Wka

Hur att dölja att man är kär i en medarbetare

Du känner ditt hjärta slå lite snabbare när en viss medarbetare går din väg. Du skrattar mer hjärtligt åt hans eller hennes skämt och hitta honom eller henne oemotståndligt fascinerande. Medarbetare kärlek kan vara mycket svårt, särskilt om ditt företag förbjuder eller oblida ögon inner-kontor romantik, du (eller båda av er) är i en engagerad relation eller har din egen personliga politik på romans med någon på jobbet. Eller kanske du bara inte vill att andra vet, kanske inte ens målet för dina känslor!

Oavsett anledningen till att du vill behålla din kollega krossa under wraps, det finns sätt du kan dölja dina amorösa känslor mot dina medarbetare, samtidigt som man försöker komma till rätta med det faktum att denna obesvarad kärlek aldrig kan (eller bör aldrig) vara realiseras.

Steg

Hur att dölja att man är kär i en medarbetare. Fundera på om du verkligen i eller bara förälskad.
Hur att dölja att man är kär i en medarbetare. Fundera på om du verkligen i eller bara förälskad.
 1. 1
  Fundera på om du verkligen i eller bara förälskad. Försök ta reda på om det är äkta kärlek du känner eller om du helt enkelt förälskad. Medan båda fallen producerar starka känslor, kan du ha möjlighet att "få över" förälskelse lite snabbare än sann kärlek. Intensiva känslor av attraktion kan ofta väckt den av tryck eller spänning i arbetsplatsen och ser dina medarbetare prestera bra i dessa situationer. Om du överför imponeras till mer intima känslor, måste du reda ut om det är något mer bestående eller bara flyktigt men fortsatta känslor av förundran:
  • Hur väl känner du den här personen? I vissa fall kan du älska andra på avstånd, medan det i andra fall din kärlek kan ha ökat stadigt över tiden, eftersom du arbetar nära tillsammans och har haft möjlighet att diskutera personliga värderingar och intressen.
  • Vet du verkligen den här personen? Har du blivit kär i hans eller hennes sanna inre egenskaper eller är du förälskad i hans eller hennes hotness, särskilt i raden av tullen?
  • Är du fascinerad av deras skenbara lockelse på arbetsplatsen? Ström eller ledarskap är lockande på en arbetsplats sammanhang och kan orsaka förälskelse, om du känner att vara ansluten till den här personen på något sätt kan orsaka en del av sin duktighet / persuasiveness / elegans / ledaregenskaper, osv, för att smitta av sig på dig. Är du säker på att du inte bara är ute efter en bra mentor? Begär att vara mentor snarare än älskad kan spara en hel del smärta och sorg i det långa loppet!
  • Har du haft tid tillsammans för att lära sig mer om varandra utanför arbetsplatsen eller vill du bara veta arbetsplatsen persona?
 2. 2
  Tänk som är föremålet för din kärlek och hur lämpligt det verkar till andra som du romantiskt engagera. Är du längtat efter din chef, peer eller underordnad? Scenarier kring chefen eller en underordnad är bäst avgörs av drömmarnas land. Såvida inte någon av er lämnar företaget, det finns olika möjliga risker, däribland att bli betraktad som missbrukar makten, söker (och får) favorisering och bli opålitliga om du ska köra ut och berätta för din romantisk partner vad dina medarbetare tänker. I vissa fall är det mot arbetsplatsen policy och kan resultera i uppsägning eller andra juridiska frågor. Romantik på jobbet kan göra rörigt arbetslivet, även långt efter medarbetare verkar ha accepterat det, eftersom människor alltid kommer att undra hur konfidentiell du ska vara.
  • Varifrån kommer denna person arbetet i relation till dig? Är du direkta medarbetare och måste arbeta på projekt sida vid sida eller gör denna person arbetar i en helt annan avdelning, på den kompletta andra sidan av byggnaden? Ju längre avståndet inom företaget, desto mer sannolikt är det att en romantisk förbindelse kan upprätthållas utan ruffling alltför många fjädrar - se bevis på romantiska dalliances i samma kontor är svårare att hantera än en allmän kunskap att du är romantiskt kopplad till någon två våningar eller tre byggnader bort, som utom synhåll är ur sinnet, medan det i ditt ansikte är en ständig påminnelse.
 3. 3
  Undersök varför behöver du för att dölja din kärlek. Helt förstå konsekvenserna av antingen dölja eller avslöja din kärlek kommer att hjälpa dig att utveckla en strategi för att dölja din tillgivenhet. I vissa fall kan det vara riktigt uppenbara men inte alla situationer är klart först. Här är några möjliga orsaker för att dölja din kärlek till en medarbetare:
  • Det är en fruktdryck. Du har inte gjort några försök alls att berätta för din kollega du känner henne eller honom. Och du fortfarande funderar över det som att om det ens är en bra idé för att avslöja din kärlek och du är osäker på konsekvenserna. Tills du är säker, dölja det och göra en medveten ansträngning för att undvika att flirta.
  • Du är orolig för vad medarbetare kommer att tycka om ni två träffas. I många fall är detta ett giltigt bekymmer som det finns alltid några arbetskamrater som inte gillar det, av olika anledningar. Det kan fresta på vänskap som du har gjort på jobbet och det kan säkert tråkig del av kontoret sociala situationer för dig, vet att du måste vara extremt noga med att inte förolämpa medarbetare.
  • Företagets policy förbjuder inre kontor romantik. Många företag har riktlinjer som förbjuder inre kontor romantik eller relationer - och av goda skäl. I vissa fall kan nya kontor par vara mycket störande för varandra och sina kamrater. Som diskuterats tidigare, i andra fall väcker frågor om jäv, sekretess och pålitlighet, vilket alla känner mycket obehagligt.
  • Du tror inte att föremålet för din kärlek skulle återvända dina framsteg. I vissa fall, kan du berätta om den andra personen skulle eller inte skulle vara mottaglig för din passion för honom eller henne. Några tecken kan vara hur den andra personen interagerar med dig, kanske mer som en kompis och inte i en flirtig sätt. Eller är det möjligt att du har märkt att föremålet för din kärlek vanligtvis går för någon med vissa fysiska eller psykiska egenskaper, aspekter som du inte besitter. Han eller hon kanske till och längtar efter någon annan och berättar öppet, som Lois Lane berättar Clark Kent hur mycket hon ville Superman i hennes liv.
  • Du eller ni båda är redan i en engagerad relation. Även om du är singel, men han eller hon är gift eller i en engagerad relation, kan du inte vara den "andra personen" som kommer mellan ett par. Det är moraliskt fel (det skulle bli en affär) och det kan definitivt skada ditt arbete utsikter om avslöjats. Helst ska du inte någonsin befinner dig i den här situationen. Alltid veta innan flyttar om någon begått eller inte och om du är engagerad, hålla en fantasi bara.
 4. 4
  Tänk alla de skäl till varför du inte bör ha en relation med dina medarbetare. Kanske ser de skäl på papper eller tänka igenom det noga kommer att bidra till att dämpa din kärlek eller tillgivenhet för dina medarbetare och hjälper dig att arbeta mot att få den personen ur huvudet. Det finns många skäl för att inte få involverad med någon på jobbet och här är några:
  • Work Life komplikationer. Om ett kontor romantik är förbjudet, tänker på all den tid och energi det skulle ta för att dölja din relation från andra, för att inte tala om att försöka undvika att bli busted samtidigt inte på företagets tid. Faktum är att om du går ut till platser med arbetsplatsen vänner eller bjud in dem, måste du jonglera ett mycket komplicerat schema för att hålla dem separat från din älskade eller ignorera din älskade medan i en grupp tillsammans. Även om det är möjligt, det är tröttsamt och så småningom nöjen och spänning kommer att bära tunna tills du bara spricker berätta.
  • Din kollega är betydligt äldre eller mycket mer professionellt erfarna än du. I det här fallet, är du osäker och kanske letar efter ett ankare för att stötta upp dina egna känslor av hjälplöshet eller oförmåga på arbetsplatsen? Fundera på om verkligheten i denna situation är förälskelse med en potentiell "frälsare". Om så är fallet, vilket föreslagits tidigare, överväga att denna person mer i ditt liv som en mentor, inte som en älskare. Det är en hel del mindre komplicerat och mycket mer benägna att ge dig positiva resultat som hjälper dig att växa och lita på dig själv mycket bättre.
  • Begrunda dina medarbetares negativa egenskaper. Så han eller hon är mycket attraktiva och har ett banging organ, men den här personen troligen har vissa negativa egenskaper också. Om du fokuserar på något negativt, kan det minska din attraktion eller intresse. Kanske är det hans eller hennes irriterande skratt, insisterande på att alltid vara höger eller arbetsnarkoman tendenser. Vad det än är, låt det tornar upp i dina tankar som skäl för att inte få intimt involverad.
  • Ett kontor romantik kan vara mycket störande. Kan du få allt arbete gjort eller fokusera på projekt om du längtar bort till en annan som arbetar ner i korridoren från dig? För vissa människor är det svårt att motstå att stjäla hemliga kyssar, leker Footsie under ett möte eller rendezvousing i kontorsmaterialet, alla potentiellt riskfyllda åtgärder eftersom det är mycket möjligt att en annan medarbetare kommer att märka. Tänk på att ha en in-kontor älskare kunde spåra ur din karriär - ett starkt skäl till varför du bör hålla ett lock på din tillgivenhet.
  • Du kan tråka varandra meningslösa efter jobbet. Allt som finns att prata om är samma arbete som du gör tillsammans hela dagen lång och om du har liknande irritationsmoment, du riskerar mörkare varandras åsikter om andra på arbetsplatsen på ohjälpsam sätt.
  • Att bryta upp kan äventyra ditt jobb eller arbetstillfredsställelse. Tänk vad som skulle hända om du skulle bryta upp. Kan du fortfarande arbeta med den andra personen och funktion vid det företag eller skulle du hamna i en situation där du skulle känna olycklig gå till jobbet varje dag? För många människor är detta en enorm nackdel till arbetsplatsen romantik eftersom fritt faktorn gör arbetslivet mer utmanande och det finns en risk för att vilja sabotera varandras insatser. Om du kan hålla det professionellt trots en upplösning, då är det hanterbart, men kan du vara säker på din förmåga att hålla alla känslor ur det efter intim relation?
 5. 5
  Vara mer realistisk om romantik. Om du verkligen behöver för att dölja din kärlek, måste du ta en "mind over matter" tillvägagångssätt. Dike romantiska tankar, fantasizing och allt i samband med denna spirande relation. Nära dig till möjligheten att ha någon form av intim samverkan med den andra personen och gå framåt professionellt. Om den andra personen närmar dig för en dag, tala om för honom eller henne att du verkligen är smickrad och uppskattar deras intresse, men att du inte är i ett skede i livet där du är redo att begå eller helt enkelt vara ärlig och säga att du har en regel att man inte hittills medarbetare, oavsett hur frestande det kan vara.
  • Tänk på din kollega för att vara helt tabu. Avgå själv att det faktum att detta förhållande helt enkelt inte kommer att hända. Ju tidigare du tror det, desto lättare blir det att mantel hur du verkligen känner.
  • Tänk om någon annan som du kan tänkas hittills. Om du redan är involverad med någon annan, börja betala närmare uppmärksamhet till din nuvarande relation eller överväga det faktum att du är förälskad med en medarbetare som ett tecken på att du behöver arbeta hårdare på din relation. Dessutom, om du inte redan samarbetar bort, lägga mer av en ansträngning mot träffa någon ny - speciellt någon som inte arbetar med dig, till exempel någon som du möter genom en hobby, sport, gym eller annan extern plats.
  • Bortse från eventuella antydningar från din arbetskamrat. Naturligtvis kommer tafatthet uppstå om medarbetare med vem du är kär i börjar göra framsteg i din allmänna riktning. Om du märker att den andra personen är flirta med dig, koppla ur relationen eller försöka skära eller minska kontakten. I dagens tekniskt driven företags arbetsplats, kan du göra en bra mängd affärer via e-post eller företagets intranät om möjligt.
 6. 6
  Håll ett säkert avstånd från din medarbetare om möjligt. Ett sätt att låta kärleken blekna är att hålla ett bra avstånd från detta medarbetare. Självklart, om du har att arbeta direkt med denna person som det kan vara mycket svårt att hålla sig borta, men överväga att öka din kontakt med medarbetare via inre kontoret e-post eller online-kanaler istället för ansikte mot ansikte.
  • Om han eller hon arbetar på en annan avdelning, minimera din kontakt. Om du har tur nog att älska på avstånd, bör det stör inte direkt med ditt jobb. Minimera kontakt när i fikarummet eller efter jobbet.
  • Gå inte ut i vägen för att undvika att din kollega, men nådigt hålla ett säkert avstånd. Om du uppenbarligen försöker undvika detta medarbetare, kan du sluta ringa mer uppmärksamhet till dig själv och sedan kanske undrar varför du går ut ur ditt sätt att undvika personen.
  • Behandla detta medarbetare som du skulle någon annan på jobbet. Tänk på detta arbetskamrat som du gör någon annan medarbetare, vän eller bekant och sedan härma det beteendet med medarbetare du älskar. Studera din interaktion med andra medarbetare och syftar till att duplicera dina handlingar över hela linjen.

Tips

 • Undvika några av de uppenbara tecken på att du vill ha en viss medarbetare som minnas hans eller hennes födelsedag med en gåva, att känna favoritfärger eller hitta svaga ursäkter för att chatta.
 • Fånga själv i handlingen att fantisera om medarbetare i framtiden. När biten, är det möjligt att du kan falla för någon igen på din arbetsplats. Lär dig att känna igen de triggers som får dig att känna att du vill ha en medarbetare, som arbetar tätt tillsammans under intensiv press, vara uttråkad med en nuvarande relation eller själva arbetet, känner sig osäkra om ditt arbete och vill ha en "out", etc.
 • Om du gör föga för dejta en kollega och det varar avståndet, allvarligt överväga att någon av er förgrenar sig och arbeta någon annanstans. Det kommer att göra livet enklare för alla inblandade. Ett annat alternativ är att köra ditt eget företag tillsammans - romantiska relationer kan fungera som utmärkta lag i ett företag och det finns inte samma frågor om andra är obekväma (eller om de är, anställd ni dem med sina öppna ögon).

Varningar

 • Om du funderar på just "gå för det", kontrollera företagets policy. I vissa företag kan inre jobbromanser vara skäl för bränning.