Wka

Hur du hanterar din tid

Varje tjej får hennes tid. Det är bara naturligt, och de flesta människor har frågor eller behöver hjälp med att veta vad som är normalt eller hur man använder produkterna. Förhoppningsvis denna artikel kommer att hjälpa.

Steg

Hur du hanterar din tid. Berätta för din mamma!
Hur du hanterar din tid. Berätta för din mamma!
 1. 1
  Berätta för din mamma! Hon kan köpa dig de tillbehör du behöver.
 2. 2
  Om du är ung eller detta är ditt första period, skulle dambindor (kuddar) vara det bästa alternativet. Din mamma kan visa dig hur man gör detta, eller om du är på pinsamt att fråga henne, helt enkelt dra dina trosor ner till knäna, packa upp förpackningen, dra bort klistermärket på undersidan av dynan och hålla det till dina underkläder. Den runda sidan kommer att gå i fronten.
 3. 3
  Om du använder tampong: packa upp förpackningen, kontrollera att snöret hänger ner och föra in tampongen ungefär ett halvt finger upp din slida. Kom ihåg att din slida är inte rak, går den tillbaka mot ryggraden, så du kan behöva föra in den lodrätt.
 4. 4
  Håll leveranser bredvid toaletten i ditt badrum, eller i sovrummet. Du bör också lämna vissa leveranser i en liten sminkväska som du kan ha i din väska eller ditt skåp på skolan i fall du får din menstruation. Kom ihåg att för att avyttra de tillbehör du behöver till: vika sanitetsbindan upp (eller bara lämna tampong som det är) och kasta det i en papperskorg, eller rutan du ser på offentliga toaletter eller toaletter skolan.
 5. 5
  Mensen kan bestå av ca 2-3 tunga dagar, 2-3 medelstora dagar och 1-2 lätta dagar. På en tung dag du behöver ändra sanitetsbindan var 2-3 timmar. På ett medium dagen, 3-4, och på en ljus dag, 4-5. Du kan köpa bindor i olika absorbanser, men aldrig lämna en sanitetsbinda där alltför länge, eftersom du kommer att börja lukta en obehaglig lukt. Lämna aldrig en tampong i mer än 4 timmar (2 på tunga dagar) som du kommer att vara i riskzonen eller TSS (se varningar). Även om du kommer att använda tamponger du inte kan använda dem hela tiden, så du måste ge din vagina lite tid till luft. Aldrig använda tampong på natten, som kan sova igenom natten, alltså inte ändra din tampong under 8-12 timmar.
 6. 6
  Håll köpa olika märken av bindor / tamponger tills du hittar en som du gillar bäst. Kom ihåg att varje flicka är olika, så prova flera olika märken, inte bara de populäraste.

Tips

 • Nattetid kan vara en mardröm för perioder, speciellt smärta. Ha en tjockare och mer absorberande trosa-liner eller, om du verkligen föredrar, tampong. Om du får mensvärk ta ibuprofen innan du går till sängs och ligga på din sida, som innehar en kudde hårt till dig medan skruvade i en boll. Detta sätt, bör gravitation pressar ned mindre på din livmoder, och göra det mindre smärtsamt än att sova på rygg.
 • När du har mens bära svart underkläder och byxor, för om du läcker och blod fläckar byxorna ingen kommer att märka det. Om du inte kan bära svart, försök bär pojkflicka längre byxor än mindre trosor eftersom detta kommer återigen suga upp blod.
 • Gillar inte tanken på en kalender? Varför inte ladda ner coola nya app som kallas "pink pad '? Den gör allt för dig. Den talar om vilken dag du är skyldig att starta.
 • Om du har dåliga mensvärk, det finns massor av saker du kan göra: Du kan använda en varmvattenflaska till området, ta ibuprofen eller andra antiinflammatoriska smärtstillande medel, har ett varmt bad eller gosa med en kudde för att mildra din livmoder muskler. Att sätta upp fötterna mot väggen medan du ligger på rygg hjälper också. Hålla en varmvattenflaska på magen medan du gör detta gör det ännu mer effektivt.
 • Håll en kalender av när du fick din mens, när det slutar och vilka dagar det tunga / lätta.
 • Kom ihåg detta händer kvinnor över hela världen varje månad. Du är inte ensam och det är bara en av livets olyckliga små saker som vi alla måste klara!
 • Du behöver inte bära granny byxor varje period! Om du känner dig medveten om att bära större byxor, försök bär dem med fina färger på det eller mönster snarare än bara beige / brun färg!
 • Byxor utan resår / VPL kan vara mer bekvämt att bära eftersom de inte skär in i magen så mycket, hålla smärtan till ett minimum.
 • Om du tror att du är på att få din mens snart (De flesta kvinnor perioden kommer ungefär var 28 dagar, men det tar 2-3 år för din menstruationscykel att komma in i ett mönster, så förvänta dig inte att den ska komma till regelbundet) försöka använder foder. Liners är ungefär lika tunna som papper, och är utformade för att absorbera bara lite blod, men kommer att stoppa dig läcker i ungefär en timme. Liners kan också användas för att samla ansvarsfrihet, som du börjar se runt den tid du först får din menstruation.
 • När det gäller smärtstillande medel, försöka ta ibuprofen eller antiinflammatoriska smärtstillande medel eftersom dessa kan bidra till att göra sammandragningarna lindrigare samt blockera smärta. Om du fortsätter att ta dessa enligt anvisningarna på paketet hela dagen de kan förhindra smärta samt behandla det!
 • Kom ihåg, det blir värre innan det blir bättre! Perioder kommer ofta att bli mer smärtsam / tung vid slutet av den första dagen till den andra dagen, för passande lättare och mindre smärtsam. Detta varierar från kvinna till kvinna, men i allmänhet är det som händer i ett crescendo / decrescendo mönster.
 • Om din mens är oregelbunden / tunga / smärtsamma, konsultera en GP. De kanske kan ge användbar medicin för att hjälpa.
 • Så mycket som du kanske vill hålla dina leveranser i badrummet, kom ihåg att ångan från varm dusch kunde komma in dina leveranser och få dem att absorbera ånga.

Varningar

 • 78% av kvinnorna får mensvärk (kramper) strax innan de får sin tid så att de vet att det kommer. Men om din mensvärk är för dåligt (yrsel, extrem smärta, nästan passera ut) kontakta din läkare omedelbart.
 • Om du lämnar en tampong i under en lång tid är du i riskzonen för TSS. För mer information om TSS, Google Toxic Shock Syndrome.
 • Vissa kvinnor är anemisk. Anemi är när räkningen av järn i blodet är låg. Det kan orsakas av en period som kommer alltför ofta (var 2-3 veckor) och / eller är riktigt tunga. Detta beror på att du förlorar för mycket järn för kroppen att hänga med. Om du får tunga perioder ofta, känner dig yr eller på väg att passera ut, rådfråga din läkare.