Wka

Hur undvika att få ont

Med en nedgång eller har något landa på dig gör ont. Men det finns saker du kan göra för att hålla skadorna till ett minimum i denna situation. OBS: Det rekommenderas inte att du hoppar från dessa höjder som en lärka - även utbildade stunt proffs bli sårad gör detta, vilket är varför de får betalt en hel del. Dessa tips är endast avsedda att hjälpa dig att minimera skador bör du befinner dig i den beskrivna situationen.

Steg

Hur undvika att få ont. Håll dig lugn och avslappnad.
Hur undvika att få ont. Håll dig lugn och avslappnad.

Falling

Falla från alla avstånd kan skada dig. För att förebygga eller hålla skadan till ett minimum, måste du vara lugn. Många människor snurra armarna i försök att bryta deras fall, men det bara slutar göra dem bryta en arm och landning på ett sätt som gör ont ännu mer. När falla, är det viktigt att hålla sig lugn. Acceptera att du kommer att falla, och det finns inget stopp det.

5-8 fot

 1. 1
  Håll dig lugn och avslappnad. Slappna av och förbereda sig för att bryta ditt fall.
 2. 2
  Förvandla din kropp och tuck. Sakta men snabbt, förvandla din kropp i en rörelse som kommer att hindra dig från att falla på din nacke eller rygg. Tuck hakan i bröstet och håll armarna nära kroppen. Böj knäna. Landning på ryggen är faktiskt ett ganska säkert sätt att falla, eftersom det är ovanligt att bryta ryggen om du faller på den platt, men det gör ont och kommer att slå vinden ur dig, vilket gör det svårt att andas i några minuter.

18 + fot

 1. 1
  Förbered dig på att känna någon smärta. Detta är förmodligen kommer att göra ont, men försöker hårt för att sätta bollarna i fötterna mot marken och bo mycket flexibel.
 2. 2
  Böj knäna. När du vet att du kan landa på fötterna, något böja knäna.
 3. 3
  Använd dina knän och höfter som stötdämpare. Tuck till en boll vid första kontakt med marken. När du landar, landa på bollar av dina fötter och rulle. Detta kommer att minska påverkan av en hel del.

Vikt faller på dig

Ibland när folk lyfter saker, dessa saker falla på dem. Många människor panik men snabbt komma i rätt tänkesätt att lyfta föremål som lägger på dig. Ditt jobb är att vara fokuserad på att hålla din uppmärksamhet på smärtan.

 1. 1
  Behåll lugnet och fokus från smärta som du kanske känner. Försök att inte tänka på smärtan. Tänk på något annat som kommer att lugna ner dig.
 2. 2
  Använd någon kroppsdel ​​som du luta eller toppa objektet till där du kan rulla bort dig. Att få någon del av objektets tyngd av din kropp kommer att göra det lättare att få tag på resten av. När objektet är något utanför dig, dra dig ur så snabbt som möjligt. Om bröstet är under objektet gör vad du kan för att få bort det bröstet så att du kan andas fritt. En god förmåga att upprätta en fullständig andetag kommer att göra dig starkare än om du försöker flytta något tungt utan att kunna dra ett djupt andetag.

Landning på halsen

Landning på nacken har en liten förändring av dig att bryta nacken. När du inte gör det, det gör ont en hel del. Smärtan är faktiskt en bra sak - att du vet att du förmodligen inte har förlamat själv.

 1. 1
  Bo fortfarande. När du landar, rör dig inte. Se till att dina kamrater vet att du tror att du är bra, men att du är i smärta. Du har ett behov av att röra sig, men inte - vänta Ambulanssjukvårdare att kolla dig ordentligt och släppa dig. Det skulle vara ytterst dumt att överleva en nedgång på huvudet eller nacken utan allvarliga rygg skada bara att börja flytta runt och slå en liten hårfäste fraktur i en livstid i rullstol. Var noga med en läkare skriver ut på dig innan du bestämmer dig för att ta ditt liv i dina händer.
 2. 2
  Ice det. Lägg ner och lägga is på allt ont eller håller på att bli ett blåmärke. Heat senare - is först.

Tips

 • Få inte panik. Detta kommer bara att göra det ont ännu mer.
 • Merparten av den tid det kommer att göra ont. Håll dig lugn.