Wka

Hur att falla i kärlek med din bästa vän

Har du någonsin varit mycket goda vänner med någon lång tid? Självklart har du. Plötsligt, BAM, inser du att du är kär i din gamla platonska följeslagare. Det händer oftare än vi tror. Och det kan skada mycket mer än din "vanliga gamla obesvarad kärlek".

Steg

Hur att falla i kärlek med din bästa vän. Stanna borta ett tag.
Hur att falla i kärlek med din bästa vän. Stanna borta ett tag.
 1. 1
  Stanna borta ett tag. Inte helt och helt ignorera eller hata honom eller henne, bara inte gå ut ur ditt sätt att umgås. Om du har en oavsiktlig möte, vara hjärtlig, artig och vänlig. Men andra än att hålla sig till minimal kontakt.
 2. 2
  Gör en lista över varför du inte ska vara "vänner". Är din vän i en annan relation? Vill du ha samma saker ut av livet / delägare / framtiden? Insåg du kan vara väldigt lika men att du ser för mycket olika saker i en partner kan verkligen hjälpa dig att gå vidare, tänk noga om det är fallet.
 3. 3
  Prata med din vän. Om du inte kan lägga dina känslor åt sidan, låt din vän i dem, och sedan lämna den till din vän för att avgöra vad, om något, att göra. Det är alltid bättre att prata om det än att hålla det inne. Sitt din vän ner och ha ett hjärta till hjärta, dela dina känslor i ett lugnt, rationellt sätt - inte få galen, eller gråta, om du kan hjälpa det. Desperation kommer inte att hjälpa.
 4. 4
  Ge din vän tid att fundera på vad du just sa till honom eller henne. Du delade bara dina innersta känslor med denna vän - du vet att din vänskap är på linjen. Men du har också rullat tärningarna, spel att din vän kanske har liknande känslor för dig. Hursomhelst, måste din vän tid att bearbeta vad du har berättat för honom eller henne.
 5. 5
  Låt din vän att diskutera det med dig utan tryck. Det är okej, men att låta din vän vet hur svårt det var att prata om detta. Prova att säga saker som, "Jag förstår mina känslor är mer extrem än din för tillfället, så att inte känna sig pressad." eller "Jag förväntar mig inte att du ska göra något alls om vad jag har sagt." eller "Gee, är detta mycket pinsamt. Jag är riktigt nervös, så bär med mig." Din kompis kommer att få bilden.
 6. 6
  Gör en snabb tillflyktsort om du får avslag. Skulle din vän säga beslutsamt, "Jag är ledsen, men jag egentligen bara tänka på dig som en vän, och jag förväntar mig inte dessa känslor för att ändra," bara vara nådig: "Det är okej, inga bekymmer jag kan behöva. ta en liten paus för en liten stund, och jag hoppas du förstår. " Då kan du få ut av det, och gå gråta i kudden om du behöver. Eller bara hitta något sätt att uttrycka den känslan. Inte kväva det under vissa hörn av ditt hjärta.
 7. 7
  Ta lite utrymme. Allt tar tid. Du kommer att behöva tid för att låta dina förhoppningar och drömmar som ska ersättas av verkligheten. Stressa inte dig själv. Det kan ta ett tag innan du känner dig bekväm återuppta din vänskap, men så småningom kommer du.
 8. 8
  Bjud in honom eller henne för något semi-casual och bara umgås. Vänta tills du är redo. Kom ihåg de tre stora: vara från begär (kvinna synnerhet kan lukta agenda som bajs på en sko), vara utmärkt (göra något riktigt coolt) och vara borta (låt honom / henne ringa dig för nästa låser sig).
 9. 9
  Försök att vara lycklig. Kom ihåg att om din vän är lycklig, ska du också vara. Det är där är mogen kommer in - du älskar din vän, och du vill att han eller hon ska vara lycklig, oavsett hans eller hennes beslut är. Att vara deprimerad hela tiden kommer inte att göra någon av er glad, och distansera dig själv kommer att förstöra din bästa vänskap.
 10. 10
  Acceptera det faktum att du kommer att förbli vänner, suga upp, och gå vidare. Detta är förmodligen den viktigaste av alla steg. Hårt, kanske, men det måste göras ibland.
 11. 11
  Läs verk av Søren Kirkegaard den store filosofen på obesvarad kärlek. Det bör hjälpa, kommer råd från kloka den erfarenheten.

Tips

 • Om du är den som får höra de som du, inte blåsa bort eller byta teman. Som bara kommer att såra den person som just grävt upp modet att berätta hur de verkligen känner.
 • Ge det tid. Tiden kan leda till en förändring av hjärta. Det kommer säkert att leda till saker känner dig som vanligt igen efter en tid går.
 • Låt din vän veta att du fortfarande vill vara vänner, och är villiga att acceptera vänskap - och inget mer.
 • Om det är din vän som har de mer extrema känslor, vara snäll och känslig när du berättar att personen du inte delar dessa känslor. Förhoppningsvis kommer du att kunna hålla denna vänskap.
 • Så småningom kanske du bara måste berätta för dig att det finns andra saker i livet, och inte stanna bummed om avslag för evigt.
 • Oavsett hur obekväma eller spända saker verkar, agera som om allt är bra och normalt. Låtsas att det är okej och gå vidare med livet som vänner kommer så småningom känns rätt och naturligt igen. Ge inte upp på din vänskap.

Varningar

 • Om han / hon inte delar dina känslor, låt det gå. Inte klamra inte att hoppas på att saker och ting kan förändras. Du kan slösa år av ditt liv, och sluta beklaga det.
 • Analysera dina känslor innan man kommer till slutsatsen att du är "kär" och inte känna vad som kallas: fysisk attraktion. Det är-ibland-förvirrande, är hjärtat en bräcklig sak, en spegel på ett sätt.
 • Flytta inte ihop förrän du är både säker på att du delar samma känslor.
 • Aldrig antar att din kärlek intresse inte dela känslan, alltid prata om saker innan du försöker att gå vidare. Chansen finns att du kan hamna gå vidare precis innan din vän är redo att avancera din relation. Bra saker kommer till dem som väntar!
 • Riskera inte att vänskapen med något mindre än ömsesidig kärlek. Det är inte värt det möjliga slutet av din vänskap bara för att tillfredsställa nyfikenhet, eller för den skull en dagslända. Om du är kär, men det är värt att riskera någonting för chansen att du kan bli mer än vänner.