Wka

Hur får vad du vill från dina föräldrar

Så, du vill ha några nya tränare, men svaret är "Åh nej, du behöver inte dem. Vad är det för fel med de du har?" Hör du detta mycket hemma? Sedan läsa vidare, och få vad du vill kan vara så enkelt som 1, 2, 3!

Steg

Hur får vad du vill från dina föräldrar. Tänk på vad du verkligen vill och varför du vill ha det.
Hur får vad du vill från dina föräldrar. Tänk på vad du verkligen vill och varför du vill ha det.
 1. 1
  Tänk på vad du verkligen vill och varför du vill ha det. Alltid fråga dig själv "varför." Varför vill du det här? Varför ska dina föräldrar få det för dig? Om du inte kan komma på ett bra svar, fråga då inte dina föräldrar. Om du inte vet varför du vill ha något, varför skulle de vill du ha det? Det bästa du behöver är ett par bra anledningar till varför du vill ha den här saken. Det kommer att ge dina föräldrar fler saker att tänka på och kan styra dig närmare den.
 2. 2
  Om du vill ha något riktigt illa ska du berätta för dina föräldrar en eller två gånger eller de kanske tror att du är behövande. om du har syskon som de inte kommer att få allt.
 3. 3
  Vara beredda att höra svaret "nej." Om du anger dina förväntningar låg, bör du inte vara alltför nervös. Plus, kommer du att bli ännu gladare om de säger "ja", men om de säger ja inte får alltför glada eftersom de kan ändra sig.
 4. 4
  Spara upp alla pengar bara i fallet och om de säger att de kommer att betala för hälften så har du något kvar av pengarna för vad det är du skulle vilja äga. Om det är en plats som du vill åka, erbjuda att betala för gas.
 5. 5
  Gå till dina föräldrar och frågar artigt. Tigger inte. Om de säger "nej" till en början, erbjuda att betala för hälften av pengarna eller för gas. Fråga alltid här när de har sagt nej en gång.
 6. 6
  Smile. Gör ögonkontakt. Vik inte dina armar. Anledningen är för att du är mogen och vuxen om det, ge dina föräldrar större anledning att få dig önskad post.
 7. 7
  Gör din forskning. Om det är något märkesvaror, kolla om du kan få det på eBay eller om du kan få det begagnat någonstans. Räkna ut hur lång tid det tar dig att spara upp. MEN - och det är ett stort men - slösa inte din tid på datorn att hitta flyg till Rom. Kom tillbaka till matte projekt du tänkt att använda datorn för! Om du vet att det är något du inte kommer att få, försöka acceptera att det inte är troligt att hända. Sen om det händer, kommer du att känna mycket mer uppskattande!
 8. 8
  Var snäll mot dem. Bara frågar artigt och inte vara trevlig mot dem inte kommer att bli ett ja. Så agerar trevligt och få bra betyg för att detta ska hända.
 9. 9
  Få dina föräldrars förtroende! Gör sysslor och öppna dörrar för dem! De skulle verkligen uppskatta det och när du frågar dem, kommer de förmodligen att säga ja!
 10. 10
  Aldrig skrika, slå igen dörrarna, eller förolämpa dina föräldrar eller gnälla. Detta är ett av de största misstagen barnen gör, och det resulterar ofta i att vara jordad och inte få vad de vill.
 11. 11
  Slutligen, om de inte får det, kommer det att finnas en mycket bra anledning till varför inte. Så bara rycka på axlarna och antingen spara upp och köpa det själv, eller fråga igen om ett par veckor. Om dina föräldrar fortfarande säger "nej," spara upp resten av pengarna för att trumset du ska hålla över hallen från deras sovrum. Om du betalar för hela posten inte fungerar, erbjuda sig att göra extra sysslor också. Om du verkligen vill något, det tar en hel del arbete. Om inte, ge upp nu. Även om du har en bra anledning och om de fortfarande säger nej, gå vidare. Vad du vill är förmodligen inte värt testy relation du kommer att få med dina föräldrar.
 12. 12
  Skriv ett brev till dina föräldrar att berätta för dem hur mycket du vill ha det och hur du kommer att känna dig om du inte får det eller så kan du bara skicka ett e-postmeddelande till dem. Dina föräldrar kan känna medlidande för dig.

Tips

 • Om du har varit dålig eller misskött sig, frågar då inte direkt efter händelsen. Det kommer inte att fungera eftersom du kommer att vara i deras dåliga böcker under ganska lång tid. Också inte säga förlåt och be på samma dag, eftersom de kommer att tro att du bara säga förlåt för att få din önskan.
 • Ge inte upp. Detta kan leda till att du förlorar en sak du ville mest.
 • Nyckeln till att argumentera om vad du vill är att få dem att tro att du vet vad du gör. Om du vill ha en mobiltelefon, till exempel, och dina föräldrar säger, "bara låna en från din vän", behöver du alltid en comeback linje. Säg "Om du kan lita på mig med min vän, varför kan inte du lita på mig med min egen?". Då kommer de förmodligen inte vet vad jag ska säga. Det är en bra sak. Försök att få dem fast. Då de inte har en anledning att säga nej. Om de svarar på det, försök att tänka på ett annat uttalande att säga. Försök att få dem att berätta om någonting, för det är oftast när de fastnar. Aldrig leende eller håna dem om att sitta fast med ett svar. Fungera så oskyldig som du eventuellt kan.
 • Tigger inte.
 • Gör din forskning. Handla för objektet på internet. Dina föräldrar kan vara lite tveksamt om webbplatser som eBay, men att hitta objekt för en bra affär från återförsäljaren eller en lokal specialitet butik på internet kan hjälpa till att driva dem över. Bry dig inte om dem en hel del så kommer det att vara säker på att de inte kommer att få dig det.
 • Om du kan, visa dina föräldrar den pedagogiska sidan av någonting. Att spela fotboll är bra stress. Barn som läser musik är bättre på matte (för det mesta). "Pirates of the Caribbean 3" visar de prövningar och vedermödor i genomsnitt pirater i europeiska och asiatiska hav.
 • Om du ger en riktigt bra anledning till varför du behöver det där de ska ge till dig och agera mogna medan du säger att anledningen.
 • Vara ansvarig. Om du vill ha en ny dator, se till att den gamla inte får ett virus direkt efter dina föräldrar säger "nej." Det verkar som en bra idé, men det är inte. Du måste tänka klokt.
 • Ju mer du frågar, desto mer idén pinnar in i deras sinne. Men fråga inte alltför ofta. Be för samma sak för din födelsedag, påsk, jul eller andra julklapparna semestrar. Fråga inte slumpmässigt varje dag.
 • Försök att agera moget, dina föräldrar är mer benägna att sympatisera med dig om du inte distanserar sig från omogna beteende eller reaktioner.
 • Var självsäker. Du är troligen nervös för att fråga. Bry dig inte om det. Livet går vidare.
 • Det nästan alltid fungerar och är det mest rättvisa sättet. Hjälp dina föräldrar ut såsom rengöring vardagsrummet, diska, göra tvätten, ta hunden på en promenad, eller ens laga middag för dem!

Varningar

 • Bli inte arg.
 • Var inte otålig.
 • Tiggeri fungerar inte. De flesta föräldrar kommer att säga nej till ett patetiskt försök som tiggeri.
 • Kasta inte vredesutbrott. Dina föräldrar kommer inte få det där du ville ha.