Wka

Hur du ändrar din inställning

Är du en pessimistisk människa? Har du en tendens att peka ut negativen i en situation utan att se det goda? Har människor avvisa eller ångra att vara i ditt företag på grund av din attityd? Framgångsrikt ändra din inställning är beroende av en förändring i tänkesätt, och lyckas förändra ditt tankesätt är beroende av huruvida du verkligen vill ändra. Att gå från pessimistiskt till optimistiskt kan vara svårt, men det kommer att resultera i en ljusare och roligare liv. Om du verkligen vill veta hur du ändrar din attityd, här är några enkla men effektiva tips.

Steg

Hur du ändrar din inställning. Sluta fokusera på dig själv.
Hur du ändrar din inställning. Sluta fokusera på dig själv.
 1. 1
  Sluta fokusera på dig själv. En hel del pessimism uppstår falska eller orimliga förväntningar, särskilt när dessa förväntningar engagera dig.
  • Gör en insats för att nå ut och hjälpa åtminstone 1 person varje dag utan att förvänta sig något i gengäld. Över tiden, kan du finna mer glädje i att ge än att ta emot.
 2. 2
  Face dina brister. Vi har alla något som vi kan förbättra, så oavsett om du är på jobbet, hemma eller någon annanstans, vara öppen för att lära mer.
  • Gör en lista över alla dina svagheter och brister. I början av varje vecka, ta en av de listade brister och fundera på vad du kan lära dig om denna svaghet. Använd resten av veckan för att lära sig ännu mer.
 3. 3
  Titta på den ljusa sidan. I varje oönskad omständighet, det finns alltid ett sätt att se på den ljusare sidan. Detta är inte att säga att du ska leva ditt liv oärligt, alltid ignorera dåligt till förmån för en falsk leende. Istället, acceptera de dåliga saker men också tänka på hur mycket värre det kunde ha varit.
  • Till exempel kanske du har precis fått in en bilolycka och behöver betala en massa pengar för reparationer och medicinska räkningar. Ett sätt att se på den ljusa sidan är att vara tacksam för att du fortfarande lever utan bestående skador på kroppen eller hjärnan.
 4. 4
  Räkna dina välsignelser. Lägg upp ett tomt pappersark på väggen, eller använd en journal. Varje morgon, så fort du har vaknat, tänk på en välsignelse i ditt liv som inte redan har skrivit på papper och skriva ner det. Räkna dina välsignelser hjälper dig att se till att ditt liv är inte allt jämmer och elände, att du har anledning att vara nöjda och glada.
 5. 5
  Hitta en tränare. Dessa yrkesmän göra en levande hjälpa människor att hitta framgång i många former, inklusive framgångsrika attityd justeringar. De har erfarenhet av att veta vilka metoder som fungerar bäst för de flesta människor.
  • Du kan kontakta en tränare personligen, delta i workshops och seminarier, eller studera deras metoder på nätet.
 6. 6
  Bli vän med optimistiska människor. Ibland kan en dålig attityd är ett resultat av att vara omgiven av andra med dåliga attityder. Som det har sagts, "Dåligt sällskap fördärvar god karaktär." Överväg befriending nya människor, särskilt människor som är optimistiska och har en sund inställning till livet.
 7. 7
  Be dina vänner att påpeka när du är negativ eller pessimistisk i framtiden. Detta kommer att hjälpa dig att se hur ofta din pessimism uppstår och i vilka situationer det tenderar att uppstå.
 8. 8
  Ställa de rätta frågorna. När du är i en situation där du känner din oönskade inställning att tränga igenom, ta sig tid att ställa några frågor till dig själv för att hjälpa dig att ändra din syn. Några exempel på frågor som kan hjälpa ändra din inställning är:
  • Vad kan jag göra för att ändra hur jag känner?
  • Finns det en annan mening jag kan upptäcka från den här situationen?
  • Vad kan jag göra för att göra situationen mer intressant eller lockande? Vad kan jag göra för att dra nytta av detta?
  • Vad är den personens berättelse? Hur kom de att bete sig så? Kan det vara jag, eller någon jag älskar?
 9. 9
  Söka hjälp från andra. Försök att fråga dina vänner vad de hatar eller ogillar om dig och försöker fråga dem om de kan hjälpa dig ändra dessa saker.