Wka

Hur ansöker balsam till håret

Många balsam belägga ytan på hårstrået. Schamponering inte bara tvättar bort smuts och styling produkt uppbyggd men också balsam beläggning. Därför sådana balsam måste tillämpas efter schamponering. Även djupa balsam som penetrerar hårstråna måste läggas på igen regelbundet eftersom miljön ständigt bär på ditt hår och balsam fungerar som en skyddande. Tekniken för hårbalsam ansökan skiljer sig beroende på vilken typ av balsam du använder.

Steg

Hur ansöker balsam till håret. Förstå när du ska använda en efter-schampo balsam.
Hur ansöker balsam till håret. Förstå när du ska använda en efter-schampo balsam.

Efter-schampo balsam

 1. 1
  Förstå när du ska använda en efter-schampo balsam. Denna typ av balsam är en rekommenderad del av din normala hårvård rutin. Det bidrar till att skapa silkeslena, hanterbara flätor. Det hjälper också att hålla håret friskt genom att skydda håret från miljöfaktorer. Detta tvätta ur balsam rekommenderas för alla hårtyper.
 2. 2
  Pressa extra vatten från håret efter att du schampo.
 3. 3
  Placera lämplig mängd balsam i handflatan med en hand. Rätt mängd för dig beror på ditt hår tjocklek och längd. Om du är osäker på hur mycket du behöver, börja med en punkt stor som en krona på din hand och öka mängden som behövs för att lätt coat håret. Vissa människor behöver bara en dime-size mängd, medan andra kan behöva en generös del som täcker det mesta av sin handflata.
 4. 4
  Sätt händerna ihop och gnugga dem lite för att få balsam på båda händerna.
 5. 5
  Börja i ändarna av ditt hår och arbeta uppåt tillämpa balsam. På ett sätt, tillämpar du balsam motsatsen som du gör schampo. För mycket långa hår, kan du samla delar av håret och dra massan upp till baksidan av huvudet, eller samla en lös knut och sprida balsam genom håret.
 6. 6
  Släppa loss ändarna på ditt hår.
 7. 7
  Skölj håret under kallt eller ljummet vatten tills slemmighet av produkten är borta. Ditt hår kommer fortfarande vara mjuka.

Leave-in balsam

 1. 1
  Förstå fördelarna med en leave-in balsam. Detta balsam ger glans och hanterbarhet i håret. Det är praktiskt eftersom du inte behöver tvätta det.
 2. 2
  Börja med torrt eller handdukstorkat hår. Eftersom du kommer att lämna denna balsam i håret, kommer du vill börja med semi-torrt hår. Vått hår kommer att droppa och få dig och allt omkring dig våt. Torrt hår kommer inte absorbera balsam. En glans serum är en typ av leave-in balsam som kan användas för att torka håret som det är tänkt att belägga hårstrået istället för tränga in i den.
 3. 3
  Placera en liten mängd serum på handflatan av 1 hand. Den kortare håret är, desto mindre kommer du att behöva använda. Du kommer att behöva använda trial and error för att upptäcka vad den perfekta mängden av varje produkt är för ditt hår längd och typ. De flesta produkterna kommer att rekommendera en ärtstora belopp för medellångt hår av genomsnittlig tjocklek. Du kan alltid lägga till mer produkt till ditt hår, så börja med mindre än du tror du behöver. Om du använder för mycket från början, kan den enda fix vara att tvätta håret. Du kommer att veta om du har använt för mycket om ditt hår visar sig fet och platt. Den korrekta mängden produkt kommer att lämna ditt hår slät och blank.
 4. 4
  Sprid balsam över båda händerna genom att gnugga dem tillsammans. Detta möjliggör en mer jämn fördelning av produkten på håret under ansökan.
 5. 5
  Samla håret i händerna på nacken på nacken liknande om du gör en hästsvans.
 6. 6
  Alternativa metoder för att tillämpa balsam till håret.
  • Kör båda händerna ner längden på ditt hår från öronen till ändarna. Börja inte på din hårbotten, eftersom du vill undvika att applicera balsam på dina rötter. Oljor, en naturlig balsam, skapas vid hårbotten och tillräckligt täcker de första inches av ditt hår.
  • Använd fingertopparna för att sprida balsam mellan sektioner av hår.
  • Luta huvudet åt sidan så att ditt hår att hänga bredvid dig och kör lägenheter i händerna ner längden på håret, en på varje sida av ditt hår.
 7. 7
  Kamma igenom håret med en bred tand kommer att ytterligare betala ut balsam.

Spray-on conditioner

 1. 1
  Bestäm om du behöver en spray-on balsam. En fördel med spray-on balsam är att du kan använda det som nödvändigt under loppet av en dag. Denna typ av balsam kan också tillämpas på specifika område såsom torra toppar eller en tilltrasslad område. Det är perfekt för dem med tunt eller fint hår.
 2. 2
  Håll flaskan 7 till 10 inches (17 till 25 cm långa) från ditt hår.
 3. 3
  Squirt lite spray runt håret eller på ett visst område.
 4. 4
  Kamma håret att betala ut balsam.

Inpackning

 1. 1
  Lär när du ska använda en inpackning. En inpackning fungerar på torrt eller skadat hår, tränga in i håret axlar och lämna bakom, friskare, mjukare hår. Denna konditionering behandling är inte avsedd för dagligt konditionering, utan snarare en gång i veckan och bör göras innan din vanliga hårtvätt rutin.
 2. 2
  Fukta håret för att möjliggöra optimal balsam absorption.
 3. 3
  Coat håret med balsam.
 4. 4
  Hetta upp om tillverkarens varumärke balsam kräver det.
  • Täck håret med en duschmössa eller plastfolie.
  • Föna håret eller sitta under en huva torktumlare i 15 minuter.
 5. 5
  Packa ditt hår.
 6. 6
  Schamponera håret efter din typiska dagliga schampo regimen.

Saker du behöver

 • Hårbalsam
 • Duschmössa
 • Fön