Wka

Hur man trösta en upprörd vän

Har du någonsin varit i en situation där din vän grät och du inte vet hur man ska trösta dem? Titta här kommer att hjälpa dig att hitta bra sätt att trösta en vän som är upprörd.

Steg

Hur man trösta en upprörd vän. Berätta för dem att du finns där för dem och du kommer att lyssna på vad de har att säga.
Hur man trösta en upprörd vän. Berätta för dem att du finns där för dem och du kommer att lyssna på vad de har att säga.
 1. 1
  Berätta för dem att du finns där för dem och du kommer att lyssna på vad de har att säga. Berätta för dem att detta kommer att hjälpa dem att slappna av och öppna upp mer.
 2. 2
  Se till att din vän är bekväm med någon fysisk kontakt! Fysisk kontakt är mycket viktigt, men be din kompis om de är bekväma med kramas, eller någon annan typ av beröring, innan du gör det.
 3. 3
  Låt dem ventilera. Chansen finns, din vän går igenom en tuff tid i deras liv och de behöver prata om hur de mår. Var en god lyssnare, och sitta med dem medan de pratar.
 4. 4
  Om de gråter, se till att de är i en bekväm miljö där de kan släppa ut all sin smärta, sorg, osv., Såsom deras / ditt sovrum, eller annan avskild plats där det är bara du och din vän.
 5. 5
  Tryck inte dem att berätta för dig vad som är fel. Trycka dem är mer benägna att göra dem tappar sina känslor upp. Ha tålamod, och de kommer så småningom att öppna upp till dig på egen hand, när de är redo.
 6. 6
  Var inte rädd för att vara försiktig! Ge dem massor av kramar, gnugga ryggen, trycker kinden mot deras. Vara kärleksfull. Detta är inte en tid att vara nervös om fysisk kontakt!
 7. 7
  Motsäger eventuella negativa uttalanden de säger om sig själva. Om de säger "jag är värdelös" eller "Jag förtjänar inte att vara lycklig" vända på det och säga "Visst du förtjänar att vara lycklig!" och "Du är inte värdelös, titta på hur många människor som älskar dig och bryr sig om dig."
 8. 8
  Låt dem gråta och gnälla så länge de behöver. Din vän är beroende av dig för att vara där för dem i nödens stund, inte pressa dem för att avsluta snabbt. Om de behöver gråta i fem minuter eller en timme, vara där hela tiden, och ha tålamod!
 9. 9
  När din vän har avslutats, erbjuda sig att göra något med dem att de tycker om. Be dem att spela ett spel eller titta på en TV-show som de vill, eller kanske gå ut och springa eller gå en lång, lugn promenad. Att göra något som de tycker kan hjälpa till att hålla sin uppmärksamhet på deras tidigare lidande.

Tips

 • Om din vän delar personlig information med dig, vara tacksam för att de har valt att dela den med dig, och ingen annan. Känn dig inte belastas av deras hemlighet, och inte älta det om du verkligen är orolig för din vän (ex: om de kan vara i omedelbar fara från en förälder, syskon eller annan person)
 • Om de säger att de inte vill leva, sedan berätta för någon innan det spårar ur. Annars, inte säga något till någon om du verkligen berörs.

Varningar

 • Dela inte någon information de ger dig med andra om de säger att du kan. Om du berättar för någon annan din väns personliga hemlighet, kommer du förråda deras förtroende. Kom ihåg, kom de till dig i första hand som en person de kan lita på med sina känslor!