Wka

Hur man förstå kärleken som en kemisk reaktion

Du har hört talas om kemin mellan människor eller kemin i ett idrottslag. Tja, attraktion och fastsättning, så mycket som vi hatar att erkänna det, inte kommer från hjärtat. Den kommer från undermedvetna känslor. Kärlek handlar om hur den andra personen gör du känner. Den Faktum är att kärlek handlar om icke-verbala reaktioner - synaptiska (kemisk) anslutningar i våra hjärnor - Trots hur oromantiskt det låter.

Steg

Hur man förstå kärleken som en kemisk reaktion. Reagera till känslomässig press.
Hur man förstå kärleken som en kemisk reaktion. Reagera till känslomässig press.
 1. 1
  Förstå de ofrivilliga svaren och undermedvetna orsakar brinner "attraktion, som ibland kallas kärlek," och kan vara relaterad till immunsystemet. Som människor, drar vi genom att ha en varierad genpool. Om detta inte var sant, kunde en sjukdom utplåna oss alla ut. Därför utvecklade djur och insekter ett sätt att berätta varandra isär genom användning av feromoner och att reagera på immunsystem. Dessa är dofter som kan påverka oss att bestämma undermedvetet om vi är sexuellt intresserade av en person. Medan en kille kan lukta bra för dig, kan han avsky din bästa vän. Så, om du njuta av en mans lukt, det finns en chans att din immunförsvar fungerar lite annorlunda än hennes, och du kan även ha olika blodgrupp och olika nivåer av vissa hormoner.
 2. 2
  Se den - ögat och undermedvetna visuella reaktioner påverkar "älska" om "fysiska attribut." Tro det eller ej, är det möjligen NITARE om huruvida vi besluta att denna person är lämplig för oss. Nu, för att förstå detta, måste vi veta att i huvudsak människor är egentligen inte så annorlunda från de mindre cerebrala djuren undermedvetet. Från flickans perspektiv - om en kille har stora muskler, kanske du tänker medvetet han är snygg. Vad du inte inser är att du faktiskt mer djupt intresserad av hur väl han kan skydda dig och dina barn. Överraskande? En lång man kan utöva makt över andra män, vilket är ett plus.
 3. 3
  Tänk och kom ihåg -. Psykiska reaktioner och egenskaper kan vara ett mer undermedvetet viktiga faktorer för honan att välja sin partner än för män. Trots allt, om en man som ser bra ut men grymtar när du ber honom att göra något för dig, kanske du kommer ihåg det och inser att han inte är så bra för dig. En annan kvinna kan reagera helt olika på den starka tysta typen.
 4. 4
  Ser bra ut -. Ur killens perspektiv är det mer om utseende. Större rumpa och höfter kan göra förlossningen lättare och ger en större framgång. Kvinnor kan också klä sitt bästa när de är på topp nivåer av fertilitet.
 5. 5
  Reagera till känslomässig press. Detta är relaterat till spänning, och även stress också har en hel del att göra med undermedvetna funktioner i hjärnan om "kärlek". Det finns bra stress (som attraktion) och dålig stress (kallas ångest). När du verkar ha hittat en framtida partner, är signalsubstanser skickas hela din hjärna att känslomässigt göra en bra länk till denna person. Ända missar din pojkvän / flickvän till den punkt hjärtesorg? Kemiska, nervösa reaktioner är orsaken till det. Dopamin sägs vara principen kemiska inblandade i att ge oss starka manar som sexuell attraktion över tiden. Romantisk kärlek är inte bara en känsla - utan snarare en hel motiverande system med en belöning drive för att få dig att hålla med den personen. Medan detta pågår, har vi en minskning av serotonin, som om förhöjd, leder till känslor av besatthet eller något som ett beroende...
 6. 6
  Känn effekterna av dina hormoner - de har viktig kraft i känslor inklusive "kärlek." Om en människa är eller inte är intresserad av att ha ett barn med en viss kvinna (vid en viss tidpunkt), hans fientlighet och oxytocin och testosteron kan öka eller minska. Detta beror på att kroppen försöker att se till att hans gener förs vidare till rätt typ av person, och uppmuntrar honom att söka "hans-typ", som är även om han måste leta någon annanstans för den personen eller känslan. Detta uppstår också när en kvinna inte se en man som en person som är lämplig för en långsiktig relation, eller inte helt intresserade av det förhållandet själv. De två tidigare nämnda signalsubstanser är också vad orsakar älskar att blekna. Trots allt, om du har gjort ditt jobb, hade sex / höjt ett barn, finns det inte något mer behov av att kemisk reaktion.
 7. 7
  Bo tillsammans... - Det kan ha mer att göra med familjen kärlek än sexuella attraktionskraft, efter några år. Om en man och en kvinna har åtagit sig att deras barn, familj och varandra - och framtiden för alla berörda - så kommer de ofta (ungefär hälften av personer) ägnas bo tillsammans i "mogen kärlek" för att hjälpa varandra och att upprätthålla ett hem och familj långt efter "rasar hormoner" av ungdom och feromoner har avtagit.

Tips

 • Leta efter artiklar utspridda runt på internet om kärlek, hjärnan, och neurotransmittorer. Din förståelse kommer utan tvekan att öka. En artikel är National Geographic Magazine, feb 2006 "love - Den kemiska reaktionen".
 • Ta detta med en nypa salt. Kärlek är en fantastisk sak. Låt inte en vetenskaplig förklaring förstöra din kärlek av kärlek: "? Allt i huvudet" Vem bryr sig om det är

Varningar

 • Låt inte en liten bit av vetenskap övertala dig att säga oerhört okunniga och kränkande saker om huruvida tonårsflickor gillar hur du luktar. De kommer inte att hitta dig attraktiv om du är en idiot. Detta gäller oavsett hur stora dina muskler är.
 • Var noga med att inte låta denna information glida i fel händer. Du skulle inte berätta ett förskolebarn om ursprunget Santa Claus, du ska inte tala om en tonårsflicka kärlek är "allt i huvudet" eftersom denna information kan komma som en chock. Men pojkarna verkar ta det mycket bättre.