Wka

Hur bli av med torrt hår och torr hårbotten

Har du torrt hår som sitter på en kliande, torr hårbotten? Har du provat alla de store-gren balsam till ingen nytta? Ett bra sätt att bli av med torrt hår och hårbotten är att vårdar håret, och naturliga produkter kan göra underverk. Läs vidare om några strategier, recept och tips om hur du får ditt hår ser underbart igen.

Steg

Hur bli av med torrt hår och torr hårbotten. Gör en djup behandling med ägg.
Hur bli av med torrt hår och torr hårbotten. Gör en djup behandling med ägg.

Metod ett: djupa behandlingar

 1. 1
  Gör en djup behandling med ägg. Djupa behandlingar är balsam på steroider: De hjälper ger massor av fukt, livfullhet, och kroppen att torka håret. Ägg innehåller mycket protein, vilket är vad hår är gjord av, så det är bara naturligt att äggen skulle vara en utmärkt källa för djupa behandlingar.
  • I en skål, blanda ihop två äggula, två teskedar olivolja och 1/8 kopp vatten. Blanda tills lösningen är helt balanserad. Beroende på hur mycket hår du har, kanske du vill använda mer eller mindre.
  • Applicera blandningen till håret efter schamponering, medan håret fortfarande är fuktigt, inte blöt. Låt stå i 15 minuter.
  • Skölj med varmt vatten. (Varmt vatten kan ge dig äggröra!)
 2. 2
  Gör en djup behandling med majonnäs. Majonnäs är gjord i huvudsak av ägg och olja, så det är ett riff på djupa behandling presenteras i steg 1. Vad sätter majonnäs isär är att det innehåller vinäger. Vinäger hjälper desinficera någon svamp eller bakterier som kanske använder din hårbotten som ett tillfälligt hem, orsakar klåda och torrhet.
  • Applicera 1/2 kopp av majonnäs till redan torrt hår. Massera in rötter och hårbotten och täck med en duschmössa eller annan plast.
  • Låt stå i 15 minuter.
  • Skölj noga i varmt vatten innan schamponering som vanligt.
 3. 3
  Gör en djup behandling med olja. Många människor blir het olja behandlingar på salonger och svär vid deras effektivitet. För detta djup behandling, prova att söka virgin kokosolja, men olivolja fungerar också bra.
  • I en kastrull, värma upp oljan tills den är varm men inte alltför varmt att röra. Du kommer att tillämpa olja till din hårbotten, så ha det i åtanke.
  • Ta oljan från värmen och låt svalna i 30 sekunder bara för att vara säker. Applicera på håret i sektioner, med hårspännen vid behov. Om du är orolig för överdriven oiliness, inte gnugga oljan för mycket i hårbotten.
  • Wrap håret i en duschmössa eller annan plastskyddet och låt stå i minst 30 minuter.
  • Skölj med varmt vatten en kort stund och schampo tills oljan inte längre är genomgripande, men inte bort från håret.
 4. 4
  Använd öl i en djup behandling. Tillsammans med ägg och olja, är öl en stor naturlig balsam. Det kanske låter konstigt, men om man tänker på det, det är inte något konstigare än slathering majonnäs i håret. Använd trevligare, fylligt öl för ett bättre djup behandling. Håll dig borta från konditionering med Coors Light.
  • Skölj ur med schampo med varmt vatten och kondition med öl. Ersätta din balsam för öl och använder precis som du skulle göra efter schamponering.
  • Blanda två koppar öl med två matskedar äppelcidervinäger och tillämpa den på håret efter schamponering. Återigen använder på samma sätt som du skulle en balsam.
  • Blanda en åtta-ounce flaska fin, mörk öl med några droppar jojobaolja. Applicera prova hår, låt stå i minst 15 minuter, och skölj i varmt vatten, följt av schampo.
 5. 5
  Använd avokado i en djup behandling. Avokado är rik på vitaminer, mineraler och naturliga oljor, så de spetsa den sista av de djupa behandlingar. Personer som använder avokado som en djup behandling kan förvänta sig att hitta sitt hår mjukt, glänsande och återfuktad efter konditionering.
  • I en mixer, matberedare, eller för hand, blanda ihop en mogen avokado, 2 msk extra virgin olivolja och en tesked honung.
  • Applicera på torrt hår, blandning in i hårbotten, och täck med en duschmössa i ungefär 30 minuter.
  • Tvätta i varmt vatten noggrant. (Avocado är naturligt fibröst, så det kan ta längre tid än enkel olja, ägg, eller öl djupa behandlingar). Schampo lätt efteråt.

Metod två: naturliga balsam

 1. 1
  Använd olja tea tree. Tea tree olja är känd för sina anti-bakteriell, antivirala och anti-svamp egenskaper, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för att bekämpa torr hårbotten och effekterna av torrt hår. Tea tree olja luktar bra, återfuktar ännu bättre, och bör övervägas av alla som menar allvar med att behandla torr hårbotten.
  • Använd olja tea tree i ditt balsam. Köp olja tea tree i eterisk olja formen och helt enkelt lägga till en matsked eller så i ditt balsam. Detta är ett snabbt och billigt sätt att förstärka ditt balsam.
  • Hitta produkter som innehåller tea tree olja som ingrediens. Det finns många schampo och balsam som innehåller tea tree olja. Se till att du hittar en som är skonsam och anpassat till din hårtyp.
 2. 2
  Använda honung som en naturlig balsam. Älskling, men klibbig, kan blandas in i en otrolig (oätliga) balsam om du vet vad du gör. Här är några naturliga balsam att prova om du känner experimentella.
  • Blanda 4 matskedar extra virgin olivolja, 2 msk ren vegetabilisk glycerin, och 2 matskedar ren honung. Schampo, sedan använda honung balsam som du skulle en vanlig balsam.
  • Kombinera honung med din naturliga balsam och använd enligt anvisningarna. Kombinera två delar balsam med en del honung och villkor håret efter schamponering.
 3. 3
  Kombinera äppelcidervinäger med andra balsam för att bekämpa hårbotten torrhet. Äppelcidervinäger kan vara en stor vapen i kampen mot hårbotten torrhet. Prova detta recept för en mjäll-busting vinäger skölj.
  • I en kastrull, kombinera 3 dl vatten och en handfull rosmarin. Ta blandningen till en koka, lägre värme till en sjuda, täcka, och sakta koka blandningen i 45 minuter.
  • Sila blandningen i en skål eller flaska och låt svalna. Tillsätt 1/2 kopp äppelcidervinäger, tillsammans med 10 droppar vardera av eteriska oljor av rosmarin och pepparmynta.
  • Sätt in sprayflaska, hålla i duschen, och använd generöst efter schamponering. Antingen skölja ur eller lämna i. äppelcidervinäger bör hjälpa mata din torra hårbotten med fukt och luktar gott att starta.

Metod tre: allmänna tips

 1. 1
  Var uppmärksam på att produkterna som du lägger i ditt hår. Schampo och balsam som innehåller starka kemikalier som natriumlaurylsulfat kan irritera och / eller torka håret till överskott. Var noga med vilka rengöringsprodukter du använder.
 2. 2
  Inte overstyle inte håret. Medan det kan vara kul, kan använda papiljotter, plattänger och torkar blåsa på håret orsaka strukturella och värmeskador. Håll din styling skadan till ett minimum. Style bara när du absolut måste, och inte överdriva. Skjut för att styla håret högst en gång i veckan.
 3. 3
  Mata din kropp att mata ditt hår. Utfodring kroppen frisk, naturliga ingredienser kommer att gå långt i föryngra ditt hår. Eftersom ditt hår är gjord av proteiner, och behöver protein för att utveckla, är det en bra idé att ge det en balanserad kost av magert protein, bladgrönsaker, frukt och fullkornsprodukter.
  • Ät livsmedel som är rika på omega-3 fettsyror. Omega-3 finns i cellmembranen i huden av din hårbotten, liksom i de naturliga oljor som håller både din hårbotten och hår hydratiserade. Omega-3 rika livsmedel innehålla lax, valnötter, linfrön och spenat.

Tips

 • Alltid besöka en hudläkare eller din läkare om du upplever hårbotten problem.
 • Se till att tvätta oljan ur håret grundligt. Lämnar det kan göra att det luktar. Plus, det gör ditt hår ser fet

Varningar

 • Om de vita fläckar i håret inte går bort, kan det vara ett tecken på löss. Du bör söka mer avancerad behandling i detta fall.