Wka

Hur att hålla rent

Hålla rent innebär mer än att ha en ren yttre utseende. Visst en ren skjorta gör att du ser fräsch och redo att gå till jobbet eller skolan, men det är vad som finns under skjortan som räknas. Vissa försöker dölja under en tung tillämpning av cologne med tanken att detta gör dem luktar ren. Tvärtom använder cologne och parfym bara gör det så mycket mer uppenbart att man försöker täcka upp kroppen lukt och orenlighet. Att vara ren är viktigt inte bara för ett bra utseende, men också för en god hälsa. Det finns handfat överallt och i varje badrum, så använd dem samt använda tvål. Tvätt avlägsnar bakterier som kan orsaka sjukdomar. Så hålla rent och hålla friska.

Steg

Hur att hålla rent. Ta bort nagellack när det börjar att skala.
Hur att hålla rent. Ta bort nagellack när det börjar att skala.
 1. 1
  Ta bort nagellack när det börjar att skala. Ingenting gör händer ser så stökigt som hälften skalade och halv polerade naglar. Rengör under nageln spets med en hand borste och inte bita på naglarna.
 2. 2
  Tvätta händerna varje gång du går på toaletten och innan du äter.
  • Tvål upp dina händer med ett lödder upp till handleden. Skölj och upprepa. Också gnugga mellan fingrarna.
  • Tvätta händerna upp till armbågarna, gnugga med händerna när du går, speciellt på armbågarna. Upprepa detta och skölj händerna upp till handlederna igen.
 3. 3
  Ta hand om din mun.
  • Borsta tänderna minst två gånger om dagen, när du vaknar på morgonen och innan du ska sova. Använd munvatten efter varje tandborstning tid att hålla din andedräkt luktar färskt och ren och att döda de bakterier som orsakar karies och dålig andedräkt.
  • Skölj munnen och gurgla efter måltider, och om du tror att din mun har börjat stinka.
  • Använd en tandpetare efter måltider för att avlägsna matrester fastnat mellan tänderna.
 4. 4
  Tvätta ansiktet när du vaknar, i duschen, och innan du går till sängs.
  • Skölj ögonen med vatten och rengör näsan. Sniff vatten i näsborrarna.
  • Tvåla in, eller använda en rengöring lotion, och når från öra till öra, och hårfäste till under hakan.
  • Rengör öronen. Använd antingen en tunn tvättlapp, eller fingrarna för att rengöra insidan, utsidan, och på baksidan av öronen. Om du använder fingrarna, passera pekfingrarna i spåren och hål i öronen och använd tummen på baksidan.
   • Vuxna bör noga använda en tops för att ta bort vaxet ackumulation som sker i området nära innerörat. Aldrig sätta en qt djupt in i örat själv.
  • Tvätta din hals. Ingenting ser så illa som en ren blank yta och smuts linje på halsen. Det är inte nödvändigt att använda tvål här, bara gnugga lite vatten på nacken samt på framsidan.
 5. 5
  Tvätta dina fötter. Om du utför den, kommer du vill göra detta upp till tre gånger. Även om du inte är muslim, kan du göra detta om du svettas mycket eller din. Se till att tvätta de sulor och klackar, och mellan tårna.
 6. 6
  Dusch minst en gång om dagen, morgon eller kväll, beroende på val och liv schema. Detta betyder verkligen skura de delar av kroppen som ingen ser, böja sig ner och tvätta områden som är svåra att nå med hjälp av en back borste för att skrubba ryggen kraftigt.

Tips

 • Nagelvård är inte bara för kvinnor. Män bör gå till en skönhetssalong och få sina naglar omhändertagna liksom. En välvårdad man har hans naglar rena, polerade och nagelband skär.
 • Vänta inte tills dina fötter blir täckt av svett eller dina andetag börjar stinka. Försök att införliva tvätta dina händer / ansikte / fötter i en rengöring rutin (titta på ett exempel) som du kan öva med jämna mellanrum under hela dagen.
 • Över-tvätt kan ta bort skyddande oljor från huden och resultera i torra, spruckna eller röd hud. Om detta inträffar använder endast små mängder av milda, icke-deodorant tvålar, såsom Dove, Camay eller Neutrogena. Om du har känslig hud är det en bra idé att sätta en liten mängd utspädd såpa på insidan av handleden. Om du får någon klåda eller rodnad efter 20 minuter, är det troligen säkert att använda. Ibland är en fixering vid rengöring, eller över-tvätta ett tecken på OCD (tvångssyndrom), eller andra psykiska hälsofrågor.
 • Människor bedöms av utseendet på sina naglar. Även en välvårdad kvinna eller man kan framstå som slarvig och snuskig när deras nagellack allt är kantstötta, eller det finns smuts ansamling under naglarna.
 • Titta på en mans händer nästa gång du tittar på en film eller tv-show. Titta på en mans händer när du går på bussen eller tåget. Titta på din date händer nästa gång ni träffas. Är deras nagelband klippa, deras naglar arkiveras prydligt, är det ingen smuts raden under naglarna och är deras naglar lyste med färglös polish. Var medveten om hur en mans händer ser därför att det visar hur han tar hand om hela hans kropp. Samma naturligtvis gäller för en kvinna.