Wka

Hur man uttrycker kärlek

Rätt att bygga och underhålla känslor mellan dig och en annan person, är det viktigt att visa dem att du bryr dig om dem på ett sätt som de kommer att förstå och uppskatta. Som beskrivs i Dr Gary Chapman bok, The Five Love Languages, det finns fem kategorier för uttryck av kärlek, och varje människa är medfött anpassade till en typ av uttryck över de andra. Lära varje läge att uttrycka vårdande känslor hjälper dig att förbättra kvaliteten på dina närmaste relationer.

Steg

Hur man uttrycker kärlek. Upptäck vad som gör att personen känner sig mest älskad.
Hur man uttrycker kärlek. Upptäck vad som gör att personen känner sig mest älskad.
 1. 1
  Upptäck vad som gör att personen känner sig mest älskad. Prova olika metoder, och se vad som ger mest positiv respons. Det kan vara något som du inte är van att göra, men om din avsikt är att uttrycka kärlek till någon, bör du lära dig att göra det på ett sätt som den personen kommer att uppskatta mest. Observera att ingen enskild metod fungerar för alla, vissa kan känna sig älskad av det, medan andra inte. Det finns ingen allmänt effektiv metod, även för en viss "love språk", varje språk har olika "dialekter" inom det, så var uppmärksam på vad som fungerar bäst.
  De fem älskar språk är (utan inbördes ordning):
  • Ord av bekräftelse
  • Quality Time
  • Tjänande
  • Fysisk Touch
  • Gåvor
 2. 2
  Tala ord av bekräftelse. Vissa människors längtan efter kärlek och acceptans är bäst tillgodoses genom verbala (och) förklaringar. Uttryck tacksamhet och uppskattning för vad de gör. Ge dem och uppmuntran.. Försök att variera de ord du säger, i att uttrycka din omtanke för personen att förhindra upprepade uttalanden från att bli tröttsamt.
  • Samtidigt talar positivt i alla avseenden framkallar kärleksfulla känslor i de mest anpassade till ord av bekräftelse, hårda kommer eller fördöma ord få motsatt effekt, ibland orsakar djupa känslomässiga sår som aldrig kan vara helt bortglömda. Eftersom ord kan ha så stor inverkan, är det viktigaste att vara positiv istället för dömande i vad du säger. Lär dig att berömma folks beundransvärda kvaliteter och aktningsvärda ansträngningar, och ersätta med konstruktiva råd om det är motiverat.
 3. 3
  Dela kvalitetstid. De som föredrar kvalitetstid vill göra saker tillsammans. Uppmärksamma dessa önskade aktiviteter, och försöka inleda en tid tillsammans att göra dessa saker. Delta i kvalitet konversation. Vandra. Spela spel. Planera och arbeta tillsammans. Vad du än gör, umgås med dem, inte bara nära dem. Ge dem din uppmärksamhet är det som är viktigast.
 4. 4
  Utför tjänande. Föräldrar frågar ofta om sina barn, och män och hustrur frågar det om varandra, men tjänsten kan vara mycket mer meningsfullt för vissa människor. Rengöring runt huset, laga mat, tvätta, yardwork, och diverse andra sysslor kan vara en mycket kärleksfull uttryck för någon. Leta efter sätt att dina nära och kära med uppgifter som hjälper lindra deras fysiska, psykiska eller känslomässiga bördor. Din tjänst får särskilt uppskattat när det är oväntat.
 5. 5
  Initiera fysisk beröring. Många former av fysisk kontakt kan vara en varm, kärleksfull gest. Håll händerna. Klappa eller gnida sin rygg eller arm. Ge. Var mottaglig för lämpliga gester av fysisk kontakt, och välja lämpliga tider att fritt anamma dina nära och kära.
 6. 6
  Ge gåvor. Objekt kan vara symboler för en kärlek, som materiella, visuella påminnelser. De behöver inte vara dyrt eller långvarigt, hemgjorda presenter och även tillfälliga saker som blommor och mat kan vara mycket effektiva hångel. Bara vara säker på att du inte lita för mycket på tidigare gåvor att förmedla bevis på din kärlek för den personen,.
  • Till dem som är mer känslomässigt uppskattar gåvor, kan ens fysiska närvaro är också särskilt värdefulla, med en kropp på ett sätt som är en symbol för hängivenhet, och "vara där" för dem i stressiga stunder, helt enkelt vistas nära, är särskilt meningsfullt.
 7. 7
  Utöka dina uttryck av kärlek i flera metoder. Införliva andra språk utöver personens primära love språk kommer bättre påvisa en väl avrundad uttryck för att bry sig om dem. En person kan sätta högt värde på mer än en kärlek språk, så se till att prova dem alla. Också, inte begränsa sig till bara en eller ett fåtal metoder för uttryck inom ett språk, kan du senare upptäcker en ännu mer effektiv demonstration av din kärlek.
 8. 8
  Uttrycka kärlek regelbundet. För viktiga relationer, särskilt med din make eller andra familjemedlemmar, se till att visa din kärlek ofta, ständigt uttrycka din omtanke för dem i en myriad av olika sätt, särskilt i språk som de förstår bäst. Det anses allmänt att "det är tanken som räknas", men tanken räknas endast när gåvan eller andra uttryck för kärlek är faktiskt ges. Dolda kärlek gynnar ingen.

Tips

 • Kärleken är tänkt att delas. Var inte generad över att ha och agerar på goda intentioner att stärka dina relationer med andra.
 • Om du har provat dem alla och det fungerar inte, kanske de bara ha en dålig dag. Ge dem tid.
 • En indikation på vad någon primära kärlek språket kanske är vad de brukar göra för andra människor.
 • Förstå betydelsen av dessa metoder. Vanligtvis, om de inte är förstådd, finns det ingen mening eller rätten innebörd.
 • Du kanske kan urskilja dina egna eller dina nära och kära primära love språk utan att läsa någon av de böcker som fokuserar på de fem Love Languages, men de exempel och förklaringar som ges i dem bidrar till att klargöra vissa aspekter i varje språk som lätt förbises.