Wka

Hur man gör en militär bulle

En militär Bun är namnet på en särskilt tät och snygg bun som krävs för alla långhåriga kvinna i militären. Men den militära bun inte bara för arbete - du kan bära den till en ledig dag med vänner eller för att klä upp din look nattetid. Om du vill veta hur man gör en militär bulle, följ dessa enkla steg.

Steg

Hur man gör en militär bulle. Torka håret tills dess fuktig.
Hur man gör en militär bulle. Torka håret tills dess fuktig.

Förbered ditt hår

 1. 1
  Borsta håret ordentligt. Tillbringa en bra några minuter kör en borste genom håret tills den känns smidig och helt fri från tovor. Se till att detta är det första du gör - om du borsta håret när du tvättar den, kommer du att vara mer benägna att bryta dina trådar och skada ditt hår.
 2. 2
  Tvätta håret. Du kan använda schampo och balsam om du behöver det, men det huvudsakliga syftet med att tvätta ditt hår är att få det blött, men rengöring är en extra bonus.
 3. 3
  Torka håret tills dess fuktig. Torka håret med en handduk och vrid ur den tills det är trevligt och fuktigt. Om det är dyblöt, kommer det att vara svårt att göra en bulle, men du kommer inte att kunna göra det, om ditt hår är helt torrt, så att inte föna det vår vänta för länge innan du gör din bulle.
 4. 4
  Kamma håret försiktigt för att få alla stötar ut. Sätt en dime-stora mängd hårgelé på kammen och kör det genom ditt hår.

Gör en militär bulle

 1. 1
  Gör en hästsvans i mitten av bakhuvudet. Fäst den med en tjock hästsvans innehavaren som du lindar minst 3-4 gånger runt håret. Hästsvans bör vara mycket tät och nära hårbotten.
 2. 2
  Vira en andra hästsvans innehavaren runt hästsvans. Vid de första en sönder eller förlorar sin elasticitet, kommer du vara beredd.
 3. 3
  Lyft upp hästsvans när du börjar att vrida den. Håll upp det som du vrider hästsvans tätt.
 4. 4
  Vira den tvinnade hästsvansen runt sig själv. Börjar på basen av hästsvans, ta den tvinnade hästsvansen och vira den runt sig själv så mycket som du behöver tills den är helt insvept. Kontrollera att det inte finns några lösa trådar och att håret är prydligt förpackade utan gupp.
 5. 5
  Säkra bulle med 3-4 stora hårnålar. Börja fästa håret på toppen av bullen, skjuta stiften nedåt för att säkra bulle till resten av håret. Försök att flytta huvudet runt - om bullen inte känner sig helt trygg och i stället försöka använda några fler hårnålar tills du kan röra huvudet i alla riktningar utan bun går ut på plats.
 6. 6
  Placera ett hårnät över bun (tillval). För en extra touch, kan du placera ett hårnät över bulle, fördubbla det två eller tre gånger beroende på storleken av bullen.
 7. 7
  Säkra hårnät på plats. Använd minst 2-3 små stift för att säkra hårnät på plats.
 8. 8
  Spraya bulle med hårspray. Släta ut alla flyaways med lite gel. Håll hårspray med dig hela dagen i fall du behöver för att säkra ditt utseende senare.

Tips

 • Om du inte lyckas de första försöken, oroa dig inte - det tar tid att bemästra den militära bun.
 • Ge dig själv 10-20 minuter att slutföra bulle, beroende på hårlängd / tjocklek.
 • Sätt gel på att jämna tillbaka stripig bitar på sidorna nära öronen.
 • Om du har lugg, applicera gel på dina händer och slick tillbaka dem framför rötterna. Gör detta ett par gånger och kamma dem efteråt.
 • OBS: Detta är inte en sat bulle, håret sticker ut och överdriven mängd flyaways är helt emot kvinnliga hår standarder.
 • För en mycket formell, snyggt utseende, undvika att använda några färgglada, flickaktigt, eller ljusa tillbehör. Denna stil går inte bra med utsmyckade clips, stift, eller tillbehör heller.

Saker du behöver

 • 2-3 stora hårnålar (som liknar din hårfärg)
 • 2-3 små hårnålar (som liknar din hårfärg)
 • Ett hårnät (som liknar din hårfärg)
 • 2 (metal-free är bättre) hästsvans innehavare (som liknar din hårfärg)
 • Hårgelé (billig är okej, eller gör din egen )
 • Hårspray (igen, kan det vara något billigt)