Wka

Hur man undviker att bli kär i en kompis

Har du någonsin funnit det besvärligt att du är kär i din bästa vän när klart de inte känner på samma sätt om dig?

Tyvärr, ibland kan man inte låta bli att känna kär i din vän. Men det finns några enkla tips på hur man kan undvika att falla i kärlek med en vän.

Steg

Hur man undviker att bli kär i en kompis. Undvik att tala i telefon.
Hur man undviker att bli kär i en kompis. Undvik att tala i telefon.
 1. 1
  Undvik att tala i telefon. Försök att inte tala mycket i telefon eftersom detta tenderar att göra människor att känna sig närmare varandra. Detta gör att du inte kommer att förvänta hans eller hennes kräver således minskar risken för att tänka på honom eller henne. Därför utvecklas inte känslor mot honom eller henne.
 2. 2
  Vara upptagen. Fokusera på dina studier eller hobbies.Go ut att ha kul med familj eller vänner. Shoppa, sporta. Detta gör att du inte kommer att hitta ledig tid där du kommer att tvingas att tänka på honom eller henne. Detta kommer att säkerställa att du mentalt är separerade från honom eller henne därmed minska risken för att falla i kärlek.
 3. 3
  Tänk på alla de negativa punkterna. Tänk på hans eller hennes dåliga vanor, kanske hon är en push över. Eller han äter för mycket. Eller kanske hon är snål. Eller ligger han för mycket. Eller kanske han är pinsamt. Detta skulle kunna göra personen verkar irriterande för dig och leda till att du inte kär i din vän.
 4. 4
  Försöka göra saker. Detta kanske låter löjligt men talande själv saker som "bra även om jag hade en chans med henne att hon kommer att fuska på me'-vad detta kommer att göra är att få dig att tro att han / hon inte är en lämplig potentiell partner, eftersom de kommer att sluta upp såra dig. Därför hjälper dig att inte bli kär i din vän.
 5. 5
  Försök att inte umgås med din vän för mycket. Om du sällan se honom / henne då du kommer sällan tänker på honom eller henne.
 6. 6
  Undvik att umgås på sociala nätverkssajter. Om du skickar för många Facebook-meddelanden eller e-post, eller kommentera status och bilder då du kommer att förvänta sig att finna ett svar och kommer att kontrollera ditt Facebook var 12 minuter eller så. Om du inte vill bli kär i någon ska du inte tänka på dem. Vilket innebär att du kommer inte att förvänta en kommentar från dem därför att du inte kommer att tänka på honom / henne. Det hjälper inte att tänka på en person om du inte vill bli kär i dem.

Tips

 • Berätta för dig själv att du kan hitta någon bättre än honom eller henne. Detta kommer också att hjälpa dig att inte bli kär i din bästa vän. Kanske någon rikare, snällare och snyggare.
 • Upprepa hans eller hennes brister. Om du fortsätter du att berätta för dig själv sina skavanker här kommer så småningom att göra att du inte kär i honom eller henne.
 • Undvik att lyssna på samma musik. Inte lyssna på samma musik du och han / hon brukade lyssna på tillsammans. Om du försöker att inte förälska sig i någon inte lyssna på musik som påminner dig om honom eller henne.
 • Det är inget fel om att falla i kärlek med vänner. Vad du behöver göra är att se till att han / hon är den person som du vill vara med.
 • Försök att hitta en flickvän / pojkvän. Om du hittar någon, då ditt sinne kommer att vara upptagen med den personen. På så sätt kommer du inte tänka på din vän och därmed inte bli kär i dem.

Varningar

 • Se till att du inte hamnar hata din bästa vän. Efter allt det enda sättet på vilket du kan falla ur kärlek är genom att identifiera alla hans / hennes negativa punkter, men du måste vara försiktig så att inte hata din bästa vän.
 • Se till att när du väljer någon annan som du inte använder dem för att komma över dig kär i din bästa vän. Se till att du verkligen älskar dem annars kan du sluta skada honom eller henne.