Wka

Hur du tar hand om dina perioder (girls only)

Perioder är en riktig besvikelse, men det är bra är att det innebär att du blir en ung dam. Du kan föda ett barn och du står inför något normalt. Vilket är bra! Så jag kommer att hjälpa dig genom att ge dig steg / råd om hur man handskas med dina perioder.

Steg

Hur du tar hand om dina perioder (girls only). Alltid bära en pad eller tampong med dig.
Hur du tar hand om dina perioder (girls only). Alltid bära en pad eller tampong med dig.
 1. 1
  Håll dig lugn. Om du panik, kommer du få ännu mer stressigt och du kommer att hamna paranoid.
 2. 2
  Alltid bära en pad eller tampong med dig. Jag föreslår att när du just börjat med dina perioder du använder en pad eftersom de är mer lättare att använda och de bär mindre risker.
 3. 3
  Alltid ändra din pad eller tampong. Du bör ändra din pad eller tampong var 4-8 timmar. Eller även när det redan är fylld med blod. Om du låter en tampong stanna inne din kvinnliga delen för länge du kan få en ovanlig bakterie som bär en hel del risker och en hel del av behandling och medicinering.
 4. 4
  Hygien. När en flicka är på hennes tid, blir din hygien värre. Du börjar svettas mycket och du kommer bara luktar hemskt. Ta ett bad eller ens en dusch varje dag samtidigt på din period. Och även använda deodorant varje dag för att se till att du inte luktar när du är i skolan eller ens utanför shopping. Borsta tänderna två gånger om dagen är också viktigt. Din andedräkt kommer att bli värre och du kommer att behöva ta minttabletter och tandköttet ganska ofta medan den perioden.
 5. 5
  Acne och finnar. Oroa dig inte! Även om hennes tid, börjar en tjej att bli äldre och är i mitten av puberteten. När du får akne eller finnar, bara inte röra dem alls! Tvätta ansiktet varje dag från 2-3 gånger. Och tvätta ansiktet så fort du börjar svettas. Svettning orsakar mer akne och finnar i pannan eller hela ansiktet.
 6. 6
  Cycle. En flicka varar vanligtvis från 3-7 dagar. När du startar din tid, kommer din tid mellan menstruationerna förändras. När mensen upphör, kommer din nästa startar från 28-35 dagar senare. Jag föreslår att du håller en liten kalender i ditt rum eller i telefonen och markera de dagar du har mens. Så att du vet ungefär när nästa period kommer.
 7. 7
  Smärtor. Även på din tid, kan du få smärtor. Vanligtvis har du ont i magen och värk huvud. Oroa dig inte, det är helt normalt. På grund av detta, inte hoppa över skolan. Du kan inte hoppa över skolan för nästan en vecka varje månad! Om du får smärtor ofta, försök att ignorera dem genom att göra en hobby för din eller gå ut med dina vänner. Bry dig inte om dina smärtor. Men om de får riktigt dåligt, försöka gå till din läkare eller bara ta smärtstillande. Liksom Tylenol eller Alvedon.
 8. 8
  Känslor. Även på din tid, kan du få mer känslomässig. Till exempel, om ditt hem ensam och du vill att din mamma ska vara med dig, kan du börja gråta tyst eller ringa henne ett gäng gånger. Det är normalt och tro mig, du är inte en psykopat!
 9. 9
  Timeline. Dina perioderna kommer att börja på din egen tid. Vilket innebär att du kan börja din tid så snart du är 8 år. Perioder startar från ålder 8-14. Mellan dessa år, det är helt normalt att starta din tid. Om du börjar tidigare sedan 8 eller inte starta senare än 14. Den genomsnittliga åldern för en tjej att starta sin period är 12,5 år gammal.

Tips

 • Oroa dig inte, bara slappna av och inte panik!
 • Stressa inte för mycket! Din tid är en normal kroppslig funktion.
 • Smärtor är hemskt men försöker ignorera dem!

Varningar

 • Ta alltid hand om din hygien annars finns det en chans att du kommer att börja få hemska smeknamn eller ingen kommer att prata med dig.

Saker du behöver

 • Pad eller tampong
 • Calmness
 • Ingen paranoia!