Wka

Hur vet jag om du har känslig hud

Rätt hudvård är viktigt, och när man väljer hudvårdsprodukter, är det viktigt att överväga din hudtyp. Denna kunskap kommer att diktera loppet av hela din hudvård regim. Det är särskilt viktigt att identifiera huruvida du har känslig hud, eftersom de fel produkter kan orsaka irritation som ibland kan vara svår. Om du tror att du har känslig hud, och vill veta de verkliga symptomen relatera till dig, läs vidare.

Steg

Hur vet jag om du har känslig hud. Titta på din hud efter att du har rakat.
Hur vet jag om du har känslig hud. Titta på din hud efter att du har rakat.
 1. 1
  Titta på din hud efter att du har rakat. Känslig hud oftast inte reagerar väl till rakning eller vissa produkter rakning. Ofta blir flammigt, (stora röda märken), känner kliande eller komma upp i ett utslag. Om detta händer så ska du satsa på en hårborttagning produkt som är utformad för känslig hud.
 2. 2
  Har din hud blir ofta irriterad efter att ha använt vanlig duschtvål, badskum eller tvål? Känslig hud är oftast ganska torrt så kan bli irriterad av hårda tvålar. Även om produkterna innehåller en doft, kan detta bidra till irritation. Så om du har märkt att de tjusiga doftande tvålar din hud känns roligt, är din hud antagligen alltför känsligt för dem, och det är dags att köpa några mjuka, oparfymerad tvål och tvättar istället.
 3. 3
  Tänk på hur din hud känns efter att ha använt parfym eller rakvatten. Kemikalierna i detta kan ofta orsaka din hud att brinna, ibland vänder fläckiga eller till ett utslag. Om detta har någonsin hänt dig så är det mest troligt att din hud är för känslig för vissa kemikalier. Prova spraya dem på utsidan av kläderna istället.
 4. 4
  Är din hud påverkas av vädret? Svåra väderförhållanden kan orsaka problem med känslig hud. Varmt väder kan orsaka värmeutslag, rodnad och / eller täthet. Kallt väder och hårda vindar kan orsaka torrhet och irritation. Om detta låter bekant, kan känslig hud vara ditt problem.
 5. 5
  Om du ofta måste sluta använda produkter, såsom smink, body butter, fuktkräm, ansiktsmasker / tvätt, vissa balsam och schampo, etc, då detta är ett tydligt tecken på att din hud är känslig. Det finns många produkter där ute avsedda för känslig hud.
 6. 6
  De vanligaste områden på kroppen för känslig hud för att vara, även om det kunde vara var som helst, är på ansikte, händer, armar och ben, så dessa är de viktigaste områdena för att hålla ett öga på.

Tips

 • Om problemet påverkar dig illa, gå till en läkare för att söka professionell, läkare eftersom det kan finnas ett underliggande problem.
 • Body tvättar utan tvål eller doft är bäst för känslig hud. Dessa är allmänt tillgängliga, och det finns ett ganska stort utbud också.
 • Doftande produkter är bäst undvikas fullt stopp. Detta är ofta vad som orsakar irritation i de flesta produkter.
 • Kläder tvättmedel och balsam / mjukgörare kan gnida mot huden och orsaka utslag eller klåda. Leta efter produkter och varumärken som är mer skonsam.