Wka

Hur man klär semi formell för killar

Ofta tonåriga killar behöver klä semi-formell för en dans, fest eller annat tillfälle. Här är en guide som hjälper dig ut och visa dig vad och vad man inte ska bära.

Steg

Hur man klär semi formell för killar. Ta reda på vad du har att bära, öppna upp din garderob.
Hur man klär semi formell för killar. Ta reda på vad du har att bära, öppna upp din garderob.
 1. 1
  Ta reda på vad du har att bära, öppna upp din garderob. Fokus på byxorna först och lämna andra saker som skjortan för sist. Om du har ett par khaki klänning byxor, gå med dem. Annars kommer svarta klänning byxor gör också.
 2. 2
  Hitta ett fint bälte. Godtagbara bälten är oftast vanligt (dvs. utan dubbar, rives, designer, etc.) och svart eller brun till färgen. Klänning byxor är gjorda för att bäras med remmar, så du måste bära en. Dra den till om den tredje slingan (på en fem bälte). Det bör tight och tätt mot dina byxor. Om du drar i spännet, bör du inte kunna dra den något mer än en fjärdedel tum från byxor, annars dra åt den mer.
 3. 3
  Nu skjortan. Tonåringar bör bära en knapp-up skjorta till NÅGON semi-formella tillfällen, och även i de flesta fall är det okej att tänja på reglerna lite, har du att hålla sig till den klädkod. Genom att välja en färg, solida färger är bäst, men ränderna är också okej så länge de är horisontell och är inte stark i kontrast (dvs. röd och grön). Om du någon har en knapp-up, kommer en polotröja räcka - hålla sig till samma regler om färger för polos som du skulle för en knapp-up.
 4. 4
  En slips är nödvändigt för semi-formella, göra upp det fint och tätt, om det var smart-vardaglig du kan ha det löst. Välj en slips som går med skjortan. Stäng den övre knappen på skjortan och dra åt slipsen.
 5. 5
  Stoppa in din skjorta. Ja, jag vet, alla killar hatar att göra detta, men du behöver för att presentera dig själv snyggt i en semi-formell klädsel. Tröjor ska stickas in oavsett om det är en knapp-up eller polo. Om din skjorta är för kort för att vara undangömt i, hitta en längre. Du kan behöva lossa bältet att göra detta, bara vara säker på att åter fast den.
 6. 6
  Hitta ett par finskor. Färgen på dina skor ska matcha färgen på bältet du valde (svart rem = svarta skor). Skorna måste ha skosnören och knytas. Om du inte har ett par finskor, kommer mörka sneakers räcker, men det är din absolut sista utväg.
 7. 7
  Om du vill, sätta på en fin tröja. Speciellt gör detta med en polo, eftersom det kommer att hjälpa att kompensera för den mängd formalitet du förlorat genom att bära polo. Om du hamnar klädd i en väst eller tröja, vara säker på att det är en V-Neck, och vik din skjortkrage över på kragen på tröjan.
 8. 8
  Titta på dina kläder. Var uppmärksam på middag som du inte kommer att spilla mat på kläderna. Det är semi-formell, men också speciell: Det rekommenderas att använda en servett (lägg det åtminstone i ditt knä, för rörigt ätare: Undangömt i kragen)
 9. 9
  Bär en näsduk. Ingenting är mer pinsamt än att ha en rinnande näsa medan en semi-formella tillfällen. Om du inte har en, lägg ett paket av vävnader i fickan.
 10. 10
  Uppför trevligt och semi-formella-liknande!

Tips

 • Inte snåla ut när det gäller att klä upp. Som tonåringar reda och om igen, är det mycket bättre att vara överklädd än under klädd.

Varningar

 • Inte någonsin, aldrig bära jeans eller något gjorda av denim. Det är för avslappnad för klänning för en semi-formell klädsel.

Saker du behöver

  • klänning byxor. Personligen rekommenderar jag khakis.
 • en knapp-up skjorta (solida färger är bäst, ränder är okej så bra så länge de är övergripande och inte är starka i kontrast (dvs. röd och grön).)
 • en pikétröja är okej för mindre formella situationer
 • belt (en svart eller brunt bälte av läder kommer att räcka i 99,99% av semi-formella situationer.)
 • finskor - inte sneakers - för något mer formellt än middag ute på en trevlig restaurang (detta skulle inkludera skoldanser, prisutdelningar, datum, etc).
 • En Tie (Klar tätt)