Wka

Hur man sparar en vänskap

"Vänner är som stjärnor. Du behöver inte alltid se dem, men du vet att de finns där." Och medan en shooting star är en vacker sak att observera, är en döende vänskap en av de mest smärtsamma saker att uppleva.

Men om du tror att det är värt att försöka rädda det, då är det värt det. Så, om du fortfarande rörd av en vänskap som har gett dig ovärderliga stunder, villkorslös kärlek och minnen, åtminstone ge sparar det en chans. Även problem är oundvikliga, om ni båda ser värdet i att spara det du har, kan fokusera på att fixa saker bara vara effektiva, och din obligation kan även komma igenom denna prövning bättre och starkare än tidigare.

Steg

Hur man sparar en vänskap. Har några ärliga analys av situationen.
Hur man sparar en vänskap. Har några ärliga analys av situationen.
 1. 1
  Agera nu. I det ögonblick du är medveten om att ni två börjar växa ifrån varandra, gör något åt ​​det. Väntar kommer bara leda till en oundviklig stadigvarande förlusten av din vänskap. Var beredd på att vara den som gör de första stegen, din vän kan vara arbetade i tron ​​att det är något du har gjort för att skada vänskapen, så det är inte värt att vänta för dem att lösa saker och ting.
 2. 2
  Har några ärliga analys av situationen. Sitt ner och tänka tillbaka till där allt gick fel. Var det ditt fel? Var det något du sa eller gjorde eller inte säger eller gör, men du bör ha? Det är viktigt att tänka på din passivitet vid vissa punkter som alla de gånger du misslyckats med att ringa ett samtal för att se hur din kompis var, eller när du missat möten, eller underlåtit att visa upp vid viktiga händelser.
 3. 3
  Om det var ditt fel, be om ursäkt. Kortfattat förklara din sida av historien och undvika att göra ursäkter eller förskjuta skulden. Genom att ta ansvar för din del i att skada vänskapen, bevisar du att din önskan att hålla din vän är viktigare än din stolthet eller känsla av självrättfärdighet.
 4. 4
  Prata, prata, prata. Om du inte tycks kunna hitta orsaken till den växande mellanmänskliga avståndet mellan dig och din vän, föreslår att ni två bara prata. Berätta för din vän att du är ledsen att saker och ting inte verkar vara så bra mellan er två längre och att du verkligen skulle vilja räkna ut om det skulle vara möjligt att återställa det du hade tidigare. Din vilja att arbeta igenom frågorna kommer att uppskattas, speciellt om du gör det klart att du är helt öppna för att höra deras sida av historien. Försök att inte din vän samtidigt förklara sin sida av historien. Istället lyssnar uppmärksamt.
 5. 5
  Lyssna till din vän. Om en tredje part har att berätta olika historier till er båda för att orsaka konflikter, lyssna på din vän är det bästa sättet att upptäcka det. Fråga vem berättade för dem att om du hör att du sagt något du aldrig skulle säga i en miljon år. Det är fantastiskt hur snabbt en tredje part lögnare psykningar spränga i deras ansikte när offren jämföra anteckningar. Så även om någon försöker undvika dig, fråga varför och vara beredd att lyssna oavsett vad din kompis säger.
 6. 6
  Gör ett beslut om värdet av bestrida punkter om ditt beteende eller problem som har uppstått i vänskap. Om din kompis har fel ände av pinnen och har missförstått saker som du sagt eller gjort (eller inte gjort), sedan med alla medel klargöra vad ni tror är fallet. Men bli inte argumenterande eller konfronterande, eftersom detta kommer att orsaka din vän att känna defensiv och det kommer helt enkelt att påskynda slutet på vänskapen. Ha tålamod, tydligt förklara hur du ser på situationen och ge din tolkning av tidigare händelser utan att döma eller försvarsreaktion. Till exempel:
  • Din vän kan anklaga dig för att aldrig vara där under viktiga händelser i öppnandet av sin nya verksamhet under det gångna året. De kanske säger att det kom till den punkt att varje gång han eller hon bett dig att hjälpa till, verkade du för upptagen eller ointresserad av deras nya satsning, trots att du först hade varit mycket stödjande. Du kan svara att du accepterar det var fel av er att aldrig vara tillgänglig för att prata igenom saker och ting. Du kanske också beskriva vad som hände för att hindra dig från att vara nära vän från förr. Till exempel kanske du var tvungen att ta hand om ett sjukt barn eller make, allt samtidigt som man försöker hålla ner ditt jobb med sina oförsonliga deadlines. Ge faktiska förklaringar till varför du inte var så engagerad med din vänskap som ni kunde ha varit snarare än att erbjuda ursäkter - det är viktigt. Och söker inte sympati eller medlidande men klargöra varför du inte kunde vara där för din vän.
 7. 7
  Bekräfta din. Din vän kan vara rotlösa och finare gratis medan du är en pappa till tre barn. Som livet förändras omkring oss, vänskap förändras också. Men detta betyder inte att du saknar att viktig förbindelse som utlöste vänskap i första hand och förändringar i ditt arbete, personligt och livsstil behöver inte underminera din vänskap. Prata öppet om förändringarna är viktig, liksom att acceptera att ni två har olika banor, men fortfarande har utrymme, kärlek, och för varandra i era liv.
  • Om din vän har distanserat från dig på grund av förändringar i era liv, ta tillfället i akt att försäkra varandra att medan livet har förändrats, har vikten av din vänskap inte. Och erkänner att om du har förändrats, du verkligen inte förväntar din vän att ändra.
  • Återuppväcka några saker som ni två fortfarande kan njuta av att göra tillsammans. Till exempel, avsätta en vanlig kväll, eftermiddag eller dag då ni två träffas för att umgås göra saker som du både njuta av till exempel se en film, som sitter på ett café, spela en sport, etc.
 8. 8
  Undvik att vara naiv. Även om du kanske vill rädda vänskapen, vara uppmärksam på tecken på att din vän medvetet söker att avsluta det. Med tanke på att detta är ett otänkbart utsikter i ett tidigare kärleksfull och omtänksam anslutning, endast tillgripa tro detta är en möjlighet om skyltarna gör det extremt tydligt, till exempel, om din vän går ut ur deras sätt att undvika dig, eller slutar svara dina samtal, eller aldrig kan finnas av dig, men gemensamma vänner verkar inte ha detta problem, är det möjligt att din vän försöker avsluta saker. Om så är fallet, försök att återuppliva saker men inte slå dig själv om det inte eftersom det inte är ditt fel och den andra personen har gjort ett val som du inte kan ändra.
 9. 9
  Hitta en kompromiss. Antag att din vän har pratat och lyssnat, och ni båda har rensat luften, leta efter sätt som du kan nå på de saker som har undergrävt din vänskap till denna punkt och leta efter sätt att ställa relationen på rätt spår igen. Om du menar så mycket med den här personen, eftersom de betyder för dig, genom ömsesidigt kompromissa i slutändan kommer du att ha åtminstone gjort vissa framsteg i rätt riktning.
 10. 10
  Visa vilja att och undvika växa ifrån varandra någonsin igen. När du har arbetat igenom utmaningarna för din vänskap och komma till en gemensam lösning, visa din vän hur mycket de betyder för dig. Börja skapa nya minnen och värdefulla ögonblick som kommer att göra den obehagliga sidan i er gemensamma historia ser obetydlig och aldrig värt att nämna igen.

Tips

 • Var inte rädd för att vara en att prata, speciellt om din vän inte talar upp.
 • Om (s) är han verkligen din vän, kommer de att känna öppet med dig och vice versa.
 • Förvandla din mobiltelefon avstängd samtidigt umgås med din vän. (S) att han skulle göra samma sak. Ständigt avbryta samtalet för att besvara ett samtal eller skicka ett textmeddelande visar din vän att du egentligen inte värdesätter din tid tillsammans.
 • Dela något viktigt och personlig eller be om råd på vissa problem. Detta kommer att betona om definitionen av "vänskap" - finnas där för varandra - och flytta fokus från frågan du försöker lägga bakom.
 • Gör nya spännande saker med din vän, men också hålla traditionerna du både njuta. Detta kommer att stärka din relation ytterligare.
 • Kom ihåg att hålla fortsatt kontakt med din vän. Sända ett julkort varje år skulle vara en fin gest.

Varningar

 • Spara din vänskap skulle aldrig komma på outhärdlig kostnad som din och den andra personens hälsa och moral eller de av de människor ni bryr sig om. Gör inte eller ge efter för sådana krav.