Wka

Hur du be dina föräldrar för en mogen videospel

Har du, som ett barn, någonsin velat ett videospel, men dina föräldrar sa nej eftersom spelet har fått betyget M för mogen? Det finns ett sätt att prata med dina föräldrar och övertyga dem att du är redo för en mogen rankade videospel.

Steg

Hur du be dina föräldrar för en mogen videospel. Prata med dina föräldrar och förklara varför du vill ha en M rankade videospel.
Hur du be dina föräldrar för en mogen videospel. Prata med dina föräldrar och förklara varför du vill ha en M rankade videospel.
 1. 1
  Prata med dina föräldrar och förklara varför du vill ha en M rankade videospel.
 2. 2
  Visa dem hur mogen och ansvarsfull du är. Visa dem hur väl du studerar och dina goda kvaliteter. Gör dina sysslor och ett par extra sysslor om du kan. Om dina föräldrar ser hur ansvarig du är, kan det övertyga dem att du är redo.
 3. 3
  Gör en plan. Om du är föräldrar fortfarande har andra tankar om att köpa dig spelet, försöka göra en plan eller kontrakt. Till exempel, om de köper du spelet, måste du få anständiga betyg för terminen eller de tar spelet bort.
 4. 4
  Diskutera följande m-rankade problem med dina föräldrar:
  • Om det har sexuellt innehåll, kommer detta att vara ett stort bekymmer för dina föräldrar, särskilt om de inte har gett dig "fåglar och bin" berättelse. Prata med dem och säga att du förstår vad sexuella relationer är, hur du förstår, och hur du kan hantera ämnet. Det kan vara obehagligt, men det kommer att hjälpa dina föräldrar känner sig mer bekväm om att du har ett spel med sexuellt innehåll. Om du börjar att försöka förklara för dem, eller be dem att förklara för dig ordentlig sexuell skydd, kommer de har goda skäl att antingen du vill vara, eller är, sexuellt aktiva i din ålder.
  • Om spelet har drog-och alkoholanvändning, är detta också en stor oro bland föräldrar. Med alla de saker som du hör på nyheterna om tonåringar som dödas eller gripits på grund av rattfylleri eller droger, kan du förstå var de kommer ifrån när det kommer till deras egna barn som utsätts för dessa ämnen. Prata med dem om att dricka på ett säkert sätt, förklara eller låta dem förklara hur alkohol kan användas farligt och hur man kan förhindra att använda den den farliga vägen. Förklara för dina föräldrar vad du vet om droger och drogbruk och hur du känner, eller låta dem förklara det för dig om du inte vet. Om du har haft tidigare erfarenheter där du har blivit erbjuden narkotika och sjönk, berätta sådana situationer. Detta kommer att visa att du är föräldrar som ni har utsatts för droger förut i verkliga livet, men du hade nog förnuft att säga "nej".
  • Ingen förälder vill att deras barn skall växa upp till nästa Freddie Kruger, så visar dem att du kan hantera att se våld i ett videospel. Låt dem veta att du kan hantera olika situationer utan att ta till knytnäve slåss eller att behöva dra ut en pistol.
  • Språket kan inte vara en stor sak för dig, men för det mesta kan det vara väldigt respektlöst att dina föräldrar. Försäkra dem om att du inte svär i huset eller framför dem, du också inte svära ifrån dem. Förklara att du kan hantera hörsel vulgära utan att känna lusten att använda det själv.
 5. 5
  Låt dem se dig spela spelet. Om du kan låna eller hyra, till spelet låta dem se det. Om möjligt, hämta en demo och visa dem att det kanske inte är så illa som de trodde att det var.
  • Berätta för dina föräldrar om historien i spelet, är det ofta en stor sak i betyg av spel. Det finns inget värre än en berättelse utan en tomt, eller ett spel utan ett mål.
 6. 6
  Visa dina föräldrar några skärmdumpar från spelet, eftersom föräldrar är ofta inte medvetna om hur spelen är klassade. Om du vill visa spelet för att se, kan du gå till Google Images eller YouTube. Till exempel kan en del föräldrar tror att Gears of War 2 är ett fruktansvärt spel, tills de visas några skärmdumpar.

Tips

 • Prata i en allvarlig ton. Om du skämt eller röra runt, kan detta visa dina föräldrar att du inte är redo för ett moget spel.
 • Om du nekas, blir inte arg och frågar varför. Detta kommer att hindra dina föräldrar och kommer att visa dem att du inte är tillräckligt mogen ännu. Bara helt enkelt säga OK. Men försök inte och be nästa dag, eftersom de kan bli frustrerade och arga på dig. Fortsätt att göra saker som gör dem tror att du är redo för ett moget spel, gillar att göra dina sysslor. Be dem sedan ett par veckor senare.
 • Om det inte fungerar kan du prova att fråga dina föräldrar vilken del de inte tycker om det. Till exempel, om du frågar för spelet Left for Dead 2, och dina föräldrar inte gillar det på grund av blod och gore, kan du berätta för dina föräldrar att om de köper den, kommer du att ta bort blod och gore. Mest M rankade spel har inställningar för att ta bort eller ändra problemet dina föräldrar inte gillar.
 • Prova att fråga om du kan få spelet till din födelsedag eller någon annan speciell gåva-mottagning tillfälle.
 • Visa dem hur hårt du arbetar på dina läxor eller, om möjligt, visa dem hur bra du gjorde din rapport kortet.
 • Förvara inte på att fråga dem eftersom detta kommer bara irritera dem, be om en gång i veckan så att de vet att det inte bara är en fas.
 • Kom ihåg att dina föräldrar bryr sig om dig en hel del och det mesta när det säger "nej" till Mature rankade spel eller filmer de bara ser ut för ditt välbefinnande, så du behöver inte hålla detta mot dem.
 • Om du vill, berätta för dina föräldrar varför du förtjänar att få spelet: till exempel, säg att du gör så mycket för dem eller att du köper den med dina egna pengar, påpeka detta.

Varningar

 • Ljug inte för dem att få ett videospel. Detta kommer att orsaka dem att misstro dig och du förmodligen inte kommer att få en M-Klassad video game tills du är över 17.
 • Använd inte ett kreditkort och försöka beställa spelet på nätet. Dina föräldrar kommer förmodligen jorda dig och vägrar att ge dig några fler M-rankade spel.
 • Försök inte att spela upp dina föräldrar mot varandra. Det kan orsaka andra problem förutom TV-spelet situationen.
 • En orsak dina föräldrar säger nej är att det kan vara olagligt för dina föräldrar att du kan spela dessa spel. Detta är inte möjligt i Europa.
 • Om du känner personligen du inte är redo för detta spel, inte köpa det.