flera olika typer av bastur som inkluderar IR, våt, rök, torr och ånga. Även om det finns olika typer av bastu, är konceptet fortfarande densamma. Oavsett stil, är den önskade effekten för att värma kroppen. Som ett resultat, människor som njuter av bastun njuta av ett antal fysiska och psykiska fördelar och med lite ansträngning kan lära sig att intensifiera fördelarna med en bastu.

Steg

Hur intensifiera fördelarna med bastu. Motionera före in i bastun.
Hur intensifiera fördelarna med bastu. Motionera före in i bastun.
 1. 1
  Motionera före in i bastun. Eftersom bastun främjar cirkulationen av blodflödet genom kroppen, kommer detta att hjälpa dig att återhämta sig från gemensamt och träningsvärk från träningen.
 2. 2
  Planera din användning av bastun på dagar du vila från träning. Medan fördelaktigt i samband med motion, hävdas det att en session på 15-20 minuter kommer att ge dig ett träningspass som motsvarar en rask promenad på 1-2 timmar. Detta beror på en ökning av din hjärtfrekvens som är liknande den som uppträder under en rask promenad.
 3. 3
  Motion när du har angett i bastun. Även om du planerar att träna innan du använder bastun, kan det ändå vara bra att använda den innan också. En kort vistelse kommer att hjälpa värma upp musklerna hjälper till att förhindra skador och det kommer att hjälpa till att lindra belastningen av motion på ditt hjärta. Ditt hjärta kommer att pumpa ordentligt eftersom blodkärlen är vidgade.
 4. 4
  Sträck under din bastu när dina muskler är varm och avslappnad. Stretching före träning hjälper också cirkulera blod när du skickar näringsämnen till musklerna. Stretching efter ett träningspass hjälper ömma muskler återhämta sig och hjälper musklerna spola ut avfall produkt. Massera dina muskler kan också ge samma effekt.
 5. 5
  Använd bastun vid första tecken på en förkylning. När du använder en bastu din kroppstemperatur ökar, simulerar en feber. Feber har påvisats när ditt immunsystem bekämpar en sjukdom och är en del av din naturliga läkningsprocess. Vid bekämpning en kall, är en ångbastu att föredra framför en torr bastu i impacting uppkomsten av kylan. Lägga eukalyptus till bastun kan hjälpa till att lossa upp överbelastning i samband med kylan.

Tips

 • Kom alltid ihåg att åter återfukta direkt efter att du avslutar din session.
 • Införliva bastun på en regelbunden rutin i din hälsosam livsstil. Det öppnar porerna vilket underlättar avlägsnandet av gifter och andra orenheter från kroppen samt lindra spänningar och främja avslappning. Det sägs att också hjälpa till med viktminskning.

Varningar

 • Barn bör övervakas noggrant under den tid de är i bastun eftersom stammen som sådan värme sätter på sin cirkulationssystemet reglering.
 • Du bör avstå från att dricka alkohol före användning av en bastu. Det kan resultera i att bli alltför uttorkad under din session.
 • Om du har haft hjärtproblem du kan vara i riskzonen för att ha en hjärtattack speciellt genom att snabbt kyla efter din bastu.