Wka

Hur man har en bra rutin ansiktsvård

Oavsett vilken ålder du är, ditt ansikte är vad folk först ser när de möter dig. Det är viktigt att hålla huden ren och utveckla sunda vanor som kommer att hålla det härligt för en livstid.

Steg

Hur man har en bra rutin ansiktsvård. Räkna ut vad din hudtyp är.
Hur man har en bra rutin ansiktsvård. Räkna ut vad din hudtyp är.
 1. 1
  Räkna ut vad din hudtyp är. De vanligaste typerna är fet, torr, normal eller känslig. Vissa kan vara en kombination av dessa. Du kommer att behöva köpa produkter som kan rymma huden type.Better om du kommer att använda dyr eller den som är med ett bra varumärke.
 2. 2
  Forskning på nätet eller i böcker vilka rengöringsmedel, krämer, smink, osv. Rekommenderas av andra människor med din hudtyp. Till exempel, om du har känslig hud och ett visst varumärke är starkt rekommenderat att du kanske vill överväga provtagning som varumärke.
 3. 3
  Gå till en butik och köpa nödvändiga produkter som behövs.
 4. 4
  Skriv och skriva upp en lista på vad du tror att du behöver göra för att hålla din hud ser trevligt. Detta kommer att ge dig en grund för vad du behöver för att göra en prioritering.
 5. 5
  Använd de generella tumregler när det gäller att möta rengöring. Tvätta ansiktet två gånger om dagen med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel. Använd en mask eller skrubba en gång eller två gånger i veckan. Om du har akne eller pormaskar, kan OTC-produkter med bensoylperoxid, salicylsyra och glykolsyra vara effektiva. (Men om du har cystisk akne, skulle det vara smart att gå till hudläkare och eventuellt få ett receptbelagt läkemedel.)
 6. 6
  Inte fylla din fåfänga med flaskor och burkar med skönhet trolldrycker. Att sätta för mycket på din hud kan göra permanenta skador. Om du har pormaskar på hakan, och din hudläkare ordinerat en kräm för det, sätta det grädde på och somnar. Placera inte bensoylperoxid över det, eller kommer det att bränna och sticka som något slut.
 7. 7
  Vet vad de ska göra när huden larmrapporter hända dig! Om du har flagnande, grova fläckar: använd en icke-komedogent fuktighetskräm som är oljefri. Om du har fet eller blanka fläckar: blot försiktigt med en ren ansiktsservetter, och motstå frestelsen att över tvätta ansiktet (det kommer att skapa mer olja). Om du har akne: håll dig till din vanliga hudvård rutin, men lägg i en lokalt applicerad akne medicin varje dag till varannan dag. Om du har ett utslag, etc.: inte lägga något på huden, du är förmodligen allergisk mot något.
 8. 8
  Håll dig till din rutin. Håll resestorlek flaskor av dina favoritprodukter i din plånbok, bil, gym väska, etc. så att du kan använda dem när det behövs.

Tips

 • Drick mycket vatten.
 • Eliminera salt och socker, vilket kan leda till svullna ögon och blotchiness.
 • Ät frukt, särskilt bär, som är rika på antioxidanter som hjälper till att förebygga rynkor.
 • Daglig tvätta ansiktet 2-3 gånger och använda solskyddskräm.
 • Ta en lätt ånga på ur ansiktet och sedan tillämpa papaya frukt.
 • Motionera! Svett rengör dina porer, så länge du tvättar ansiktet efter en kraftfull träning.

Varningar

 • Alltid testa en produkt på insidan av handleden innan du använder den på ditt ansikte. Det är en bra idé att se till att varje produkt som du använder på ditt ansikte är också allergivänliga, vilket innebär att det har testats för några kända allergier (dvs. kakaosmör).