Wka

Hur du glömma ditt ex flickvän

Så smärtsamt som att bryta upp kan vara, det är den känslomässiga nedfall efter att verkligen kan förstöra en människas år. Läs dessa steg för att lära dig att glömma ditt ex-flickvän och sätta ditt liv tillbaka tillsammans.

Steg

Hur du glömma ditt ex flickvän. Använd ditt personliga utrymme.
Hur du glömma ditt ex flickvän. Använd ditt personliga utrymme.

Ta hand om dig själv

 1. 1
  Ge dig själv tid. Det är en fruktansvärd sak att gå igenom en grov upplösning. Det skulle vara trevligt om det fanns något sätt att tvinga dig själv att plocka upp och gå vidare vid släpp av en hatt, men det är bara inte hur människor fungerar. Gilla det eller inte, du kommer att behöva tid för att läka. Denna guide kan bara hjälpa till att styra läkningen och påskynda det något. Det kan inte minska den tid du behöver mer än ett visst belopp.
 2. 2
  Använd ditt personliga utrymme. Kanske du äger ett hem, kanske du bara har en halv sovrum att kalla din egen. Oavsett fallet, hitta tider och platser där du kan vara ensam med dina tankar, och låta dem komma naturligt. När du har personliga utrymme, har du inga begränsningar på dina tankar. Att veta att du har en plats där du kan vara helt ärlig med dig själv kommer att hjälpa dig att hantera din ilska och sorg på andra områden i ditt liv.
  • Om du inte har någon användbar utrymme hemma, prova att besöka en närliggande park eller skolgård vid en tid då få andra människor använder den. Hitta en out-of-the-way hörnet och stanna där ett tag.
  • Om ditt personliga utrymme påminner dig om din ex-flickvän, ordna det. Ta ner och dölja något som påminner dig om din tid tillsammans, och ger hela området ett nytt utseende genom att flytta möbler, byta dekorationer, eller donera / sälja extra grejer.
  • Tänk meditation under din personliga tid, för att hjälpa dig att reda ut saker i huvudet. Det finns olika meditation metoder, den mest grundläggande är att sitta och andas jämnt, med fokus på den fysiska känslan av din egen kropp, tills dina tankar blir klarare och mindre överväldigande.
 3. 3
  Motstå frestelsen att ringa. Speciellt efter långsiktiga relationer, kan lusten att komma tillbaka i kontakt med ditt ex vara överväldigande. Gör ditt bästa för att stå emot det, det kommer bara göra saken värre i det långa loppet.
  • Försök att hålla en sammanställning av alla de gånger du börjar att komma i kontakt med din ex-flickvän. Handlingen att hålla koll kommer att påminna dig att sluta.
  • Om ditt ex är en komma i kontakt med dig, saker blir mer komplicerat. Det är bäst att undvika henne så mycket som möjligt, om du kan. Försök att förklara för henne att du behöver mer tid att komma över henne. Om hon fortfarande bryr sig alls, hon gör sitt bästa för att respektera dina önskemål.
   • Om hon inte verkar kunna respektera din begäran, inte vara alltför arg på henne. Det betyder oftast att hon lider nästan lika mycket som du är, och helt enkelt saknar din självdisciplin.
 4. 4
  Skriv ner dina tankar och känslor. Skriv så mycket eller så lite som du vill, men skriva något. Ofta kommer du att finna att när du börjar skriva, kommer du inte att kunna stoppa snabbt.
  • Oroa dig inte om kvaliteten på ditt skrivande. Grammatik, ordval, och andra sådana saker spelar ingen roll en bit.
  • När du har skrivit ut en hel häftig, bränna den eller riva det i bitar och dumpa det. Denna handling av "skicka iväg" vad du skrev är en mycket kraftfull psykologisk coping verktyg.
  • Skicka inte, eller planerar att skicka någon av ditt skrivande till ditt ex - inte ens en bokstav. Varje rörelse du gör mot henne, även i bitterhet eller frustration, är ett steg i fel riktning. Kom ihåg, du försöker skära de band som binder, inte trasslar dem.
 5. 5
  Skriv ner dina förhoppningar och intressen. Närhelst du känner behärskad nog att du inte behöver ventilera i ditt skrivande, försöka lista dina talanger, hobbies, intressen, ambitioner och drömmar. Du kommer att bli påmind om hur mycket annat som finns i ditt liv bortsett från ditt ex.
  • Organisera dessa objekt hur du vill. Prova ordnade listor, eller bara dra en stor väv av anslutna idéer.
  • Varje gång du träffar på något som verkligen hetsar eller intresserar dig, ta särskild del av den. Du har tid och frihet att utöva dessa saker igen, nu när du är singel.
 6. 6
  Prata med en förtrogen. Om du har tur nog att ha en, kan en betrodd förtrogne vara ett bra sätt att lasta av en del av dina känslomässiga bördan. Om du inte har en person som du kan lita på vem kommer att sitta och lyssna på dig, överväga att betala för ett par möten med en kurator.
  • Var helt säker på din förtrogne är någon du kan lita på. Du är väldigt sårbar just nu, och en avslappnad ord från honom eller henne till fel person kan komma tillbaka runt och skada dig. Gör klart att du vill ha detta att strikt mellan er två.
  • Ge dig själv några minuter att komma igång. Du kommer att känna dig generad och dum i början, men om du pratar om ett par minuter och se till att din förtrogne inte dömer eller ignorerar dig, kommer orden börjar komma snabbare än du kan hålla upp.

Ombyggnad ditt liv

 1. 1
  Ställ strikta gränser. Gör en medveten, fortsatta ansträngningar för att upprätthålla en bubbla runt dig själv att ditt ex inte kan passera in. Om du fortfarande kontakt, gör det klart för henne att du bryta kontakten så att du kan ta den tid du behöver för att läka. Säg åt henne att inte ringa eller text du, eftersom du inte kommer att svara.
  • Det finns ingen anledning att vara oförskämd eller kränkande när ni henne här. Att vara artig men avlägsen är en bättre metod, eftersom det visar att du inte gör det bara för att få en ökning av henne.
  • Om hon frågar hur länge denna förändring kommer att vara i kraft, tala om för henne att det kommer att ta så lång tid som det tar. Det finns inget sätt att sätta en strikt datum när du kommer att kunna vara runt henne utan att känna upprörd igen. Ibland är det bara för en månad eller två, i sällsynta fall, kan det vara för resten av ditt liv.
  • Var trogen ditt ord. Ring inte, text, e-post, eller skriva tillbaka henne om hon kontaktar dig, om du inte har ett liv-och-död skäl för det. Det kommer att göra ont när hon inser att hon inte kan luta sig mot dig längre, men hon kommer att bli bättre för det i det långa loppet.
 2. 2
  Ändra ditt schema. Om du möjligen kan, försök att göra justeringar i ditt schema så att du slipper se varandra mer än nödvändigt.
  • Om du arbetar tillsammans, fråga din schemaläggning chef om du kan ändra ditt veckoschema. Du behöver inte berätta för honom eller henne om uppbrottet, bara be om olika skift.
  • Om du har lektioner tillsammans, vara civila i klassen, men fråga läraren om det finns något sätt att du kan flytta din plats att vara längre från där hon sitter.
 3. 3
  Lägg till din livserfarenhet. Ta hand om dig själv genom att följa de upplevelser du alltid velat ha. Bortsett från uppenbara (och dyra) aktiviteter som roadtrips och skydiving, glöm inte att skämma bort de mer vardagliga saker, liksom: besöka varje park i staden, se vad som händer med ett öre kvar på järnvägsspåren, sjunga karaoke, finna den äldsta gravsten på den lokala kyrkogården.
  • Ett öre på järnvägsspåren kommer inte spåra ur ett tåg, i fall du är orolig.
 4. 4
  Omfamna dina hobbies och intressen. Fyll din lediga tid med stadiga framsteg och små segrar istället för ugnsstekning i din sorg och ilska. Använd listorna du gjort av dina drömmar, intressen och talanger som en guide.
  • Om du någonsin använt för att dagdrömma om fixa en bil, skriva en bok, eller gör din egen vin från grunden, nu är den bästa tiden att prova de mer långsiktiga projekt.
  • Om du inte har några kortsiktiga fritidsintressen för att fylla utrymmet mellan projekten, varför inte plocka upp några från din barndom? Ingen är runt att tänka mindre på dig för att arbeta på en modell kit, fylla i en myntsamling, eller försöker slå en svår videospel.
 5. 5
  Ställ en daglig rutin. För att göra det mesta av din tid, hjälper det att ha ett schema som du kan hålla sig till. Börja med en vanlig läggdags och en vanlig vakna tid varje morgon, och sedan ungefär planera din vardag rutin.
  • Var noga med att få tid för hygien, motion, sysslor och måltider. Ladda upp dina lediga dagar med massor av egen tid.
  • Var inte för sträng när du schemalägger ditt liv, eller du kanske blir upprörd när saker störa dina planer. Istället har en grundläggande uppfattning om hur lång tid varje del av din dag bör ta, och en vanlig för att dessa delar. Något mer är kontraproduktivt.
 6. 6
  Förklara saker för dina gemensamma vänner. De kommer att ha hört hennes sida av historien vid det här laget, men det är inte särskilt viktigt. Det viktiga är kortfattat förklara hur du känner till de vänner som ni båda delar. Be dem att vara försiktig med att inte bjuda dig över när ditt ex är det, och vice versa.
  • Fråga inte dina vänner att välja en av er eller på annat sätt "välja sida." Det är småaktigt, grym och orättvis mot dem. Om de gillar både du och din ex-flickvän, det är deras verksamhet.
 7. 7
  Umgås med dina vänner mer. En av de svåraste delarna av att vara singel känner sig ensam igen efter att ha någon runt för att tillbringa tid med när du ville. Mildra effekterna genom att spendera mer tid med dina andra vänner. Även om du och ditt ex kan dela många av samma vänner (beroende på hur länge du var tillsammans, och hur nära du var), det finns ingen anledning att du inte kan se dem utan henne runt. Bjud in dem med dig och spendera tid knyta närmare band med dem.
  • Genom att ta initiativ istället för att vänta att bjudas ut, ska du visa dina vänner att du fortfarande bryr dig om dem. Dessutom kommer du att ha en större mängd kontroll över var du går och vad ni gör tillsammans, vilket bör hjälpa till att minimera risken för att köra in i ditt ex eller något som påminner dig om henne.
  • Kom ihåg, det finns ingen skada i att be dem att undvika att få både dig och ditt ex tillsammans på fester och sådant. Bara vara civila, och inte be dem att ta ställning.
  • Prova att ringa upp personer som du inte har sett så mycket på sistone. De kommer att uppskatta att höra från dig, och du är inte troligt att stöta på din ex-flickvän runt vänner du inte umgås med varandra.
 8. 8
  Var öppen för att träffa nya vänner. Oavsett din ålder eller social disposition, om du har tid att gå göra saker med dina vänner, är chanserna goda att du kommer att träffa fler människor förr eller senare. Vara engagerande och vänligt med dem, och du kan mycket väl sluta göra alla typer av nya anslutningar.
  • Bortsett från att ge dig fler chanser att komma bort från din ensamhet och vara runt andra, det är också en stor ego-boost för att påminna dig själv om att folk gillar dig även i frånvaro av din ex-flickvän, och att man fortfarande kan träffa människor och få vänner utan henne där.

Går vidare för gott

 1. 1
  Var stolt över dig själv. Titta runt ditt liv - du har ett fullt schema, intressanta hobbies, goda vänner, och kanske till och med ett långsiktigt projekt att arbeta med. Du har tagit tid att hålla dig balanserad och träna dina känslor, och du har agerat ordentligt men etiskt att hantera de band som band du och din ex-flickvän tillsammans. Kort sagt, har du tagit en rörig hög med känslor, tankar och förhoppningar, och byggde själv något vackert med det. Var stolt.
 2. 2
  Behåll ditt avstånd. Om du verkligen börjar må bra igen, bör du känna dig mindre och mindre av ett behov av att kontakta ditt ex. Försök inte att visa upp henne eller gnida ditt nya liv i hennes ansikte, hon kommer inte bry sig, och du kommer att se ut som en idiot. Dina prestationer ska vara sin egen belöning.
 3. 3
  Fortsätta framåt. Det är en fantastisk känsla att äntligen kunna njuta av livet igen, men det är ingen ursäkt för att sluta förbättra den. Ditt liv kommer bara att bli bättre om du håller lägger tid och kraft på att göra det bättre, om ni inte gör det, kommer du att hamna smäktande.
  • Tror inte av lycka som en topp som skall uppnås innan kalla det en dag och på väg tillbaka ner, tänka på det som ett pris som kan vinnas och transporteras med dig på resten av resan.
 4. 4
  Bedöm din tillväxt. Nu när du är verkligen över din ex-flickvän nog att du inte titta på allt genom uppbrott-färgade glasögon, du börjar förmodligen att märka andra kvinnor igen. Detta är en perfekt tid att tänka tillbaka på din tidigare relation ännu en gång, och inse hur du har vuxit.
  • Undersök hur dina värderingar har skiftat. Efter att ha gått igenom ett uppbrott med en typ av kvinna, har du förmodligen en bra idé om de saker som du inte tycker om hennes personlighet. Detta innebär att du förmodligen eying kvinnor som har en annan personlighet i detta avseende, vilket i sin tur innebär att du har lärt dig från ditt förflutna - ett säkert tecken på personlig utveckling.
  • Inse att du känner dig bättre än någonsin tidigare. Du har tittat in i ditt eget hjärta och försökt att förstå det. Du har stämde dina intressen och mål, och fick nya vänner utan att någon där för att påverka din närvaro. Kort sagt, du vet själv nu på ett sätt som du inte tidigare. Du är mer balanserad, mer besatt, och mer självsäker som följd.
   • Tänk på något du spendera din tid på nu att ditt ex skulle ha föraktat, skrattade åt, eller inte förstått. Du kommer inte att dölja att en del av dig själv från nästa tjej som kommer tillsammans - och hon kommer att gilla dig mer för din rättframhet och unselfconscious attityd.
 5. 5
  Träffa någon ny. När du har kommit till den punkt som du kan gå en vecka utan att bli upprörd över din hävda, har tiden kommit för att sätta dig på dejting marknaden igen, om du känner för det. Kom ihåg, om du letar efter en rekyl, eller den första villiga kvinnan som kommer tillsammans, du förmodligen inte över ditt ex riktigt än. Du ska inte behöva en flickvän att validera dig själv.
  • Sätt din bästa fot framåt. Du har lärt mig mycket av att få igenom din hävda, men du kommer att bli glatt överraskad över att se att du också har lärt mig mycket av den tid du spenderat med din ex-flickvän, också: När du har verkligen accepterat din hävda, ser du att din senaste relation var en guldgruva av användbar information för att uppvakta din nästa krossa. Här är några av de grundläggande saker som borde komma mer naturligt för dig än någonsin när man försöker plocka upp ett datum:
   • God hygien får dig förbi den första porten. Behåll det religiöst.
   • Smile och animeras när du pratar med din kärlek.
   • Var stolt över ditt eget liv. Kvinnor gillar en man som verkar komplett även utan en följeslagare.
   • Var kvick. En snabb intelligens kommer att charma byxorna en kvinna som är intresserad nog för att uppmärksamma er - ibland bokstavligt.
   • Var gott sällskap. Var inte självmedveten i sällskap med andra män, utan att vara utåtriktad och entusiastisk. Visa att du har inget att vara rädd för.
 6. 6
  Inte hoppa i för snabbt. Rent fysiskt, om du och en dag slog bort det, men snabbt du vill gå är helt och hållet ditt företag, men känslomässigt sett är det viktigt att du lätt in i din nästa relation. Avsluta ett förhållande alltid svider lite, men korta relationer sting mindre om du har lyckats hålla en klar i huvudet.
  • Om du hittar dig själv att tänka saker som "hon kan vara den ena," eller ständigt talar om henne till alla inom hörhåll, är du förmodligen i för djupt - speciellt om det bara varit ett par veckor eller månader. Ta ett steg tillbaka och se till att du är faktiskt nöjd med dig själv i allmänhet, och inte bara med det faktum att du har lyckats få en ny flickvän. Flickvänner är inte bara verktyg för att validera ditt liv.
   • Å andra sidan, var inte rädd för engagemang. Om du har dejtat en tjej för ett par månader och du börjar känna sig mer knutna till henne, inte dölja det från henne - eller dig själv. Det finns inget ovanligt med det.

Tips

 • Kom ihåg: du har blivit älskad, du är älskad, och du kommer att bli älskad igen. Du har en plats i världen omkring dig. Oavsett hur du känner eller vad ditt ex skulle säga och göra för att få dig att må sämre på kort sikt, kvarstår detta faktum.
 • Tiden läker alla sår, som ordspråket säger, men tid väl spenderade helar dem snabbare. Ta den tid du behöver för att fundera över dina känslor och sortera ut dem, men inte komma in i vanan att vältra sig i dem. Skjut dig själv att gå vidare till mer konstruktiva beteenden när du kan.
 • Artighet är alltid ditt bästa val. Det kommer att finnas gånger du måste vara i närheten av ditt ex. Tänk på att agera på ett sätt som du kan vara stolt över senare. Vara kort och koncist, men vara artiga och låt inte dina känslor visar.

Varningar

 • Gör inte självskada. Om du känner för att skada dig själv, få hjälp men du kan istället. Prata med en förälder eller annan auktoritet och berätta för dem hur du känner. Det finns ingen skam i att nå ut, och dessutom kan du bli förvånad över hur mycket de omkring dig egentligen bryr sig om ditt välbefinnande.