Wka

Hur du handskas med din fars död (för ungdomar)


Att handskas med din pappas död är svårt, smärtsamt och sorgligt för varje person. När du är en ung person, är förlusten av en far oerhört svårt eftersom du förlorar en mentor, den person som var tänkt att hjälpa dig genom många delar av uppväxten. Det kan kännas som om förlusten av din pappa har tagit bort den person du är inne, har tagit bort en bit av dig själv som var oumbärligt för att göra dig den person du är. Här är några sätt att börja arbeta igenom din smärta och sorg.

Steg

Hur du handskas med din fars död (för ungdomar). Vara acceptera smärtan.
Hur du handskas med din fars död (för ungdomar). Vara acceptera smärtan.
 1. 1
  Vara acceptera smärtan. Förlusten av din pappa kan lätt ta bort dina känslor och påverkan på vem du känner att du är. Du kommer inte känna samma sak efter denna förlust och det är viktigt att acceptera att detta är ett normalt tillstånd.
 2. 2
  Prata med andra. Tala med familj och vänner så öppet som möjligt. De vet att du går igenom en riktigt svår tid och det är viktigt att dela dina känslor, dina upp-och nedgångar och dina rädslor med andra. Kom ihåg att din inre krets av familjemedlemmar antagligen upplever liknande känslor och kanske du kan hjälpa varandra genom denna förödande tid. Men om du inte känner dig bekväm med att prata med familjemedlemmar eller du känner att deras egen smärta har låst dem ifrån dig så intensivt, bör du känna dig fri att prata med dina kamrater och människor som kan hjälpa till i skolan som rådgivare eller en läkare. Om du föredrar en mer privat miljö försöka blogga eller chatta på nätet. Det är bäst att inte flaskan upp det inuti, medan du kan fortfarande hålla djupa känslor och funderingar för att själv, talar till viss del avgörande för att hålla dig ansluten med mänskligheten och känna kraften av stödjande vänskap.
 3. 3
  Prata med din mamma. Många ungdomar känner ett överväldigande behov av att skydda sin mamma från smärta. Ja, hon kommer att lida intensivt men hon behöver dig och du behöver henne. Kom ihåg att din ovilja att tala med henne kan tolkas av henne som ett behov för henne att undvika att störa dig genom att prata för mycket om förlusten. Som sådan, kan det förvandlas till en ond cirkel av er båda försöker skydda varandra och ingen av er faktiskt öppna upp och aktivt prata igenom vad som hänt och dela din smärta. Erkänn det först om din mamma kan inte och säg att du behöver prata med henne om dina känslor av förlust. Tala också om för henne att du vill diskutera hur du älskar henne och hur du fortfarande älskar din pappa och att du vill hålla minnet intakt som en familj ansträngning. På detta sätt, kan du försöka att undvika gemensam isolering i sorg.
 4. 4
  Söka professionell hjälp. Det är verkligen viktigt att söka rådgivning om du har känslor av depression och en oförmåga att hantera din förlust. Det kommer inte att förbättra saker för dig om du tillåter dig själv att sopas under med starka negativa känslor.
 5. 5
  Tillåt dig själv att gråta. Det kommer att bli hårt och gråter är ett normalt utlopp. Om du känner att du behöver för att upprätthålla en modig ansikte framför o fothers, gråta i ditt eget personliga utrymme, när lusten faller på. Men inser också att det inte finns något att förlora ansiktet eller skam i gråt framför någon under en tid som denna. Alla kan föreställa sig hur hemskt det måste vara att förlora en far och de kommer att vara stödjande.
 6. 6
  Tala om vem din pappa var. Kom ihåg de bra sakerna med din pappa och titta på bilder av honom. Sätt ihop ett minne album och skriva ner alla de underbara saker du har upplevt tillsammans. Andra idéer är att göra ett collage, skriva brev till din pappa och spara dem eller avyttra dem på ett symboliskt mode och göra en DVD av tider tillbringat tillsammans.
 7. 7
  Integrera förlusten i ditt liv. Över tiden din sorg kommer att förändras på det sätt som det uttrycks. Få människor någonsin riktigt "få över" förlusten av en nära älskad, men de flesta människor finner en speciell plats i deras hjärtan som vaktar minnet och essensen av den förlorade personen för livet. Acceptera att du kommer att konfronteras med sorg av förlusten av din far gång på gång genom livet, särskilt vid de tillfällen där man skulle ha förväntat din far att stå vid din sida, som studenten, sportevenemang, bröllop etc. Du kommer också sakna råd om ekonomi, planering, umgås etc. som en far skulle ha gett dig. Acceptera dessa realiteter och göra din egen planering och hitta mentorer som är stödjande, vårdande och som kan hjälpa dig på detta sätt.
 8. 8
  Vet att du alltid kommer att vara din pappas barn. Han kan ha dött, men du ändå fortsätta att ha en relation med honom. Du kommer alltid att vara hans barn och han kommer alltid att leva kvar i ditt hjärta. Andra kommer att känna den person han var genom dig, så minnas minnen och vara redo att dela dem med andra som tiden går.

Tips

 • Kom ihåg att din pappa inte ses genom ögat, men han kommer alltid att vara i ditt hjärta
 • Kom ihåg att din pappa vill att du ska vara lycklig. Någon dag denna lycka kommer att kunna inkludera ser tillbaka på alla goda tider spenderas med din pappa och du kommer att vara stark nog att reflektera över detta positivt.
 • Det viktigt att känna till fem stadier av sorg och att allt du känner är helt normalt. Minns DABDA, förnekelse, ilska, förhandlingar, depression och acceptans. Dessa känslor kan inte komma till dig i denna kronologiska ordning. Förklara "Dabda" till andra som det också kommer att få dig att må bättre av att hjälpa andra hantera förlusten.
 • Håll utkik efter dina släktingar också. Deras sorg kommer att hjälpa dig att sätta din i perspektiv också - deras relationer till din pappa kommer också få dem att känna olika känslor från sorg till ilska bestörtning. Om du kan uppfatta vad de går igenom, kan det vara till viss hjälp för dig och hjälper dig att veta att du inte är ensam.
 • Det finns stödprogram i många städer i syfte att hjälpa tonåringar och ungdomar som har förlorat en förälder. Ringa upp en lokal community center eller sjukhus / hospice för mer information. Om du inte känner för att göra detta, be någon annan att ta reda på den information för dig och ordna för att ta dig dit.
 • Om du förlorar din pappa till självmord, är det viktigaste att komma ihåg att det inte är ditt fel. Föräldrar är människor med en mängd olika känslor som alla andra, och ibland känner sig överväldigad med depression trots deras vårdare ansvar och är oförmögna att fokusera på hur deras handlingar skadar andra runt dem. När i djup smärta och depression, vissa människor utväg att ta sitt eget liv omedvetna om det meningslösa i denna handling och den smärta det besök på sina nära och kära, men det är viktigt att förstå att detta är ett val som de själva skapat för att ta denna väg. Det är deras eget beslut och inte en diskussion om varje person omkring dig och är verkligen inte en reflektion över dig som en son eller dotter.

Varningar

 • Om du känner att du har problem med att hantera den smärta eller stress som din fars död, tveka inte att söka hjälp om det är från släktingar, vänner eller professionell rådgivning. Om du tror att du är deprimerad, har tankar på att ta ditt eget liv, eller att ta till droger eller alkohol för att hantera sorg, är det verkligen dags att tala med en professionell.