Wka

Hur artigt berätta för någon om de är irriterande

Finns det någon du känner som är irriterande? Om du vill vara taktfull om situationen, här är vad du kan göra.

Steg

Hur artigt berätta för någon om de är irriterande. Tänk, "vad irriterar mig om den här personen och är det något jag kan göra för att förändra det?".
Hur artigt berätta för någon om de är irriterande. Tänk, "vad irriterar mig om den här personen och är det något jag kan göra för att förändra det?".
 1. 1
  Tänk, "vad irriterar mig om den här personen och är det något jag kan göra för att förändra det?"
 2. 2
  Tänk hur du skulle vilja att få veta att du är irriterande.
 3. 3
  Vänta tills du hittar den personen ensam. Berätta för dem vad om dem retar dig och varför. Det finns en god chans att de inte inser att de är irriterande.
 4. 4
  Försiktigt påminna personen när han eller hon uppvisar irriterande beteende. Om personen fortsätter, är han eller hon antingen a) glömsk, b) skadlig, eller c) verkligen försöker att korrigera sitt beteende, men kanske inte vet det bästa sättet att gå tillväga. Du måste då behandla personen som vad han eller hon är. De första två situationerna är inte enkelt hanteras eftersom det finns inget mer att du kan göra. Du kan inte ändra ett medvetet irriterande person eller någon med kronisk dåligt minne. Om däremot, är din vän uppriktigt försöka förbättra sitt beteende, kom ihåg att ha tålamod. Tjata och klaga på denna persons fel är inte bara kontraproduktivt, det är också irriterande att den personen.
 5. 5
  Det viktigaste att tänka på är att ingen av oss är perfekt, och behandla dina vänner med respekt och värdighet är en prioritet. Den gyllene regeln ("Behandla andra som du vill bli behandlad") fungerar bra för denna typ av situation.

Tips

 • Var snäll och mild till personen. Ju mer artigt och rimligt att du är, desto större chans har du att bli tagen på allvar.
 • Ge inte mycket uppmärksamhet till den personen när han / hon retar dig
 • Med nära vänner, kan de skämtade. För dem, berätta för dem att sorts lugna ner. En fras som "Du ger mig huvudvärk" kommer nästan alltid lugna en vän ner.
 • Om de inte är skyldiga till "större" förargelse, så att säga, kan det vara mer effektivt att ge några icke-verbala tecken på att du inte är nöjd med deras beteende, t.ex. suckar, tittar berörda. Naturligtvis beror detta på dem faktiskt vara lyhörda för dina ledtrådar.
 • Om personen vet att hon är irriterande (eftersom de flesta människor berätta för honom / henne att han / hon är), men ändå inte ändrar oavsett vad, måste du vara strikt med henne och berätta för henne att om hon förändras, kommer inte bara folk gillar henne bättre, kommer folk inte gå runt att undvika / retar henne.
 • Säg inte personen direkt "Du är irriterande!". Det kommer att genera personen och det kommer också att såra deras känslor. Istället berätta trevligt och lugnt och förklara för dem vad som retar dig tills de förstår.

Varningar

 • Inte berätta för dem om detta framför någon. Det är förödmjukande. Det kan och kommer att göra personen arg och inte lyssna.