Wka

Hur man gör en blandning bastuolja

Om du tycker om att ta en bastu på en regelbunden basis, kommer du vara väl medveten om de energigivande och renande förmåner. För att hjälpa avgiftning process uppmuntras genom att vara i en bastu, är det bra att använda en blandning bastuolja som kan kastas på bastu kol tillsammans med vattnet. Doften som avges kommer att förhöja njutningen av tiden tillbringas i bastun.

Steg

Hur man gör en blandning bastuolja. Experimentera med dina egna blandningar med den föreslagna eteriska oljor ovan, förutsatt att du är trygg med blandning.
Hur man gör en blandning bastuolja. Experimentera med dina egna blandningar med den föreslagna eteriska oljor ovan, förutsatt att du är trygg med blandning.
 1. 1
  Skaffa en eller flera av de eteriska oljor som anses vara till nytta för användning i en bastu. Dessa inkluderar lavendel, tall, grapefrukt, eukalyptus, lime, rosmarin, citron och björk.
 2. 2
  Enkel metod: Om du använder bara en eterisk olja, plats 3 - 4 droppar av önskad eterisk olja i vattnet hink avsett för glödande kol. Det är nu redo att sättas till bastu kol.
 3. 3
  Blended metoden: Om du gör en speciell blandning som kommer att släppa flera eterisk olja dofter på en gång, följ föreslagna oljorna ovan och skapa en blandning. En energigivande och avgiftning blandning är:
  • 3 droppar tall
  • 3 droppar rosmarin
  • 4 droppar lime
  • 8 droppar grapefrukt
 4. 4
  Experimentera med dina egna blandningar med den föreslagna eteriska oljor ovan, förutsatt att du är trygg med blandning. Om du är osäker på kvantiteter, be din olja leverantör för råd eller forska i en betrodd aromaterapi manual. Om du är osäker av någon anledning, fast med den enda eterisk olja tillägg. Med någon blandning, bara lägga till 3 - 4 droppar av den resulterande blandningen per hink vatten åt gången.
 5. 5
  Luta dig tillbaka, slappna av och andas djupt.

Tips

 • Eucalyptus är bra för att rensa bihålorna och sinnena men akta sin styrka - det kommer att släppa en mycket stark doft, så noga med att fråga andra i bastun med dig om det är okej. Använd den av sig själv och sparsamt - 1 - 2 droppar per vattenhink bör räcka.
 • Använd alltid god kvalitet oljor. Se din hälsa specialist matbutiken för rådgivning.

Varningar

 • Gravida kvinnor bör de som är sjuka eller konvalescent och barn försiktig när du tar en bastu.
 • Låt inte de väsentliga olja flaskor i bastun. Detta kommer snabbt förstöra oljan. Lägg dropparna till hinken innan bastun.
 • Ta en snabb dusch eller hoppa i en pool eller sjö minst var 20 minuter eller så om du planerar att vara i bastun under en längre period.
 • Det rekommenderas allmänt att du inte spendera mer än 20 minuter i en bastu vid en viss tidpunkt.