Wka

Hur försvara dig själv om attackerade

Är du en av dem som är hämtad på och attackeras av dem som tror att de kan använda smärta för att lära dig en läxa? Sedan lär dem en rätt tillbaka. Nedan beskrivs nästan allt du behöver veta för att försvara dig själv i alla situationer, oavsett personens storlek.

Steg

Hur försvara dig själv om attackerade. Observera den person (eller personer) attackerar dig.
Hur försvara dig själv om attackerade. Observera den person (eller personer) attackerar dig.
 1. 1
  Observera den person (eller personer) attackerar dig. Försök att uppskatta deras aggression nivåer, och eventuell förmåga att slåss. Det är lättare än folk tror att förstå en motståndare bara genom att observera deras aggression svar.
 2. 2
  Kämpa inte om du inte måste. Försök att prata ner kampen. Om du ser att de långsamt lugna ner, säga vad du behöver för att få dem att gå därifrån. Även om du tror att du har gjort något fel, det ändå bättre att undvika en fysisk gräl.
  • Om du någonsin har en chans att fly och undkomma attacken, gör det. Du kan göra detta genom att kasta en plånbok, klocka eller vad angriparen vill i motsatt riktning så att du kan fly.
 3. 3
  Var uppmärksam och förbereda dig. Om aggression är fortsatt hög, bör du börja förbereda dig för en strejk. Håll dig centrerad. Ta med din kropp närmare varandra och tätt så att du är mindre. Detta kommer att göra det svårare att kämpa dig och ger dig mer kontroll när du behöver försvara dig. Kom ihåg att hålla kroppen kompakt kommer att hindra dig från fäktande och kommer att göra det lättare att hålla balansen under strejker.
  • Vet försvarsposition. Sätt din icke-dominera benet framför och pekar utåt. Ta ner din kropp så att din tyngdpunkt är låg. Med din främre knytnäve stängd och blockerar ansiktet, hålla balansen tills du är redo att svänga kroppen.
  • Vet hur man sparkar. I din start defensiv position, ta med din rygg ben och axlar framåt, vrida kroppen 180 grader. Med momentum kroppen skapas, lyft bakre benet upp och sedan räta ut knäet för att leverera slag.
  • Vet hur man punsch. I din start defensiv position, ta med din rygg näve och knuffar framåt, vrida kroppen 180 grader. Ryggen axel ska passera din främre en och hela din kropp kommer att följa. Använda denna drivkraft kroppen skapas, leverera en knuten näve punch till din angripare.
 4. 4
  När angriparen attackerar, levererar en proportionell respons. Om du drabbas, se till att du slår tillbaka tillräckligt för att försvara dig själv och att leverera ett slag utan att vara alltför aggressiv. Om av någon anledning, polisen blir inblandad, kan du bli arresterad för misshandel även om du inte inleda, om du var slående inte i självförsvar.
 5. 5
  Försök att avväpna din angripare så att du har möjlighet att fly. Vanligtvis, bäst att gå för de mest utsatta kroppsdelar på din angripare. Detta beror på din längd (om du är kort, attackerar hans / hennes ögon kan vara svårt) eller storlek (om du är liten, du kanske inte har tillräckligt med kraft för att attackera hans / hennes mage) och din angripare höjd och storlek.
  • Ögon: Blind din angripare genom att mäta ut hans / hennes ögon genom att sticka in fingrarna i hans / hennes ögon.
  • Hals: Knock vinden ur din motståndare genom att träffa honom / henne i halsen med din näve (Se: vet hur man punsch, ovan).
  • Öron: Snabbt knäppa händerna över båda dina angripare öronen samtidigt, kommer detta att leda till att det ringer i hans / hennes öron.
  • Ljumske: Om din angripare är en manlig, sparka eller slå hans ljumske. Han kommer troligen att falla till marken, vilket ger dig en chans att fly.
  • Solar plexus: Detta kommer att orsaka din angripare att falla över om det görs med tillräcklig kraft. Antingen sparkar eller slag (Se: vet hur man punsch och vet hur man sparkar, ovan) din angripare i solar plexus (mage / abs).
  • Näsa: Punch din motståndare i ansiktet med knytnäven (Se: vet hur man punsch, ovan) för att få dem att fokusera sin uppmärksamhet på deras ansikte.
 6. 6
  Alltid kvar i defensiv position. Ge inte din angripare möjlighet att ta tag i din arm eller fånga dig ur balans. Så fort du träffar honom / henne tillbaka till den "defensiv position" (se: ovan).
 7. 7
  Om du inte kan fly, skydda dig så gott du kan. Detta innebär att täcka dina känsliga kroppsdelar. Alltid täcker ansiktet. Om du är på marken, rulla till en boll och täcka huvudet.
 8. 8
  Om det eskalerar, skapa ett vapen. Om, och endast om, blir situationen alltför svår att hantera, leta efter ett vapen på din person. Nycklar, handväska, bälten etc. är inte perfekt, men de kan vara skillnaden mellan ett par stygn och en seriös vistelse på sjukhuset.
 9. 9
  Så snart du kan, fly och söka hjälp. Försök aldrig att "avsluta" en kamp. Om du ser ett ut, ta det och söka hjälp. Detta kommer att hjälpa om avgifterna blir nedtryckt. Omedelbart förklara vad som händer med någon som kan hjälpa: 911 avsändandet, närmaste polis eller en god samarit. Har kallar dem polisen och omedelbart skriva en rapport eller få dem att ta en redogörelse för vad som hände.
 10. 10
  Uppsök läkare, om det behövs. Beroende på hur allvarligt ditt tillstånd, gör detta först. Sjukhus har ofta personal för att hantera hot och attacker om de försöker att fortsätta kampen.

Tips

 • Dessa är bara tips. Som nämnts ovan, alltid försöka undvika konflikter. Dessa åtgärder bör vara en sista utväg.

Varningar

 • Slagsmål är farliga. Folk kan få ut av handen och göra saker som de inte tänker. Alltid slåss bara om du har några andra alternativ.
 • Skydda ditt välbefinnande. Om du riskerar att halka ur medvetandet eller dör, ta dig ur området omedelbart, och kör till en polisstation eller en upptagen område där man lätt kan komma till din hjälp.