Wka

Hur bli av med en infekterad piercing

Många människor kämpar med infekterade piercingar och vet inte riktigt vad jag ska göra. Tja, läs min artikel och kanske du har en idé! Den här artikeln är egentligen bara för orala piercings (Lip, tunga, monroe, etc), men du kan fortfarande läsa upp och få nya idéer.

Steg

Hur bli av med en infekterad piercing. Titta på din piercing.
Hur bli av med en infekterad piercing. Titta på din piercing.
 1. 1
  Titta på din piercing. Är det verkligen röda, extremt svullna, eller tjocka gula eller gröna puss sipprar från det? Om så är fallet, är det infekterat. Observera att i den normala läkningsprocessen av en piercing det blir något knaprig, och det kommer att ooze vita kissekatt, men det kommer inte att vara tjock.
 2. 2
  Om det har något av symptomen ovan, bör du aldrig ta en piercing ut eftersom det kan leda till ytterligare komplikationer
 3. 3
  Du behöver spola ut någon av de puss eller bakterier du eventuellt kan med en spruta och kallt färskvatten.
 4. 4
  Att spola ut din piercing, fylla din spruta upp genom att se toppen av det hela är nedsänkt i vatten. Sedan, sakta dra den övre delen upp. Din sprutan är klar att gå. Du vill att rada spetsen på sprutan perfekt med hålet i din piercing. Nu sprutar vattnet igenom, spelar det ingen roll hur snabbt eller långsamt du gör det för att vara ärlig. Se bara till att vattnet går igenom din piercing.
 5. 5
  Spotta ut vattnet efter att den går igenom hålet, innehåller det puss och bakterier som du inte vill att förtära.
 6. 6
  När du har spolas ditt hål, swish några teskedar havssalt och varmt vatten eller icke alkohol munvatten runt munnen. Detta för att bara vara försiktiga och att ta bort alla andra bakterier och att hjälpa läkningsprocessen.
 7. 7
  Prata med dina föräldrar om smittan om du är under 18. Be dem att ta dig till läkaren så det kan ses, kan det vara allvarligare än det låter! Läkaren kan ordinera ett antibiotikum som dödar de bakterier som orsakat infektionen.

Tips

 • Tvätta händerna innan du rör din infekterade piercing så inga fler bakterier eller bakterier kommer in dit.
 • Använd alltid havssalt och varmt vatten eller en icke alkohol munvatten att skölja munnen med när du äter eller dricker, matrester kan fastna i infektionen och göra det värre så Skölj ALLTID!
 • Sug på isbitar eller äta några Popsicles att minska svullnad i läppen. Något kallt verkligen kommer att göra susen!

Varningar

 • Din piercing kan stänga upp under en kort tid, kom bara ihåg att hålla spola hålet.

Saker du behöver

 • Sea Salt
 • Spruta
 • Icke Alkohol Munvatten
 • Antibiotika