Wka

Hur får din gen Y barn att spara till pensionen

Motivera ditt barn att spara till pensionen kan vara en svår uppgift, särskilt om din son eller dotter är fortfarande en ung vuxen kämpar för att gå ihop. Unga vuxna får ofta bara ser den närmaste framtiden som viktiga, även om i sig de förstår att avsätta deg för pensionering bör prioriteras. Om din Gen Y barnet har börjat ett nytt jobb, arbetar långa timmar för mindre eller verkar ha pengar problem budgetering för pensionering, ge en hjälpande hand för att visa hur du sparar för framtiden inte behöver skära i sin nuvarande livsstil.

Obs: Den här artikeln handlar pensionering alternativ till amerikanska medborgare, men många av de begrepp är tillämpliga i andra länder.

Steg

Hur får din gen Y barn att spara till pensionen. Snacka om med ditt barn.
Hur får din gen Y barn att spara till pensionen. Snacka om med ditt barn.
 1. 1
  Snacka om med ditt barn. Sedan den stora depressionen inga andra unga vuxna generationen har upplevt en extrem nivå av ekonomiskt misslyckande som Gen Y. skillnad senaste generationerna före dem, är Gen Y mer bekymrad över att göra och spara pengar eftersom denna generation har sett föräldrar förlorar jobb, inkomster och bostäder på grund av lågkonjunkturen. Dessutom har denna generation trädde också en tom arbetsmarknad trots rekordmånga ungar slutföra college, vilket många utbildade Gen Y unga vuxna med inget annat val än att ta dåligt betalda jobb för att tjäna någon form av en lönecheck.
  • Diskutera ditt barns strategisk plan för framtiden. Beroende på var ditt barns nuvarande utbildning eller arbete status är nu, diskutera var han eller hon vill vara i de kommande fem åren och hur detta mål ska uppnås. Även om han eller hon inte kan vara närvarande arbetar i ett önskat läge, diskutera hur han eller hon kommer att gå framåt och de steg som behövs för att få till nå sina mål.
  • Fråga om ditt barn är berörda om att spara pengar för framtiden. Även många unga vuxna är oroliga för att spara pengar, kanske de tror inte att de tjänar tillräckligt med pengar för att bidra till en pensionsfond (eller för att öka utbetalningarna till det). Plus, kan vissa unga vuxna inte föreställa sina gyllene år alls (det är så långt borta i deras sinnen för att vara irrelevant) och att de inte vill höra om pension och ålderdom. Du måste avgöra om ditt barn är mentalt förberedd för att ha en konversation om pension innan du lägger ut en budget och utreda sparformer.
  • Om han eller hon inte verkar intresserad eller berörd för framtiden, visa dem den hårda bevis som nu är den bästa tiden för att spara. Lägg ut några fakta och siffror, till exempel berätta det senare de väntar, desto mer kommer de att behöva ge från sin lön och att de kan ha för att fungera bra i sina sjuttiotalet (som inte kan vara ett attraktivt alternativ, särskilt för en ångestladdade unga vuxna). Också, berätta för dem att sätta åt sidan bara en liten summa pengar från varje betalning inte kommer att vara lika smärtsamt som de kan tänka sig. Åtminstone, siktar på att öppna sitt sinne för möjligheten.
 2. 2
  Ge utbildningsmöjligheter för ditt barn att lära sig mer om att spara till pensionen. Ibland barnen inte vill lyssna på sina föräldrar, men kan ta en expert råd.
  • Ordna ett möte med din pengar chef. Nästa gång du besöker din finansiella rådgivare, boka tid för ditt barn också. Han eller hon kan tala mer fritt om att spara för framtiden med en expert som kan lägga ut en särskild plan.
  • Prenumerera på finansiella publikationer. Många finansiella tidningar är fulla av strategier och sätt att spara pengar, inriktad mot unga vuxna. Om ditt vuxna barn bor hemma fortfarande, klippa ut artiklar som skulle kunna hänföras till deras specifika situation eller om de lever på egen hand, har abonnemanget går direkt till deras hus.
  • Prata med andra Gen Y sparare. I vissa fall kommer att motivera ditt barn och hans eller hennes vänner att rädda pool pengar idéer gnista idéer på sätt att spara. Alla är i samma båt och troligen ont om kontanter. Vad kan fungera för en ung vuxen kan vara något som en annan inte tänker på att försöka. Idé delning kan motivera och inspirera ditt barn att börja squirreling undan lite pengar.
 3. 3
  Skapa en budget. Även om en ung vuxen i hans eller hennes tjugoårsåldern kanske tycker att pension är ljusår bort, skapa en karriär lång budget som kommer att ta ditt barn till pensioneringen. För att skapa din budget, samla information såsom nuvarande lön (som förhoppningsvis kommer att öka genom åren), ålder han eller hon planerar att gå i pension, när han eller hon planerar att börja spara till pensionen, hur mycket pengar kommer att behövas för att upprätthålla utgiftsbehoven och förväntad avkastning på pensionssparande.
  • Förklara för ditt barn hur den tidiga fågeln får masken - du i slutändan måste strumpan bort mindre varje år om du börjar nu. Experter säger att om du börjar spara i din mitten av tjugoårsåldern och vill gå i pension vid 65 års ålder, kommer du bara behöver spara 15 procent av din lön. Om du väntar tills din mitten av trettiotalet att börja spara, måste du spara 24 procent om du vill gå i pension vid 65. Spela med olika scenarier, till exempel går i pension vid 57 års ålder eller 70, tillsammans med olika sparande startdatum.
  • Fokusera på ditt barns nuvarande situation. Naturligtvis kommer han eller hon sannolikt tjäna mer pengar i tid, men att fokusera på aktuella variabler för den mest realistiska beräkningar. Du kan justera dina siffror när ditt barn får en löneförhöjning eller befordran (eller om ditt barn förlorar sitt jobb).
  • Ta inte social trygghet eller arv beaktas. Ingen vet om social trygghet kommer att vara runt för ditt barn senare i livet, men nuvarande förutsägelser är inte bra. Plus, om ditt barn är ute efter moster Betty förmögenhet när hon går bort, kan han eller hon vara kvar ute i kylan, fler och fler baby boomers väljer att "spendera allt" och att inte lämna något bakom. Istället fokuserar på de kontrollerbara variabler i syfte att komma fram till en realistisk budget. Om någon av de omgivande faktorerna förverkligas, kommer ditt barn har överlikviditet.
 4. 4
  Undersök olika pensionsåldrar fordon. Eftersom begreppet pension kan tyckas vara alltför galen för ditt barn att svepa sitt huvud runt, kommer du vill identifiera ett enkelt, smärtfritt sparform.
  • Uppmana ditt barn att fråga om 401k eller pensionering program sitt jobb. Förklara för ditt barn att ett av de enklaste sätten att skapa ett ägg pension boet är att bidra till arbetet. Pengarna tas direkt från lönecheck, före skatt och vissa företag bidrag match. Efter en lönecheck eller två, kommer han eller hon inte ens missa extra pengar.
  • IRAS kan komplettera eller användas i stället för en 401k plan. En traditionell eller Roth IRA är både livskraftiga pension alternativ. Varje IRA har sin egen uppsättning av fördelar, såsom avdragsgilla inslag i den traditionella IRA och Roth IRA kan vara perfekt för dem som är egenföretagare.
  • Aktiemarknaden. Anses vara den mest riskfyllda fordonet för pensionering, kan syssla lite på marknaden vinna extra pengar. Om ditt barn lever hand i mun, kan investera i marknaden inte vara ett hållbart alternativ. Men om din son eller dotter har investerat i sina 401k på jobbet och har några överskott intäkter, konservativ investera (jämnt fördelade mellan aktier och obligationer) kan bidra mot pension. Istället för att gå i blindo, överväga att tala med en kunnig pengar chef eller någon med en kompetens på marknaden.
 5. 5
  Har en tillfällig uppdatering pratstund med ditt barn om sina planer pensionssparande. Låt dem veta att du alltid kan hjälpa till med råd och ha tålamod - det kan ta tid för ditt barn att vilja höra meddelandet, vilket är egentligen ingenting nytt i den gamla traditionen av föräldraskap!

Tips

 • Vara realistiska om vad ditt barn kan eller inte kan spara. Kom ihåg att han eller hon är fortfarande ung så inte råda dem att helt skära ut den sociala fonden.
 • Leta efter finansiella utbildningsseminarier i ditt område och föreslå att ditt barn delta i en.
 • Med tanke på att Gen Y vuxna anses vara "digitala infödingar", bli inte förvånad över hur bekväm ditt barn är med att investera på nätet, ofta ser det som "kul". Också, bli inte förvånad över att lära sig hur han eller hon har lärt sig att spara mer tack vare lågkonjunkturen. Ibland dåliga tider lär utmärkta lektioner som ens föräldrar inte kan hantera!

Varningar

 • Tjata inte ditt barn om pengar - det kommer bara att göra honom eller henne till idén och stänga ner alla alternativ för utbildning.
 • Var öppen för den verklighet som många i Gen Y generation inte ser pensioneringen i samma ljus som äldre människor, eller ens som ett alternativ. Detta är inte bara om att vara pragmatisk och inriktad på re-careering hela livet, det handlar också om en förändring i tänkandet om äldre liv och vistas kreativa, produktiva och uppfyllt förrän mycket senare ålder. I det här fallet, men det är viktigt att fokusera på att säkerställa att de har stöd på plats i händelse av hälsofrågor.