Wka

Hur att upprätthålla sunda gränser som en massageterapeut

Ställa tydliga och effektiva gränser kan vara svårt för många människor, särskilt de som tillhandahåller hälso-och friskvård. Att fastställa sunda gränser är en nyckel för karriär framgång och liv tillfredsställelse i många jobb, särskilt massageterapi.

Steg

Hur att upprätthålla sunda gränser som en massageterapeut. Upprätta tydliga gränser från början.
Hur att upprätthålla sunda gränser som en massageterapeut. Upprätta tydliga gränser från början.
 1. 1
  Upprätta tydliga gränser från början. Det bästa sättet att göra detta är genom ett intag form som tydligt artikulerar de professionella normer för din praktik.
 2. 2
  I ditt intag formulär, se till att införa lämpliga och olämpliga åtgärder som en klient kan och inte kan ta. Till exempel: en kund bör tala om för terapeuten om trycket är för mycket eller för lite, bör en klient inte säga eller göra något som är sexuellt suggestiva. Dessutom, anser detta: eftersom trycket av massagen kan slå på det parasympatiska nervsystemet och orsaka utvidgning av blodkärlen, är det vanligt att en mans penis blir erigerad. Detta är helt naturligt och ofrivillig. Även om det är naturligt många män har kontroll över det. Att lära sig att hantera dessa situationer kan också ge män en chans att lösa eventuella problem man kan ha om förvirrande kontakt med kön.
 3. 3
  Gör ditt intag formulär baserat på din personlighet. Om du kan ha tvekar att be en kund att inte göra eller säga något, kan sätta det i ditt intag formuläret stärka dig. Senare, om du behöver fråga en klient att inte göra eller säga något, kan du hänvisa tillbaka till intaget formuläret och påminna kunden om er politik.
 4. 4
  Lär dig att identifiera de signaler och ledtrådar att en kund söker sexuella tjänster. Itu med dem direkt om de uppstår. Ett exempel är frågan, "Vill du ta emot tips?" Även denna fråga sällan innebär att de bara är ute efter sex, behöver varje situation ses över individuellt. Till exempel, om kunden frågade "Accepterar du tips?" efter att ha rört nära en erogen zon, Skrik inte eller köra ut ur rummet. Låt dem veta att ibland beröring resulterar i sexuell upphetsning, men att du inte kommer att delta i det med dem. Alltför många massageterapeuter gör misstaget att göra kunden känna skuld över vad som kan vara en oskyldig handling. Detta betyder naturligtvis inte, menar de kan röra dig eller säga suggestiva saker till dig.
 5. 5
  Låt ingenting slide. Kunderna kan låtsas oskuld när du säger något om det. En tveksamt kommentar eller beröring bör åtgärdas så snart det händer. En fras skulle vara, "Denna massage är strikt om mig röra dig, inte tvärtom. Jag kommer inte att fortsätta om du gör det igen."
 6. 6
  Det handlar inte bara om sexuella gränser. Sätta gränser även dina riktlinjer och rutiner kring ditt företag som avbokningsregler, förseningsavgifter / avgifter, inga show politik som lär kunderna hur du vill bli behandlad.
 7. 7
  Gränser inkluderar saker som aktivt lyssnande snarare än att alltid ge råd och hur mycket du pratar under en session, det är klientens session. Försäkra kunden att du har en icke-utlämning.
 8. 8
  Gränser inkluderar saker som att ha dubbla relationer med kunder, med kunder som vänner, gör affärer med kunder för andra tjänster såsom bokföring eller juridisk rådgivning. Att hålla rollerna separat är ofta det bästa för att bevara massage relationen även om det har varit framgångsrika vänskapsband som har sitt ursprung i en terapeut / klient förhållande.
 9. 9
  Håll dina åsikter för dig själv om personliga frågor, religion, politik och liknande. Du är inte där för att döma en klientens kropp, inte heller erbjuda kostråd eller rökning råd.
 10. 10
  Överföring och motverka överföring hända. Alla relationer börjar faktiskt med överföringen. Vad vi betalat för som massage proffs är att vara medvetna om våra roller i dessa dynamik så att vi kan lära oss att inte fastna i att korsa gränser och bevara den terapeutiska relationen.

Tips

 • Kom alltid ihåg att du har rätt att vägra service om en klient tänjer dina gränser för långt.
 • Det finns legitima massage tekniker som kan innebära bäckenområdet som i bäcken myoneuropathy. Triggerpunkter kan utvecklas inom detta område och massage kan lindra detta tillstånd.

Varningar

 • Så fort du känner en situation tappa kontrollen, kalla på hjälp.
 • Delta i inbördes övervakning kan hjälpa dig att bli mer medveten om dina gränser och hur man håller dem