Wka

Hur att falla tillbaka kär i någon

Kanske du har dejtat någon på ett tag, och att "gnista" försvinner. Ibland betyder det att du är helt enkelt inte längre med den personen. Tja, här är hur man vända på det och göra det som första gången du såg honom / henne och blev förälskad.

Steg

Hur att falla tillbaka kär i någon. Medge att ingen är perfekt.
Hur att falla tillbaka kär i någon. Medge att ingen är perfekt.
 1. 1
  Hitta vad lockade dig till honom / henne i första hand. Kanske det är så han alltid håller dörren öppen för dig, eller kanske det är sättet hon skrattar... tänk tillbaka till första gången du som ögonen på varandra.
 2. 2
  Medge att ingen är perfekt. Även den hetaste personen har alive brister i sina egna. När du inser detta, är det mindre troligt att du kommer att bli irriterad / avstängd av små brister. Regeln är enkel: alltid försöka se det goda, och erkänner men inte tjata om det dåliga.
 3. 3
  Ändra ditt objektiv. Ja-din make har irriterande vanor... vi alla gör. Snarare än att fokusera på vad din make gör som stör dig, leta efter bevis på de saker som du en gång uppskattat och skriva dem i en journal för de kommande två veckorna. Tro det eller ej, samma egenskaper som fick dig att bli kär i första hand är fortfarande där... du bara måste vara på utkik efter dem och erkänna dem när du ser dem. Om du letar efter den dåliga-du kommer att finna det. Om du letar efter bra-du kommer att tycka att alltför. Det är upp till dig... som vill du se?
 4. 4
  Inse att absolut inte kommer att bli som i dina drömmar, där allt fungerar i slutet (om du har tur). Fråga dig själv: "Vad hade du väntat på detta förhållande, och, låt oss inse det, jag är realistisk?"
 5. 5
  Vet att kärleken tar arbete. Som ett litet barn, kanske du har tänkt på kärlek som en fantastiska, dröm-liknande upplevelse. Du föreställde dig själv titta in i ögonen på din älskare, och resten är historia. Tja, om du inte redan har gjort, kommer du räkna ut att detta inte är sant. Så fantastiska och drömlik som kärlek är, kommer du att upptäcka att det tar arbete för att vara i ett förhållande. Men bara att inse att det är ett litet pris att betala för att ha någon att älska och älska dig tillbaka i ditt liv.
 6. 6
  Ta första steget i att avsluta cykeln av smärta. När någon skadar oss (oavsett om det var avsiktligt), tenderar vi att skada back-antingen i subtila, passiv-aggressiva sätt (t.ex. undanhålla kön, stanna sent på kontoret, "glömmer" saker som är viktiga för vår make)... eller mer flagranta sätt (t.ex. skriker, ignorera, vara respektlös). I äktenskapet-det orsakar en oändlig cykel av smärta, bitterhet och skuld. Var ärlig mot dig själv. Utan defensiv self-talk och motivering, rita två kolumner på ett papper: på ena sidan göra en lista över dina beteenden, handlingar och / eller övertygelser som du tror kan orsaka att din make att känna smärta eller bitterhet. I den andra kolumnen (bredvid de objekt du noterade) skriva ner ett alternativt beteende, handling, eller tro att din make skulle uppskatta. Vid denna punkt, du har ett val. Vilken kolumn du väljer att arbeta från?
 7. 7
  Försök att lyssna på låtar du har inte riktigt hört sedan du började falla i kärlek. Även om det är låtar du aldrig riktigt lyssnat på på egen hand, men spelades mycket på radio eller dina vänner under den tiden. Om gjorde du tänker på den speciella personen och du inte har hört det på ett tag. Det tar dig tillbaka till de fluttery känslor du hade. Se till att du tänker på något som du inte har hört på länge.
 8. 8
  Återuppliva gamla dofter. Samma sak med saker som du bar när du började dejta. Du behöver inte nödvändigtvis måste börja bära det igen, bara lukta på den då och då, men inte alltför ofta.
 9. 9
  Prova det med någonting,, vissa restauranger eller hus du inte har varit på på länge. Tänk på allt som har halkat ditt sinne sedan början. När du återförena dina sinnen med vissa smaker, sevärdheter eller dofter, dig vaken samma känslor, och det kan inte bara hjälpa dig att "känna" mer kär, men det kan påminna dig om saker du kanske har glömt bort din älskare.
 10. 10
  Vet dina egna gränser och vara redo att (kärleksfullt) kommunicera dem. Om du har slutfört de första stegen, det finns en god chans att din älskade har (eller kommer) börjar spegla dina ansträngningar. Var beredd på att kommunicera dina behov genom att göra en lista över dem. Vad behöver du för att känna sig älskad och uppskattad? Vad som efterfrågas av dig att du är ovilliga eller oförmögna att åstadkomma? Vilka åtgärder, beteenden och / eller övertygelse orsakar dig mest smärta? Vad skulle du vilja se i stället? MYCKET VIKTIGT: Försök inte att ha det här samtalet förrän du har slutfört de första stegen