Wka

Hur kan man vara renare

Visste du att saker du rör varje dag innehåller hemska bakterier? Använd tipsen i den här artikeln för att bli mer sanitära och skydda dig från sjukdomar och bakterier

Steg

Hur kan man vara renare. Köp en mini paket desinficerande våtservetter.
Hur kan man vara renare. Köp en mini paket desinficerande våtservetter.
 1. 1
  Köp en mini paket desinficerande våtservetter. Bär dem med dig. När du är i ett hotell, torka av fjärrkontrollen, dörrhandtag, telefon och andra saker du skulle röra. För extra säkerhet, kanske du vill använda handskar när du gör detta.
 2. 2
  Ta pappersmuggar till hotell eller köpa vatten på flaska. Om ditt rum har en diskmaskin i enheten, tvätta all porslin (glas, tallrikar, etc.) innan du använder dem, eftersom det har visat sig att många stora hotellkedjor inte riktigt vill sanera porslin mellan gästerna.
 3. 3
  Köp en flaska mini handdesinfektion. Ta den med dig överallt. Använd den ofta.
 4. 4
  När du är på en annan persons hus, inte använda deras bar tvål om det inte är den enda tvål eller det är oanvänd (använd flytande tvål istället).
 5. 5
  Använd en desinficerande torka, tvätta händerna väl i minst 25 sekunder, eller använd handdesinfektion. Efter att vidröra någon typ av djur (hundar, katter, råttor, hästar, hamstrar, etc.) se till att händerna rengörs. Många människor inte tvätta händerna efter beröring sina husdjur, inte vara en av dem!
 6. 6
  Desinficera dörrhandtag, fjärrkontroller och tangentbord på ditt hus. Rengör övriga objekt du använder ofta (om du är en kvinna, de flesta artiklar i din plånbok), t.ex. din mobiltelefon eller MP3-spelare.
 7. 7
  Tvätta händerna och tvätta dem väl. Tvätta dem i minst 45 sekunder eller sjunga Grattis långsamt två gånger.
 8. 8
  Ja, vi talar om att sanera, tvätta och rengöra de saker som du beröra de flesta, men inte alltför sanera föremål eller tvätta händerna, bara göra det ofta.

Tips

 • När du reser, ta mer än ett par engångshandskar såsom latexhandskar.
 • Det föreslås du använda handkräm efter handtvätt, speciellt under vintern, för att förhindra att dina händer mot uttorkning och sprickbildning.
 • Om du inte kan få handkräm, försök att köpa flytande tvål med aloe vera.
 • Rör inte synligt smutsiga saker.

Varningar

 • Även om det uppmuntras att tvätta händerna ofta, inte tvångsmässigt tvätta händerna. Detta kommer att allvarligt torka ut händerna och kan få dem att spricka och blöda. Om du känner att du behöver tvätta händerna tvångsmässigt, kontakta en professionell, som ni kanske har bakomliggande psykiska eller känslomässiga problem.

Saker du behöver

 • Mini påse för desinfektion våtservetter
 • Mini handsanitizer (nyckelringen slag kunde vara bättre)
 • Tvål och vatten
 • Ett handfat