Wka

Hur bli av med vårtor

Alla får vårtor en gång i sitt liv och de är mycket svåra att bli av med. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa dig bli av med dina vårtor eller åtminstone ge dig en idé om hur man kan förebygga och ta itu med dem.

Steg

Hur bli av med vårtor. Om du har en vårta den inledande bästa och mest effektiva sättet att hantera dem är genom att frysa dem.
Hur bli av med vårtor. Om du har en vårta den inledande bästa och mest effektiva sättet att hantera dem är genom att frysa dem.
 1. 1
  Prevention. Vårtor är lätta att fånga men svåra att bli av med. Detta innebär att den bästa man kan göra är att vidta försiktighetsåtgärder. Det är omöjligt att helt skydda sig från dem som du kan fånga dem på så många sätt. Ett sätt att minska risken bär strumpor när du är runt huset eller i andra människors hus. Detta kommer att minska risken för att du får dem eller skicka dem till andra människor. Naturligtvis kommer detta att ännu inte helt eliminera risken när du kan fånga dem från simning, duschar och även försöker på skor i butikerna, men det kommer att göra det mindre troligt att du kommer att få dem.
 2. 2
  Om du har en vårta den inledande bästa och mest effektiva sättet att hantera dem är genom att frysa dem. De bästa produkterna att använda är Bazuka Att Verruca eller Wartner. Oavsett vad människor kan säga, frysa en vårta inte riktigt ont. Du kommer att känna ett sting när sprayen appliceras men smärtan varar inte länge och inte är mycket intensiv. Frysa verruca bör så småningom leda till det släppa. I teorin paketet säger att verruca faller av efter endast en ansökan men oftast kommer du behöva upprepa det dagligen i minst ett par dagar.
 3. 3
  Om du vidrör verruca sedan se till att du tvätta din hand omedelbart. Vårtor kan spridas mycket snabbt på fötterna och även till händerna så alltid se till att du tvätta händerna om du hanterar dem.
 4. 4
  Applicera salicylsyra till verruca. Salicylsyra kommer vanligtvis i gelform och du kan köpa den över disk på apotek. Med hjälp av detta är en smärtfri metod för att bli av med vårta. Om du använder salicylsyra då det kan ta mycket längre tid för verruca att gå och kan ta massor av applikationer.
 5. 5
  Fila ner verruca. Du kan göra detta med en pimpsten eller en nagelfil som du kan bara köpa från lokala apotek. Att göra detta kommer inte att eliminera verruca men det hjälper till att minska hårda huden som omger den och kan göra det lättare att tillämpa salicylsyra.
 6. 6
  Lämna verruca att gå av sig själv. Så småningom vårtor bör försvinna på egen hand men det kan ta längre tid än två år under vilken tid verruca kan bli värre eller spridas till andra områden eller människor. Om din verruca gör ont så jag inte skulle rekommendera att lämna det.
 7. 7
  Se en läkare eller fotvårdsspecialist. Om du har en vårta du kan dra nytta av att få råd från proffs.

Varningar

 • Försök inte att skära ut en vårta. Detta kommer att göra att den blir öm och kommer inte att hjälpa att bli av med vårta. Förutom detta kan det leda till att verruca bli smittade.
 • Se till att du inte delar skorna och se till att du ändrar dina strumpor dagligen. Bär samma strumpor kommer bara minska risken för vårtor sprids.
 • Vid användning av frysning spray, titta inte att få på händerna, eftersom det kommer att orsaka smärta.
 • Alltid bära strumpor runt huset för att stoppa dig passerar vårtor på andra familjemedlemmar.
 • Läs paketen av behandlingarna noga och endast använda dem på händer, fingrar och fötter.